LUIDSPREKER 1: Laten we een programma schrijven met een grafische user interface die bestaat uit een raam en er een knop inch Laten we beginnen. Ten eerste wil ik verder gaan en verklaren een g venster, het aanroepen van de variabele venster. En ken, de terugkeer waarde van de nieuwe g venster. Die ons raam zal initialiseren. En dan geven wij een breedte van 320 pixels, en de hoogte van 240 pixels. Enigszins arbitrair, maar klein genoeg om op het scherm. Laten we nu instantiëren een knop g. Niet alleen met een label dat de gebruiker zullen zien, maar ook met een unieke identifier. Een zogenaamd actiecommando, dat wil inderdaad uniek te identificeren die knop. g-knop, knop, krijgt de terugkeer waarde van de nieuwe knop g. En het is een etiket is, heel eenvoudig, knop. En dan laten we beschreven optreden commando, passeren die knop en een unieke, en een aantal wat willekeurig woord, klikt u op. Laten we nu toevoegen op de knop om een ​​regio van het venster, het omzeilen in het venster, en op de knop, en het kenmerk van de zuidelijke regio van het venster - dat volgens de Stanford draagbare bibliotheek, is het onderste gedeelte van het scherm. 

En laten we nu bewust induceren een oneindige lus. Binnenkant van deze lus gaan we om twee dingen te luisteren. Een, of de gebruiker heeft gekozen om het venster te sluiten. En twee, of de gebruiker klikte op die specifieke knop. Ten eerste, we gaan verklaren een g actie gebeurtenis, roeping de variabele gebeurtenis. En ken, de return waarde van wacht voor event, actie evenement. 

En laten we nu eens kijken of die gebeurtenis is het sluiten van een raam. Indien, krijg, gebeurtenis, het type, het passeren van een gebeurtenis, gelijk, gelijk, raam onderstrepen gesloten. Een speciale constante in de aangegeven Stanford draagbare bibliotheek die vertegenwoordigt precies dat, de sluiten van een venster. Dan ga ik om uit te breken van deze anders oneindige lus, zodat we bereiken het einde van de functie. Anders, ik ga om te controleren of string vergelijker van krijgen, actie, opdracht, het passeren van een evenement, komma, citaat unquote, klik - die uniek identifier van voor - gelijk, gelijk, nul. Dan ga ik om uit te printen iets arbitrair, net als de knop is geklikt. 

Met andere woorden, als bij het horen dat een knop is geklikt, en die gebeurtenis geeft aan dat de knop is geklikt was degene met de unieke identificatie citaat unquote klik, dan wil ik zoveel rapporteren over het scherm. Nu, ik alleen in dit geval hebben een knop. Maar voor het geval mijn aanvraag had meerdere knoppen, deze techniek zou staat u mij toe om onderscheid te maken tussen die verschillende knoppen. Buiten deze lus, nu, ik ga overgaan tot g venster te sluiten, passeren in het venster als argument, en dan terug op nul. 

Laten we nu nog redden, compileren, en uitvoeren van deze programma. Maak toets, dot slash-knop. Daar is mijn raam, is er op de knop. Laten we verder gaan en klik op de knop. En de knop is geklikt. Laten we nogmaals op dat. Knop werd geklikt. 

Laten we nu klik op de x in de top rechterbovenhoek om het venster te sluiten, en wij breken uit die lus en we nul terugkeren.