1
2
3
4
5
6
7
8
9
ДАВИД Малан: Хајде да напишете програм у ПХП-да пита корисника за цео број и затим одређује да ли је цео број је позитивна, 0, или негативна. Овде у условима-1.пхп, ја сам већ стечен нас почео отварањем и затварање ПХП ознаку. Хајде да прво декларисати променљиву, једноставно радећи $ Н. Знак долар указује да је ово променљива, а обавештење да ми не треба да обезбеде тип података. 

Хајде да сада позове функцију која се зове реадлине, који је сличан у духу до гетСтринг у библиотеци ЦС50 за Ц. Али реадлине такође узима аргумент који означава линију која желите воле да покаже кориснику. На пример, ја бих цео број молим. 

Хајде да сада анализирамо улаз корисника. Ако је н веће од 0, онда хајде да штампа са принтф, изабрао си позитиван број. иф н једнако 0, онда хајде да штампа са принтф, ти изабрао 0.. И на крају, још ако је број вероватно негативан, хајде да одштампате са принтф, изабрао си негативан број. 

Хајде да сада сачувате овај фајл и прође га до ПХП преводиоца - пхп услови-1.пхп. Ја бих цео број молим. Како о 50? Позитиван број. 

Хајде да пробамо поново са, рецимо, 0. Изабрао сам 0. Хајде да пробамо поново са, кажу, негативно 50. И ја заиста изабрао негативан број. Али приметите, што је најважније, управо како то слично синтакса је на Ц.