DAVID Malan: Recimo, da bi radi, da napišete program, ki od uporabnika zahteva, za vrvico in nato izkorišča da niz. No, začnimo z nekaj pozna Koda razglasitvi niz imenovano e in razvrstil vrnitev vrednost getstring. In kaj je zdaj nadaljuje Ponovil več liki v tem nizu. No, kako to storiti? Izkaže se, da je le niz Zaporedje znakov, ampak bolj pravilno, niz je niz znakov, kar pomeni, da lahko uporabimo square bracket zapis indeks v niz in se na individualni znake. 

Z drugimi besedami, ne moremo storite naslednje. Za notr, i dobi 0 in n dobi, pravijo, dolžino s pomočjo Naša naloga [? premešamo?] [? linija,?] i je manj kot n i + +. Z drugimi besedami, s to zanko, smo bo ponovitev čez vse n črk v nizu s. In v to zanko, bom za preveri, če je lik i-vs večja ali enaka male, in oznaka i-manjše ali enako v malo c, potem želim nadaljuje, da izkoristijo to pismo. Z drugimi besedami, želim natisniti% c kot ogrado in nadomestilo v za te ogrado s nosilec i. 

Ampak potem moram spremeniti e nosilec i velike črke. Če želite to narediti, lahko preprosto odštevanje kar je razlika med malimi črkami in kapitala A. No, jaz dejansko pa opozarjajo, da je kapital 65 v ASCII in male črke je 97. Torej razlika je tehnično 32. Tako da sem lahko samo trdi kodo 32 tukaj. Ampak jaz morda ne nujno se spomnite tiste številke. 

In poleg tega, kaj če razlikuje glede na računalnik? Najverjetneje ne. A bistvo ostaja, da sem lahko še vedno posploševati, da je aritmetično izraz kot je pravkar kar je razlika med malimi a in veliko začetnico je tisto, kar želim odšteti off od To zlasti male črke. 

Zdaj, če je to predvsem pismo ne male črke, sem preprosto želite natisniti. printf,% c kot moj ogrado, e nosilec i. Na dnu tega programa, greva preprosto natisne novo vrstico, tako da je moj poziv pojavi na novo vrstica svojo. 

Pojdimo zdaj zbere ta program z make capitalize0. Gremo teči z capitalize0. In kaj je tip v besedo, kot je Pozdravljeni v vseh malimi črkami. Vrnem Pozdravljeni velikimi črkami kot je bilo pričakovano. Vendar pa poskusimo še en test, tokrat z lastnim imenom, D-A-V-I-D, vendar z Prva D začetnico, samo v Primer sem zamočil nekaj gor s tem prvi char. Enter in D--V-I-D z velikimi črkami je natisnjen, kot dobro.