ZVUČNIK 1: Idemo implementirati web stranica koja korisnicima omogućuje pogledati burzovne kotacije. Pretpostavimo prvo da postoji file zove quote.php, ali ovo mogla biti provedena u većini bilo jezik, ali čija je svrha u životu je očekivati ​​HTTP GET parametar zove simbol, vrijednost koja je Simbol dionice za koje želite citat. 

Na primjer, ako gledamo ovu datoteku u moj browser, quote.php, primijetiti da Ja sam prošao, već simbol FB, za Facebook. I primjetite da se ono što je vratiti je JSON objekt s tri tipke. Jedan je nazvao simbolom, jedan se zove ime, a jedan se zove cijena. Vrijednosti koje su upravo to Iz spisa predmeta u pitanju. 

Sada ćemo skrenuti pozornost na Počeci neke HTML i JavaScript. Ovdje, u Ajax 0.html, primijetiti da je unutar moje stranice tijelu imam formu da ima onsubmit atribut, vrijednost koja je citat i povratak netočno, čime navodeći da bih nazvati JavaScript funkcije zove citat i zatim se vratiti false. U međuvremenu, unutar tog oblika je Simbol čiji ID je, citiram završiti citat, "Simbol", a zatim još jedan ulaz čije tip je podnijeti da mi daje Gumb podnesak. 

U međuvremenu, unutar moje stranice glave, je skripta tag, izvor što je URL za jQuery, vrlo popularni JavaScript knjižnice, a ispod to je još jedan tag skriptu, unutar što je počeci neke JavaScript da ja ću napisati. To je citat funkcija koja će se u konačnici se zove, i iznutra Ovdje ćemo proglasiti varijablu URL, navedeno je da je vrijednost ovog varijabla će biti quote.php? simbol = ". 

A sada idemo spojite na kraju od tog početnog niza god simbol Korisnik vjerojatno je upisali. Naime, neka je to + $ "" # simbol čime navodeći da bih dobiti, s jQuery iz mog DOM, Element čiji je jedinstvena identifikator, simbol. Sjetite se da je to samo tekst polje u koje korisnik će se upisati taj simbol. 

Onda nazovimo Val, što je funkcija ili metodu koja će dobiti Vrijednost koju korisnik je upisali u. I onda nazovimo funkciju jQuery zove getJSON, prolazi u što Prvi argument koji URL, prolaze, kao Drugi argument, anonimni funkcija koja očekuje jedan argument. Podataka, mi ćemo ga nazvati. A unutar tih anonimnih funkcije, mi jednostavno ćete učiniti upozorenje, a onda u zagrade, data.price. Ako podaci, nakon svega, da je JSON objekt s tri polja - simbol, ime i cijena, prema radi data.price ću doći upravo to vrijednost. 

Idemo sada spremite datoteku i otvorite ga u pregledniku. http://localhost/ajax-0.html. Ovdje imamo tu formu. Idemo upisati FB za Facebook i dobiti citat. A tu je, dakle, Facebook-a Najnovija cijena dionica.