1
2
3
4
5
6
7
8
9
DAVID Malan: Ajmo napisati program u PHP koji traži od korisnika za cijeli broj, a zatim utvrđuje je li to cijeli broj je pozitivna, 0, ili negativno. Ovdje u uvjetima-1.php, već sam stečen nam je započeo otvaranjem i zatvaranje PHP oznaku. Neka prvi proglasiti varijablu, jednostavno radiš $ n. Dolar znak ukazuje na to da je ovo varijabla, i obavijest da mi ne trebaju osigurati vrstu podataka. 

Idemo sada pozvati funkciju nazvanu readLine, koji je sličan u duhu na getString u CS50 knjižnica za C Ali readLine također uzima argument koja određuje redak da bi željeli pokazati korisniku. Na primjer, ja bih cijeli molimo. 

Idemo sada analizirati korisnikov unos. Ako je n veći od 0, onda neka je print s printf, izabrao si Pozitivan broj. drugo, ako je n = 0, onda neka je print s printf, pokupili ste 0. I na kraju, još ako je broj vjerojatno negativna, neka je ispisati s printf, izabrao si negativni broj. 

Idemo sada spremiti ovu datoteku i to prođe do PHP prevodioca - php uvjeti-1.php. Ja bih cijeli broj molim. Kako o 50? Pozitivan broj. 

Ponovimo još jednom pokrenuti sa, recimo, 0. Podigao sam 0. Ponovimo još jednom pokrenuti s, kažu, negativno 50. I doista pokupio negativan niz. Ali primijetiti, što je najvažnije, samo kako slični to sintaksa je C