1
2
3
4
5
6
7
DAVID Malan: Laten we nu verfijnen dit programma een beetje. Zou het niet mooi zijn als er een functie genaamd, zeg, islower dat kon terugkeren waar of onwaar basis of een bepaald karakter wordt in kleine letters? Zou het niet nog mooier als er een functie genaamd toupper dat zou een kleine omzetten brief in hoofdletters? 

Nou, het blijkt dat beide functies bestaan, en ze verklaarde in een bestand genoemd ctype.h. Dus laten we aan toevoegen dat bestand naar mijn bevat. omvatten ctype.h. En laten we nu gebruik maken van deze beide , het vervangen van mijn eerste als conditie als volgt. indien beugel i islower s, waardoor terugkeren waar of onwaar als de i karakter in s is een kleine letter. En laten we nu vervangen mijn rekenkundige uitdrukking hier met gewoon toupper van s beugel i, waardoor het retourneren van de hoofdletters equivalent van de i karakter in s als het kleine letters. 

Ik ga mijn ander blok met rust laten, want als de brief is niet kleine letters, ik wil nog steeds print het uit onveranderd. En laten we nu dit programma samen te stellen. Maken [? capitalize1. ?] Laten we nu het programma uit te voeren met capitalize1. En laten we nu typ een woord als hello in alle kleine letters. H-E-L-L-O, Enter, en het inderdaad prints in hoofdletters. 

Laten we proberen nog een scenario, hoewel, dit keer invoeren van mijn eigen naam met de eerste letter, D, geactiveerde reeds, voor het geval ik messed iets in mijn eigen code met de kapitalisatie van die char. Enter, maar nee, DAVID in hoofdletters print deze tijd zoals verwacht.