DAVID Malan: Pretpostavimo da bih pisati program koji traži od korisnika za niz i zatim kapitalizira Taj niz. Pa, krenimo s nekim upoznati Kod proglašenja niz nazvan je i dodjeljujući mu povratak Vrijednost getstring. I neka je sad nastaviti s ponoviti više likovi u ovom nizu. Pa, kako to učiniti? Ispada da je samo niz niz znakova, ali više ispravno, niz je niz likovi, što znači da možemo koristiti uglata zagrada zapis na indeksa u niz i doći na individualne likovi. 

Drugim riječima, možemo učiniti sljedeće. Za int, i dobiva 0, a n dobiva, kažu, duljinu s korištenjem naša funkcija [? promiješati?] [? linije,?] I je manje od n i + +. Drugim riječima, s omčom, mi će ponoviti tijekom svih n slova u string s.. A unutar tog kruga, ja ću ček, ako je i-ti znak u s. veći ili jednak mala slova, i i-lik manji od ili jednaka malim slovom C, onda želim nastaviti kapitalizirati to pismo. Drugim riječima, želim ispisati% C kao rezervirano i zamjena u za da je rezervirano mjesto s nosača i. 

Ali onda moram pretvoriti s nosača i za velika slova. Da biste to učinili, jednostavno sam se oduzimati god razlika između mala i glavni O: Pa, ja zapravo ne sjećam da kapital je 65 u ASCII, i mala je 97. Dakle, razlika je tehnički 32. Tako sam mogao samo tvrdi kod 32 ovdje. Ali, možda nije nužno sjetite se one brojeve. 

A osim toga, što ako oni razlikuju se od računala? Najvjerojatnije nisu. Ali stvar ostaje da se još uvijek mogu generalizirati da aritmetički izraz što je samo ono što je razlika između malim slovom A i kapitala A je ono što želim za oduzimanje off od ovaj malo slovo. 

Sada, ako je to posebno pismo nije mala slova, jednostavno sam želite ga ispisati. printf,% c kao moj rezervirano mjesto, s nosača i. Na dnu ovog programa, neka je jednostavno ispisati novi red tako da je moj redak pojavljuje na novi Linija vlastitu. 

Idemo sada sastaviti ovaj program s make capitalize0. Idemo ga pokrenuti s capitalize0. I neka je upisati riječi poput Pozdrav u svim malim slovima. Ja se vratim Pozdrav velika slova kako se i očekivalo. No, pokušajmo još jedan test, ovaj put sa svoje osobno ime, D--V-I-D, ali s Prvi D kapitaliziraju, samo u Slučaj sam zabrljao nesto gore s tim prvim znakom. Unijeti, a D-A-V-I-D u velika slova tiskan je kao dobro.