SPEAKER: Do sedaj v programih ki smo jih napisan, smo razglasila glavni kot int main praznino. In ves ta čas, da je nična enostavno se navede, da Program ne odgovarja za kakršnokoli Argumenti linija poveljevanja. Z drugimi besedami, ko uporabnik zažene Program, on ali ona lahko zagotovi ukaz Argumenti vrstice s pisanjem dodatna besede ali besedne zveze po programu je ime na poziv. 

No, če ne želite, da vaš program na sprejme argumente ukazni vrstici, eno ali več takih besed, smo morali zamenjati izničijo z nekaj argumentov. Torej, kaj je to. Vključi CS50.h. Vključujejo standardno io.h. Int, glavno, in zdaj namesto neveljavne, Bom določite int imenovano argc, in niz strune imenuje argv. 

Zdaj, argc in argv so preprosto konvencij. Lahko bi poklical te argumente Najbolj karkoli hočemo. Toda, kaj je pomembno je, da je argc int, saj po definiciji, je dogaja, da vsebujejo števila argumentov, število besed skupaj, da Uporabnik je tipkal na njegovo ali njeno poziv. 

Argv, medtem, argument vektor, je bo dejansko niz shranjevanje vse besede, ki jih ima uporabnik tipkal na njegovo ali njeno poziv. Kaj je nadaljevati nekaj storiti zdaj z enim ali več izmed njih Argumenti linija poveljevanja. Še posebej, gremo naprej in print ne glede beseda uporabnik vnese po imenu programa Ob pozivu. 

Oklepaj, zaprti oklepaj, tiskanje f, i odstotka, backslash n, vejica. In zdaj moram povedati tisk f, kaj Vrednost priključite na to ogrado. Želim prvo besedo, ki je uporabnik tipkal po imenu programa. In tako bom opredeliti argv nosilec 1, zaprta oklepaj, podpičje. 

Zakaj nosilec 1 in ne nosilec 0? No, izkazalo se je, se samodejno shranijo v argv 0 se bo Dejansko ime programa. Torej, prva beseda, da uporabnik vnese ko ime programa, je po Konvencija, bo shranjeni v argv 1. 

Pojdimo zdaj zbira in zagon tega programa. Naredite argv 0 dot slash argv 0 in Zdaj beseda kot zdravo, vnesite. In tam jo imamo, pozdravljena.