DAVID J. Malan: Laten we verfijnen onze afdrukken van ASCII-tekens slechts een beetje. Omdat de personages zijn gewoon nummers onder de motorkap, blijkt dat zelfs binnen onze looping construeren we kan eigenlijk herhalen, niet alleen op net ints, maar ook over Type de code zelf. 

Met andere woorden, kon ik vertel de computer starten itereren van A tot door Z dan eens te weten meer of omgaan met de gelijkwaardigheid Een wezen van 65 en Z zijn 90. Met andere woorden, kan ik herimplementeren Dit programma als volgt. 

Voor char, laten we noemen het c, gelijk. En nu wil ik iteratie beginnen wanneer het teken gelijk citaat, unquote, A. En merk de enkele aanhalingstekens. Dit is inderdaad een enkel karakter en niet een tekenreeks. 

Puntkomma. Laten we herhalen zolang C is minder hoogste vermogen Z, ook enkel geciteerd. En op elke iteratie van deze lus, laten we verhogen c zelf. Omdat weer eind de dag, c is maar een getal onder de motorkap. En dus kunnen we ook manipuleren als zodanig. 

Nu in deze lus, laten afdrukken dat procent i procent c, backslash n. En sluit nu ik het resultaat van gieten c, een char, naar een int, gevolgd door c zelf. 

Puntkomma. Red mijn bestand. En laten compileren en uit te voeren. Maak ASCII 1 dot slash ASCII 1. En, het scrollen back-up, zien we dat 65 opnieuw A, 66 B weer en de weg naar beneden tot 90 is weer Z.