ЗВУЧНИК 1: Ајде да ги погледнеме во друга програма Сум бил на работа. Овојпат се работеше две Muppet на игра Марко Поло. А игра во која едно лице вели Marco, на која други лице реагира Поло. 

Оваа програма ќе ни овозможи да воведе нов програмирање конструкција познат како настани. При што еден од овие Muppet е се случува да бидат во можност да се емитува настан, па да зборуваат, означувајќи дека тој рече Марко. Другите Muppet меѓувреме се случува да се се слуша за тој настан, а со тоа одговарајќи на други велејќи Марко. Па ајде да ги разгледаме. 

Тука имаме портокал Скрипти muppet е. И она што тој го прави е, кога зелено знаме е кликнато тој е засекогаш прави следново. Ако го тастерот space е притиснато, отколку што е случува да се каже Марко за две секунди на екранот. Но тој е, исто така, ќе се емитува нешто што произволно ќе свика Настанот во овој случај. И тоа е тоа. 

И во секое време јас хит на просторот бар, тој е не само што ќе каже Марко на екран, тој се случува да се емитува тој настан. Сега, за едноставност сум вика дека Настанот настан, но јас би можел да се јави тоа повеќето ништо. Бидејќи меѓувреме сини Muppet е ќе треба да се слуша за тој настан со следниве многу едноставен код. 

Сето ова Muppet прави е врз добивањето тој случај тој се случува да се каже Поло за две секунди. Всушност, во секое време тој добива тој случај тој се случува да велат Поло на екранот. Па таму ќе ја имаат, со само неколку на парчиња тука, и уште неколку мозаик парчиња таму, имаме две Muppet е игра Марко Поло. 

Ајде да видиме што се случува кога ние кликнете на зеленото знаме. Одам да мора да сега ја погоди простор бар, така што портокалова Muppet вели - и така што сината Muppet потоа вели -