SPEAKER 1: Да се ​​напише програма, която подсказва на потребителя за ПНА, цяло число, и след това се прави малко на анализ върху него, да им кажете дали това е положителна или отрицателна. За да направите това, нека да планирате да използвате getint функция в CS50 библиотека, за което ще ми трябва да се включат cs50.h. Отивам да се предвидят искат да отпечатате някои неща, за да екрана, както добре. Така че аз съм също ще се включи standardio.h. 

И аз сега ще се декларират Основното, както обикновено. Int mainvoid, отворена къдрава скоба, и изпреварващо близо къдрава скоба. Отивам да се бърза потребителя за това Int. ФОРМАТ, моля ми един инч И аз сега ще се получи че средно от потребителя. Int, нека го наречем N, се равнява getint. 

С други думи, от дясната страна на този израз, аз отивам да се обадя функцията CS50 нарича getint, които ще направи точно това. Това е след това ще се върне тази стойност от дясната страна на тази израз от лявата страна на тази изразяване, в крайна сметка съхранение тази стойност в променлива наречена п. Нека сега направим малко анализ. 

За това, аз отивам да се използва състояние, или клон, с, ако н е, например, по-голямо от 0, тогава съм ще направя следното. Отворете къдрава скоба и изпреварващо затворете къдрава скоба. Отивам след това да отпечатате "си избрал положително число. "/ п за форматиране, в близост цитат, затворен скоби, точка и запетая. 

Иначе, аз ще искате да отпечатате нещо малко по-различно. Така че друго, отворена къдрава скоба близо къдрава презрамки, ФОРМАТ ", ти избра отрицателно цяло число. "Добре, нека спасим и събиране на тази програма. Направете състояние нула Enter. Върнах се в моята мига бързо дот наклонена черта, състояние, нула, Enter. 

И нека да направим най-простите на здрав разум проверява първо. One като моя ПНА, и аз наистина качват положително число. Нека да стартирате тази програма отново с състояние, нула, Enter ", моля, дайте ме на вътр. "Нека се опитаме две. Аз наистина качват положително число. 

Да вървим отрицателен и този път. Dot наклонена черта, състояние, нула. Negative 1 и взех отрицателно число. Но аз все още не съм свършил. Нека да опитаме друг ъгъл случай, ако щете. Нека се опитаме нула. 

Dot наклонена черта, състояние, нула, Въведете и нула. И, о момче, взех отрицателно число. Но аз съм сигурен, че е определена нулева тъй като нито положително, нито отрицателно. Така че аз ще трябва да се определи това.