1
2
3
4
5
6
7
DAVID Malan: Нека сега се усъвършенства тази програма е малко. Не би ли било хубаво, ако имаше функция, наречена, да речем, че islower може да се върне вярно или невярно въз основа на това дали дадена характер се малки букви? Няма ли да е още по-хубав, ако имаше функция, наречена toupper че може да конвертирате малки букви писмо до главни букви? 

Е, оказва се, че и двете функции съществува, и те са декларирани в даден файл наречен ctype.h. Така че нека да се добави, че файл, за да ми включва. включва ctype.h. А сега нека да се използват както на тези, функции, като замени първия ми, ако състояние, както следва. ако islower и скоба I, като по този начин връщане вярно или невярно, ако İth характер и е малка буква. И нека сега да замени моя аритметика израз тук с просто toupper на и скоба I, като по този начин връща главна еквивалент на İth характер и ако тя е по-ниска случай. 

Отивам да си оставя друг блок сам, защото, ако писмото не е малки букви, аз все още искам да да го отпечатате непроменена. И нека сега събиране на тази програма. Уверете [? capitalize1. ?] Нека сега стартирате програмата с capitalize1. И нека сега въведете дума като Здравейте във всички малки букви. H-E-L-L-O, Enter, и тя наистина отпечатъци във всички главни букви. 

Нека да опитаме още един сценарий, все пак, този път въвеждате името си с първата буква, D, капитализирана вече, само в случай, че се обърках нещо в моя собствен код с капитализация на този знак. Въведете, но не, DAVID във всички капачки отпечатва този път, както се очаква.