HÖGTALARE 1: Låt oss skriva ett program med en grafiskt användargränssnitt som innefattar ett fönster och en knapp där i. Låt oss komma igång. Låt mig gå vidare och förklara en g fönster, kalla variabeln fönstret. Och tilldela det, avkastningen Värdet av nya g fönster. Vilket kommer att initiera vårt fönster. Och sedan anger vi en bredd på 320 pixlar, och höjden på 240 pixel. Ganska godtyckligt, men liten nog att passa på skärmen. Låt oss nu initiera en g-knappen. Inte bara med en etikett som användaren kommer att se, men också med en unik identifierare. En så kallad action kommando, kommer att verkligen unikt identifiera den knappen. g-knapp, knapp, blir avkastningen Värdet av nya g-knappen. Och det är en etikett ska vara, helt enkelt, knappen. Och sedan ska vi sätta handling kommando, passerar på den knappen och en unik, och vissa vad godtyckliga ord, klicka. Låt oss nu lägga till knappen till en region i fönstret, förbi i fönstret, och knappen, och en identifierare för den södra regionen i fönstret - som enligt Stanford bärbara bibliotek, är den nedre delen av skärmen. 

Och nu ska vi medvetet framkalla en oändlig loop. Inne i denna slinga ska vi att lyssna efter två saker. Ett, om användaren har valt för att stänga fönstret. Och två, oavsett om användaren har klickade på just den knappen. Först kommer vi att förklara en g handling händelse, kallelse den variabla händelsen. Och tilldela det, returvärdet av vänta händelse, handling händelse. 

Och nu ska vi se om detta evenemang är stängning av ett fönster. Om, få, händelse, typ, att passera en händelse, lika, lika, fönster streck avslutad. En särskild konstant deklareras i Stanford bärbar bibliotek som representerar just det, det stängning av ett fönster. Sen kommer jag att bryta sig ur detta annars oändlig slinga, så att vi nå slutet av funktionen. Annars kommer jag att kontrollera om sträng jämförelse av få, handling, kommando, passerar en händelse, kommatecken, citationstecken unquote Klicka - det unika identifierare från tidigare - lika, lika med noll. Sedan kommer jag att skriva ut något godtyckligt, som klickade på knappen. 

Med andra ord, om när de hör att en klickade på knappen, och att händelsen indikerar att knappen klickade var den med den unika identifierare citat unquote klick, då jag vill ha att rapportera så mycket på skärmen. Nu i det här fallet, bara jag har en knapp. Men bara i fall min ansökan hade flera knappar, denna teknik skulle Tillåt mig att skilja mellan dessa flera knappar. Utanför denna slinga, nu, jag ska fortsätt att stänga g fönster, passerar i fönstret som argument, och sedan återvända noll. 

Låt oss nu spara, kompilera, och köra programmet. Gör knapp, punkt snedstreck knappen. Det är mitt fönster, det är knappen. Låt oss gå vidare och klicka på knappen. Och knappen klickades. Låt oss klicka på det igen. Button klickade. 

Låt oss nu klicka på x i topp högra hörnet för att stänga fönstret, och vi bryta sig ur denna slinga och vi återvänder noll.