PROFESORUL: Să scrie un program care ține evidența de câte ori un utilizator a vizitat o pagina de web, astfel demonstrând modul în care puteți folosi de PHP caracteristică cunoscută ca o sesiune. Să începem prin a lua o privire la HTML pe care l-am pregătit în avansa aici. Observați că am pus în corpul de această pagină declarația, aveți vizitat site-ul asta de multe ori, prin aceasta mulți va fi urmare a scoate o variabilă care este aparent numit dolar semn contra. 

Acum, în partea de sus a acestui fișier am a lăsat un spațiu între o etichetă deschisă și o etichetă închis pentru un cod PHP. Să începem acum o sesiune de specificând următoarele. Session_start și chemarea această funcție. Ce că pur și simplu nu este informa PHP pe care aș dori să încep prin Sesiune, astfel încât super-global, dolarul semn sesiune de subliniere, este disponibile pentru mine. Și PHP si serverul de web va fi, prin urmare, să ia magic grijă de modul în care care variabila este pusă în aplicare de fapt înainte și înapoi între client și de server, într-un fel cu ajutorul cookie-uri. 

Dar în cod, ceea ce am lângă vreau să fac este ceva de genul de mai jos. În primul rând, haideți să verificați dacă există deja un set de variabile în sesiune mea. Dacă este setat dolar semn de subliniere contra încheiat citatul citat sesiune. Cu alte cuvinte, am de gând să utilizeze sesiune super-global pentru a stoca o cheie, de asemenea, numit contra, a căror valoare este Va fi numărul total de ori că utilizatorul a vizitat site-ul meu, și Voi lua ca valoare după cum este necesar și pune se în locală mea variabil, dolar semn contra, pentru a afișa această valoare. 

Următor, în cazul în care cheia este într-adevăr stabilit cu un valoare, am de gând să mergeți mai departe și apuca ca valoare cu contor semnul dolar devine sesiune de subliniere semn dolar contra citatul deschis citat suport aproape virgulă suport. În cazul în care variabila nu este stabilit, să pur și simplu a inițializa contra cu valoarea zero. Între timp, indiferent de ce se întâmplă în sus acolo, să actualizeze semnul dolar sublinia sesiune, citez, contra să fie, indiferent de acest nivel local variabila este de plus 1. 

Eu susțin, acum, prin această ramură și un pic de aritmetica, am de gând să începe numărarea de câte ori utilizator a vizitat aceasta pagina. Să aruncăm o privire. Să salvați fișierul și deschideți l într-un browser. 

Să vizităm http://localhost/counter/php. Aceasta este prima dată când eu sunt aici, așa încât, într-adevăr, am vizitat site-ul de zero ori. Dar hai acum reîncărca, hai acum reîncărca, hai acum reîncărca, și ca era de așteptat, am vizitat acum acest site nu la zero, ci de trei ori.