1
2
3
4
5
6
7
8
9
DAVID Malan: Laten we een programma schrijven in PHP dat de gebruiker voor een gevraagd integer en bepaalt dan of dat integer is positief, 0, of negatief. Hier in omstandigheden-1.php, ik heb al gekregen ons begonnen door het openen en het sluiten van een PHP-tag. Laten we eerst een variabele declareert, simpelweg door het doen van $ n. Het dollarteken geeft aan dat dit een variabele, en merken dat wij niet moet een soort gegevens te verstrekken. 

Laten we nu een functie genaamd noemen readLine, die in dezelfde geest om getString in de CS50 bibliotheek voor C. Maar readLine neemt ook een argument dat geeft de prompt die je zou willen tonen aan de gebruiker. Bijvoorbeeld, zou ik graag een integer alstublieft. 

Laten we nu invoer van de gebruiker te analyseren. Als n groter is dan 0, dan laten we druk met printf, pakte je een positief getal. anders als n gelijk is aan 0, dan laten we druk met printf, je pakte 0. En tot slot, anders als het nummer vermoedelijk negatief, laten uitprinten met printf, je pakte een negatief getal. 

Laten we nu sla dit bestand op en geef het door naar de PHP interpreter - php voorwaarden-1.php. Ik wil graag een integer alstublieft. Wat dacht je van 50? Een positief getal. 

Laten we lopen het weer met, zeg, 0. Ik pakte 0. Laten we lopen het opnieuw met, zeggen, negatief 50. En ik inderdaad pakte een negatief getal. Maar merk, belangrijker nog, net hoe vergelijkbaar deze syntax is om C.