1
2
3
4
5
6
7
DAVID Malan: Pojdimo zdaj natančneje ta program bit. Ali ne bi bilo lepo, če bi bilo Funkcija se imenuje, recimo, da islower lahko vrne true ali false temelji na tem, ali dani lik male? Ne bi bilo še lepše, če bi bilo Funkcija se imenuje toupper da lahko pretvori male črke črka z veliko začetnico? 

No, izkazalo se je, da sta obe funkciji obstajajo, in oni so prijavljeni v datoteki imenovano ctype.h. Torej, kaj je dodati, da datoteko za moj vključuje. vključujejo ctype.h. In zdaj pa uporabljajo tako tistih Funkcije, ki nadomešča prvi my če stanju, kot sledi. če islower s bracket i, s čimer vračanje resnična ali neresnična, če i- lik s je majhna črka. In kaj je zdaj nadomestil moj aritmetično izraz tukaj s preprosto toupper od s bracket i, s čimer se vračajo velikimi ekvivalent i- lik v ih, če je z malimi črkami. 

Bom pustil svoj drugega bloka sam, ker če pismo ni male črke, jaz še vedno želijo natisnete nespremenjena. In kaj je zdaj zbrati ta program. Naredite [? capitalize1. ?] Pojdimo zdaj zaženete program z capitalize1. In kaj je zdaj vnesite besedo kot Pozdravljeni v vseh malimi črkami. H-E-L-L-O, Enter, in dejansko natisne v vseh velikimi črkami. 

Poskusimo še en scenarij, čeprav Tokrat vnašanjem svojega imena z prva črka, D, kapitalizirana že, za vsak slučaj sem zamočil Nekaj ​​v moji kodo s kapitalizacija te char. Vstopiti, ampak ne, DAVID v vseh kape natisne tokrat, kot je bilo pričakovano.