SPEAKER: Amintiți-vă că tot ceea ce sub capota unui calculator este stocate folosind biți. Și biți, la rândul lor, pot fi utilizate pentru a reprezenta numere. Și numere, la rândul lor, pot fi utilizate pentru a reprezenta caractere. De fapt, există o convențional cartografiere între aceste numere și scrisori, numit ASCII - American Standard Code pentru Schimbul de informații. 

Acum, cu C, se pare că putem vedea această echivalență, pentru că noi nu au doar int, avem, de asemenea, caractere, atât din care, la sfârșitul zilei sunt reprezentate ca numere și, la rândul său, biți. Deci, haideți să scrie un program simplu care pur și simplu mi-a spus ceea ce de cartografiere este între numere și litere, având în minte că 65 de ani este de capital a A și 97 este un caz o mai mică. Să începem. 

"Includ standard de I / O punct de ore." "Int void main. "Și acum aș vrea să itera peste toate literele de capital imprimarea numeric lor și echivalente de caractere. Deci, pentru aceasta, voi folosi un "pentru" buclă. "Pentru int i se - și acum, mai degrabă decât de obicei încep de la 0, de ce nu am începe de la o valoare Știu că a fi semnificative, cum ar fi 65 de capitalul A? Să facem acest lucru, atât de mult timp este i este mai mică de - um - 65 plus 26, pentru că știu că sunt 26 de litere din alfabet. Și apoi la fiecare repetare a acestui buclă, permiteți-mi să i incrementa cu 1. 

Acum, la fiecare iterație a acestui buclă, ceea ce vreau să fac? Aș dori pentru a imprima ceea ce curentul număr este i și ceea ce char corespunzătoare este. Acum, pentru a realiza că, eu pot arunca, așa de a vorbi, int la un char în următor fel. "Print F% i este% c backslash n" În Cu alte cuvinte, vreau să spun, acest lucru număr este acest personaj. Așa că am nevoie să conectați două valori pentru acest loc titularii de imprimare f, așa Voi face i virgulă, virgulă - 

Acum, eu nu am un c variabil sau un caracter, dar eu nu au un număr. Și știu că numerele pot fi mapate la scrisori, pur și simplu am nevoie să spun computer pentru a face asta. Și așa că am pot arunca de la un int la un char, pur și simplu prin specificarea în paranteze că aș într-adevăr ca să-l convertească la un char. 

Să închidem acum această declarație, cu excepția fișierul, și compila acest program. "Face ascii 0 puncte slash ascii 0." Și imprima foarte repede de pe ecran ca această cartografiere între numere și echivalentele lor de caracter. De fapt, dacă mă derula în sus, eu în primul rând vedea că 65 de ani este A, 66 B este, și dacă am derula în jos, 90 este Z.