DAVID MALAN: Tegyük fel, hogy szeretnék írni olyan program, amely kéri a felhasználót, a szöveg, majd kihasználva hogy a húr. Nos, kezdjük néhány ismerős code nyilvánító karakterlánc nevű s és hozzárendeljük azt a visszatérő értéke getstring. És nézzük most folytassa végighaladni a karakterek ebben a húr. Nos, hogyan kell csinálni? Kiderül, hogy a szöveg csak egy karaktersor, de megfelelően, a string tömb karakter, ami azt jelenti, hogy használni szögletes zárójel jelölés az index a egy string, és kap az egyes karaktereket. 

Más szóval, nem tudjuk tegye a következőket. Az int, i lesz 0, és n lesz, mondjuk, a hossza s, felhasználva a funkció [? keverjük?] [? vonal,?] i kisebb, mint n + i +. Más szóval, ezzel a hurok, mi fog végighaladni minden n betű a sztring s. És ezen belül a hurok fogok ellenőrizze, ha az i-edik karaktert s nagyobb vagy egyenlő, mint egy kisbetűs, és az i-edik karaktere kisebb vagy egyenlő a kisbetűs C, akkor azt akarom, hogy folytassa kihasználni azt a levelet. Más szóval, azt akarom, hogy kinyomtatni% c mint helyőrző és helyettesítő a hogy a helyőrző s konzol i. 

De aztán át kell alakítani s konzol i nagybetűs. Ehhez én is levonunk függetlenül a különbség a között, kisbetűs a és a tőke A. Nos, én tényleg nem emlékszem, hogy a tőke A jelentése 65 ASCII és kisbetűk a 97. Így a különbség technikailag 32.. Így tudtam csak kemény kód 32 itt. De lehet, hogy nem feltétlenül emlékszem, ezek a számok. 

Sőt, mi van, ha változhat a számítógép? Valószínűleg ők nem. De a lényeg is, hogy még most is általánossá, hogy az aritmetikai kifejezés mint csak amit a különbség között a kisbetűs a és a tőke-A az, amit akarok, hogy vonjuk le az adott kisbetű. 

Nos, ha az adott betű nem kisbetű, egyszerűen szeretné kinyomtatni azt. printf,% c, mint az én helyőrző, s konzol i. Alján a program, most Egyszerűen nyomtassa ki újsor, hogy az én prompt jelenik meg egy új sorban a saját. 

Nézzük most fordítani ezt a programot make capitalize0. Fussunk azt capitalize0. És ne írjon be egy szót, mint helló minden kisbetűvel. Kapok vissza HELLO nagybetűs , mint várták. De próbáljuk meg még egy tesztet, ezúttal a saját nevét, D-A-V-I-D, de Az első D aktivált, csak abban az esetben azt elrontotta valamit azzal, hogy az első char. Enter, és a D-A-V-I-D nagybetűs nyomtatott is.