1
2
3
4
5
6
7
8
9
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Ας βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή τελευταίο παράδειγμα λίγο παραπέρα. Αυτή τη φορά, αντί να χρησιμοποιούν το σήμα λειτουργία, η οποία δημιουργεί ένα παράθυρο που διαφέρει αισθητικά από τον browser για να πρόγραμμα περιήγησης, ας αντί να ενσωματώσετε το τελευταία τιμή της μετοχής μέσα μου ίδια σελίδα - δηλαδή, μέσα του dom της σελίδας. 

Προσέξτε εδώ, σε ajax-2.html, έχω προστεθεί μια επιπλέον γραμμή που διευκρινίζει Τιμή κόλον, που ακολουθείται από ένα διάστημα, το οποίο είναι περίπου όπως ένα τμήμα της σελίδας, αλλά δεν το κάνει να σπάσει σε μια νέα γραμμή. Και ότι η διάρκεια έχει ένα χαρακτηριστικό ID του οποίου αξία είναι η τιμή, και κάποιες προεπιλεγμένες κείμενο μέσα από αυτές ανοίγουν και κλείνουν ετικέτες που λέει απλά να προσδιορίζεται. 

Εν τω μεταξύ, εδώ στο κεφάλι της σελίδας μου, Έχω μια ετικέτα script όπως πριν. Έχω κατασκευάσει μια διεύθυνση URL για quote.php, περνώντας σε ένα σύμβολο, όπως ένα HTTP getParameter, και καλώ jQuery του getJSON λειτουργία όπως και πριν. Αλλά η γραμμή του κώδικα που είμαι τώρα θα να γράψω, όταν λάβω τα δεδομένα από quote.php, ως ένα αντικείμενο JSON, είναι σύμβολο του δολαρίου, παραθέτω, χωρίς εισαγωγικά, λίρα, τιμή, διευκρινίζοντας ότι θα ήθελα για να πάρει το στοιχείο από το dom μου, του οποίου η μοναδικό αναγνωριστικό είναι η τιμή. 

Και θα ήθελα στη συνέχεια να καλέσετε μια συνάρτηση ή μεθόδου μέσα από αυτό που ονομάζεται html, η οποία λέει να ενημερώσετε τον κώδικα HTML που στοιχείο να είναι, στην περίπτωση αυτή, data.price. 

Ας τώρα να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το ανοίξετε αυτή τη σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης. http://localhost/ajax-2.html-- υπάρχει η ίδια μορφή, αλλά αυτό χρόνο με μια τιμή κάτω από αυτό. Ας πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο, όπως FB για Facebook και το είδος Get Quote. Και αντί να δείτε ένα alert παράθυρο αυτό φορά, αντί να δούμε στην σελίδα μου τελευταία τιμή της μετοχής dom του Facebook.