DAVID Malan: Нека сега се усъвършенства тази програма е малко по-нататък. Не би ли било хубаво, ако можех toupper главна буква, ако малки букви, както и ако не и с малки букви, пас то чрез непроменен? С други думи, може ли да се замени ми ако-друг блок с един разговор да toupper? 

Е, за да се отговори на този въпрос, Аз най-добре да се консултира с документация за toupper. За да направите това, позволете ми да се отвори по-голям терминал прозорец извън Gedit, и след това въведете мъж toupper, като по този начин което означава, че бих искал да отворите така наречения човек страница, за да на toupper функция. При натискане на клавиша Enter, виждам екран като този. И сега забелязвам, че те като че ли да има комбиниран документацията за toupper горен с които за tolower. Но няма значение. 

Ще забележите, че по конспекта Спомням си, че, наистина, за да използвате този функция, аз трябва да включва заглавния файл ctype.h. По-долу, че, виждате ли, че е toupper декларирани като връщане на вътр и приемане на ПНА, което е малко любопитен, тъй като до този момент, аз съм бил манипулирането на символа. Но това е ОК. Оказва се, че това е само една конвенция, и ние все още може да се използва в по въпреки че това е знак, въпреки че той е обявен за вътр. 

Сега, в описанието тук, виждам, че toupper преобразува в писмото до главни букви, ако е възможно. И при завръщането стойност, виждам, че стойността връща, че на преобразувания писмо, или С, ако преобразуване не е възможно. И има прозрението Търсех. Ако в не е, в действителност, а с малки букви писмо, изглежда, че ще toupper просто да го мине покрай непроменена. 

Така че нека да се върнем към моя код. И нека сега се премахне изцяло на този условен блок и да го замени, съвсем просто, с ФОРМАТ% в запетая toupper на S скоба затворя Paren близки Paren точка и запетая, като по този начин което означава, че бих искал да замени% в с капитализация на Ith писмо в S, ако İth писмо в S е малка буква. Или дори и ако не е, то ще бъде преминава през непроменен. 

Нека сега събиране на тази програма с направи capitalize2 и го стартирайте с capitalize2, отново, пишете здравей. И наистина, ние се връщаме с главни букви. Нека отново въведете Дейвид. И това също е главни букви.