1
2
3
4
5
6
7
8
9
DAVID MALAN: Lad os skrive et program i PHP, der beder brugeren om en heltal og bestemmer derefter om dette tal er positiv, 0 eller negativ. Her i forhold-1.php, har jeg allerede fået os i gang ved at åbne og lukke en PHP tag. Lad os først erklære en variabel, blot ved at gøre $ n. Dollaren fortegn betyder, at det er en variabel, og bemærk, at vi ikke nødt til at give en datatype. 

Lad os nu kalde en funktion kaldet readline, som ligner i ånden til getString i CS50 bibliotek til C. Men readline tager også et argument , der angiver den meddelelse, du ville gerne vise til brugeren. For eksempel vil jeg gerne et heltal tak. 

Lad os nu analysere brugerens input. Hvis n er større end 0, så lad os udskrive ud med printf, du valgte en positivt tal. andet, hvis n er lig med 0, så lad os udskrive ud med printf, du valgte 0. Og endelig, ellers hvis antallet er formentlig negativ, lad os udskrive med printf, du valgte et negativt tal. 

Lad os nu gemme denne fil og videregive det igennem til PHP tolk - php betingelser-1.php. Jeg vil gerne have et heltal please. Hvordan omkring 50? Et positivt tal. 

Lad os køre den igen med, siger, 0. Jeg plukket 0. Lad os køre det igen med, sige negativ 50. Og jeg virkelig plukket et negativt tal. Men bemærk, vigtigst af alt, bare hvordan lignende denne syntaks er til C.