SPEAKER 1: Mari kita menulis program yang menggesa pengguna untuk int, integer, dan kemudian melakukan sedikit analisis di atasnya, memberitahu mereka sama ada ia positif atau negatif. Untuk melakukan ini, mari kita merancang untuk menggunakan getint fungsi di Perpustakaan CS50, yang mana saya akan perlu untuk memasukkan cs50.h. Saya akan menjangka yang ingin untuk mencetak beberapa perkara yang perlu skrin juga. Jadi saya juga akan termasuk standardio.h. 

Dan saya kini akan mengisytiharkan utama seperti biasa. int mainvoid, menyokong kerinting terbuka, dan pendakap kerinting preemptively dekat. Saya akan kini segera pengguna untuk int itu. Printf, sila me an masuk Dan saya kini akan mendapat yang int daripada pengguna. Int, mari kita memanggilnya n, sama getint. 

Dalam erti kata lain, di sebelah kanan ungkapan ini, saya akan memanggil fungsi CS50 yang dipanggil getint, yang akan melakukan perkara tersebut. Ia kemudian akan kembali nilai yang dari sebelah kanan ini ungkapan untuk sebelah kiri ini bersuara, akhirnya menyimpan nilai yang dalam pembolehubah yang dipanggil n. Mari sekarang kita buat sedikit analisis. 

Untuk ini, saya akan menggunakan syarat, atau cawangan, dengan jika n adalah, katakan, lebih besar daripada 0, maka saya akan melakukan yang berikut. Buka pendakap kerinting dan preemptively menutup pendakap kerinting. Saya akan kemudian mencetak "yang anda pilih integer positif. "/ n untuk format, quote rapat, ditutup kurungan, koma bertitik. 

Yang lain, saya akan mahu untuk mencetak sesuatu yang berbeza. Jadi lain, terbuka pendakap kerinting kerinting rapat menyokong, printf, "anda pilih negatif integer. "Baiklah, mari kita menyimpan dan menyusun program ini. Membuat keadaan sifar Enter. Saya kembali pada berkelip dot segera saya slash, syarat, sifar, Enter. 

Dan mari kita buat yang paling mudah kewarasan memeriksa pertama. Satu sebagai int saya, dan saya memang dipilih integer positif. Mari kita menjalankan program ini sekali lagi dengan keadaan, sifar, Masukkan, "sila berikan saya int satu. "Mari kita cuba dua. Saya memang dipilih integer positif. 

Mari kita pergi negatif masa ini. Dot slash, syarat, sifar. Negatif 1 dan saya mengambil integer negatif. Tetapi saya tidak dilakukan lagi. Mari kita cuba sudut lain kes, jika anda akan. Mari kita cuba sifar. 

Dot slash, syarat, sifar, Masukkan, dan sifar. Dan oh lelaki, saya mengambil integer negatif. Tetapi saya cukup pasti sifar ditakrifkan sesuatu yang tidak positif mahupun negatif. Jadi saya akan perlu menetapkan ini.