[Muziek] 

[Publiek juichen en applaudisseren,] 

DAVID J. MALAN: Dit is CS50, Introductie Harvard University's de intellectuele bedrijven van de informatica en de kunst van het programmeren. We zijn zo enthousiast om een ​​hebben verbazingwekkende aluin hier bij ons vandaag. Hij was een lid van de Harvard klasse van 1977. Hij concentreerde zich in toegepaste wiskunde economie. En hij was een inwoner van Currier House. 

[Publiek juichen] 

Hij was directeur van de Harvard voetbalteam, advertising manager van de Crimson, en uitgever van de Harvard Advocate. En bij afstuderen, leidde hij af voor een aan Stanford business school, maar bleef niet lang, want hij was snel aangeworven door een vriend van hem om een ​​klein bedrijf zijn we nu allemaal weten zoals Microsoft, waar hij voor het eerst als business manager, later als CEO, en is nu de eigenaar van de LA Clippers. 

[Publiek juichen] 

CS50, dit is Steve Ballmer. 

[Gejuich en applaus] 

Steve Ballmer: Nou, bedankt. Ik ben vereerd om een ​​kans te hebben om hier te zijn met u vandaag. Toen ik voor het eerst gesproken met David over dit, zei hij, Ik zou echt willen dat je op komen in en geef een geavanceerde lezing in machine learning en computationele denken. We hebben niet op dat idee wonen erg lang. 

Dus ik dacht dat ik zou geven je een beetje talk-- als ik kan achterhalen welke spatiebalk Ik ben hitting-- wat hebben we nodig om te doen om te veranderen? Ik zal dat niet één aan. Deze zal ik niet aanraken. Daar gaan we. OK. 

Ik dacht dat ik je een little-- je hebt te geven kreeg om een ​​concurrent in het bedrijfsleven. Hoe dan ook, ik dacht dat we zouden praten een beetje vandaag, slechts een paar gedachten, op het grootste deel van wat ik heb geleerd Ik leerde aan de Harvard University. Ik dacht dat ik zou proberen te vatten dat in ongeveer negen eenvoudige stappen en vervolgens vier dingen die ik geleerd na Ik heb uit deze plaats, en hopelijk allemaal door te komen dat in ongeveer 25 minutes-- net om je een beetje te geven beetje stof tot nadenken. En dan zullen we doen Q & A. 

Ik ben 99,999999999% zeker dat niets we praten over vandaag zal van belang voor je cijfer of zal verschijnen op de finale. Ik denk dat je zo veilig als regen op dat vandaag de dag. Maar hopelijk krijg je het denken over een paar dingen als we door. Eerste ding dat is waarschijnlijk belangrijk voor u om deze register-- is een soort van academisch dangerous-- van al die vele belangrijke dingen Ik leerde op Harvard, het was niet in de klas. Terwijl ik luisterde naar David doen het inleiding, dacht ik bij mezelf, het klinkt alsof ik afstudeerde in extracurriculars toen ik hier was. Dat is eigenlijk waar. Ik woonde al een klasse sessie senior jaar. Junior jaar was een beetje beter. 

Met moderne technologie, dat doe ik niet wat de mogelijkheden zijn, maar lijkt zelfs meer vandaag voor kattenkwaad buiten het klaslokaal. Maar ik zal u het was echt vertellen heel, heel vormend en rudimentaire. Ik kwam hier in 1973. En ik was hel gebogen en bepaald dat ik zou gaan om mijn doctoraat te krijgen in zowel wiskunde of natuurkunde. En ongeveer de enige ding om erachter te komen was of het nu ging om wiskunde of natuurkunde zijn. Dat was het. Dat is alles wat nodig uitgezocht worden. 

Eerste jaar, de grote beslissing was of te nemen Natuurkunde 55-- Ik weet niet of dat natuurlijk nog steeds exists-- of Math 55. Ik dacht dat ik zou beide nemen, en de vriendelijke adviseur zei, jonge Steve, grote fout. Ik zal niet toestaan ​​dat u om dat te doen. Dus nam ik een van hen en deed een onafhankelijke studie in de andere. En ik dank God dat ik deed. 

Eerste les, leerde ik heel, heel vroeg. Eerste jaar, nam ik mijn eerste examen. Ik nam mijn eerste examen. Ik liep van te maken. Ik belde mijn ouders en zei, ik denk dat ik net gezakt van school. Ik was al betrokken bij de Harvard voetbalteam doet statistieken. Ik moest naar beneden te gaan naar Penn, dus het moet rond deze tijd van het jaar zijn geweest, sinds het schema voor het voetbal is niet veranderd in 50 jaar. 

We moesten naar beneden gaan Penn. Ik ging niet, want ik was kuif gedaald dat ik van school was gezakt. Ik heb mijn examen terug de volgende week, en ja hoor, ik had gekregen van een 33, die over was vijfde of zesde plaats in de klasse. De man die kreeg 75 is Ph.D. in fysica, is een professor in de fysica, en is een genie. Dus het kostte me ongeveer twee maanden om te leren Ik was niet een natuurkundige en ik was niet een genie. En alles goed begonnen daar met mijn eerste grote mislukking, zo te zeggen. 

Ik ben net klaar het geven van een klasse, eigenlijk, op de business school in Stanford. En ik werkte met een dame die was geweest een professor hier op Harvard in de economie en nu is het aan de Stanford Business School. En ik nam de gelegenheid om te kijken rug en reflecteren op, laat ik zeggen, belangrijke lessen die ik heb geleerd in de tijd van mijn leven, maar vooral dat telde voor mij als ik was met Microsoft. 

En ik ben niet van plan om te proberen gaan door het detail van elk, maar Ik vat ze in korte vorm. En toen ik stopte en keek terug en ik zei, hoeveel van die betreffen iets concreet ik stapte uit mijn ervaring aan Harvard, het antwoord blijkt erg hoog te zijn. 

Kleine show van de hands-- hoeveel eerstejaars hebben we in de klas? Tweedejaarsstudenten? Juniors? Senioren proberen om dat te krijgen laatste CS in voor je vertrekt? OK, goed. 

Ik zal je vertellen dat in reflectie, het bedrag dat u kunt krijgen uit deze plaats is prachtig. Mijn beste vrienden, velen van hen heb ik voldaan aan deze dag terwijl ik hier was. De vormende ervaringen, kreeg ik hier. En iedereen vertelt u, maar het is verbazingwekkend wat je kunt krijgen van de plaats. 

Nummer één voor mij, het leven les, is ideeën uit. Nu, mensen zeggen, natuurlijk ideeën uit. Wat voor domme leven les is het dat ideeën uit? De waarheid van de zaak is dit onder en boven gesteld. De meeste mensen denken dat elk idee is een goed idee, zolang ze het hadden. De waarheid van de zaak is niet elk idee is een goed idee. Niet elk idee zaken. En niet elk idee moet worden nagestreefd. 

En als je in een gebied, zoals Ik ben of was van innovatie, niet elk idee is een goed idee, ook al is het valt je op die manier op het eerste gezicht. In feite zijn de meeste mensen zijn geluk om één idee hebben dat echt toe doet in hun hele leven. Dat is geen kritiek. Maar wereldschokkend, levensveranderende ideeën zijn zeer weinig en ver between-- onderzoek inzichten, investeringen inzichten, innovaties. Een goed idee moet worden gekoesterd en gevoed. En in zekere zin, zou je kunnen zeggen dat ik leerde dat hier bij Microsoft-- hier bij Microsoft-- hier op Harvard. 

[Lachen] 

Ik heb eigenlijk weet wat er op de glijbaan, dat wel. Ik leerde het hier. Microsoft is hier begonnen door Bill Gates en Paul Allen toen ik hier was. Toen ik eindelijk toegetreden tot de bedrijf, het was vijf jaar nadat Microsoft begonnen. Sommige mensen zouden zeggen dat het werd opgestart bij de Currier House, maar het echt startte op de behuizing projecteren op naar Ringe, dat is waar Paul Allen woonde. 

Maar dit idee, dat Microsoft gestart was het idee dat software vertegenwoordigd een vorm van vrije intelligentie, en dat als je het in combinatie met deze nieuwe wezen vrij intelligentie in de vorm van de microprocessor, ongelooflijke dingen zouden gebeuren. En dat basisidee dat software was een mobilisatie van kracht deze nieuwe microprocessor, die free-- dat was natuurlijk een grote idee. 

En dat was het idee dat Paul Allen en Bill Gates hadden toen ze begonnen met het bedrijf. En ideeën toe doen. En het is het overwegen waard en niet verliefd met elk idee je hebt, of je probeert om een ​​probleem op te lossen set of je probeert iets anders te doen. 

Tweede wat ik heb geleerd is er een voordeel het feit dat wat ik leuk vind om te bellen nu hardcore. Hardcore-- ik weet het niet helemaal hoe het te beschrijven. Het is een combinatie van hardnekkige en toegewijd en gepassioneerd en committed-- iets als dat, hardcore. 

Ik leerde over het feit dat hardcore van wiskunde concentrators op Harvard. 

[Lachen] 

Ik ben niet van plan om te vragen of we nog wiskunde concentrators hier. Maar ik zou zeggen dat is waar ik mijn les. Mensen konden gewoon gaan crazy-- gericht. En het was niet alleen dat mensen waren genie, maar werken en werken en werken en werken. Ik zou in mijn kamer zitten werken aan een probleem stellen, na drie hours-- Ik ben een beetje ADD-- I kon gewoon niet nemen. De meeste hardcore mensen konden gewoon macht door niets. 

En het voordeel dat die vasthoudend en toegewijde en committed-- Ik claim het hielp ons bij Microsoft. Het was fundamenteel bij Microsoft. Maar ik heb geleerd dat hier op Harvard. 

Passion-- Ik denk dat het waarschijnlijk eerlijk voor mij om te zeggen dat in deze fase van mijn leven dat basketbal is een passie. Ik begon het bijhouden van rebounds en assists. $ 12 per spel dat ik gebruikt om betaald te krijgen. Ik ging elke Harvard basketbal spel, dat ik zou hebben toch aan gegaan. Maar ik werd betaald $ 12 te houden spoor van rebounds en assists. 

En ik zal zeggen dat het vinden van je passie is iets je krijgt te doen bijna in een unieke manier op de universiteit. En het vinden van de dingen die je gepassioneerd over bent is waarschijnlijk de meest belangrijkste ding dat je krijgen om echt te gaan doen als je naar de universiteit. Voordat universiteit, alles is over het krijgen van naar de universiteit. Het is jammer, maar ik weet dat het waar is. 

Hier, neem de tijd om verken je passie. Ik nu dit jaar zal waarschijnlijk gaan tot ongeveer 200 basketbalwedstrijden. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen het is een passie. Maar zit er in de oude IAB, die Ik denk dat heet de Malkin Center, markering down-- er een jongen genaamd Lou Silver die via de Harvard afgespeeld basketbalteam in 1975. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel op elke rebound ooit. Ik denk dat ik maakte deel uit van zijn All Ivy succes. En wie een van de eerste jongens was om e-mail me toen ik hem kocht de LA Clippers? Lou Silver-- passie vroeg in het leven opgebouwd. 

Eigenaar van de resultaten. Dit is eigenlijk, denk ik, een van de moeilijkste dingen voor het college kinderen te krijgen, vooral kinderen op Harvard, die aan het eind van de dag, het gaat niet alleen over de vraag of je hebt een goed idee en of je echt getalenteerd en echt slim. Dat is genoeg om je in een veel van goede universiteiten, waaronder deze. 

Maar al die dingen zijn niet echt maatstaven voor succes. Je moet iets anders te doen dan maken kwaliteiten en word gemeten op hen in leven. Dat is over het algemeen hoe de wereld werkt. En echt het zijn verantwoordelijk voor de resultaten maakt u zich beter bij alles wat je doet. Ik gaf mij voor de Crimson en moest gaan verkopen $ 1000 waard van reclame. Dat was een hoop geld. Ik weet niet wat de nummers zou zijn deze dagen-- maar $ 1000 van advertentie-inkomsten, en dan nam advertentieverkoop. 

En voelen de druk, in het bijzonder bij een instelling dat heeft in principe geen money-- althans dat is waar de Crimson was 35 jaar ago-- het is goed voor je. Het is goed voor de ziel. En het maakt eigenlijk je beter op alles wat je doet aan de eigen resultaten. 

Tijd-- hoeveel mensen in de kamer zou zeggen dat ze het te druk? Niet druk genoeg? Dat is een politiek impopulaire plaatsen naar uw hand te zetten, maar God zegene u voor het aanbrengen van je hand omhoog daar. De waarheid van de zaak is, denken over de tijd als iets te worden beheerd, of het nu hoe long-- voor degenen onder u die senioren, Ik weet zeker dat je de vraag te stellen, hoe lang zal ik mijn eerste baan doen? Hoe lang? Blijf ik in mijn werk zes maanden, een jaar, vijf jaar? 

Hoe lang voor ik beslis of ik hou echt van mijn carrière? Hoe lang voordat ik echt mijn grote? Hoe moet ik echt het beheren van mijn tijd? 

Ik raakte betrokken bij een heleboel van extracurriculars. Degene die de bank brak voor mij was steeds uitgever van de advocaat. Ik weet niet eens zeker waarom ik het deed. Echt, ik weet niet waarom ik het deed. Het was weer een CV te bouwen. Ik was al bezig met voetbal en de Crimson. 

Maar ik deed het. En dan time management echt in mijn vocabulaire. Ik had echt te manage-- en ik weet niet eens meten. Ik begon het overslaan van klasse. Ik al bekend dat. Maar zelfs het beheren van tijd onder de extracurriculars moet een groot, groot probleem. 

Vandaag heb ik eigenlijk houd een spreadsheet, een bos van hen. Dit zijn alle dingen Ik ga doen in mijn leven. Hier is hoeveel tijd wordt begroot aan hen, en wijzen het. Ik doe alles op te nemen in Outlook. Ik heb een macro die spuugt het uit in Excel. En ik doe budget versus werkelijke vergelijkingen. 

Het is een beetje anders, omdat Ik heb, citaat, gepensioneerd, unquote. Maar bij Microsoft, kon ik je dat ik zeg gaat hebben 12 één op degenen met Harry dit jaar. En dan zou ik ze op te sporen. Hoeveel heb ik? Ik was van plan om 10 uren per jaar praten met klanten via de telefoon versus in persoon. En ik gewoon alles te meten, omdat ik denk dat de tijd is zo belangrijk. 

Storytelling-- Ik denk dat in wat je ook kiest om te doen in het leven, zelfs als je gaat naar het meest zijn hardcore, gewijd computer engineer, leren om een ​​verhaal te vertellen, of u doe het met my-- Ik kan een lik niet schrijven, maar ik ben niet slecht in een spraak, maar mijn toespraak stijl is heel anders dan mensen staan ​​aan podia. Het is heel anders. 

In staat zijn om een ​​verhaal te vertellen aan de hand je werk, door middel van uw toespraak, via uw schrijven is zo belangrijk. U wilt een subsidieaanvraag? Je kunt beter je verhaal vertellen. U wilt dat uw start-up idee gefinancierd? Je kunt beter je verhaal vertellen. Je wilt naar de top te zijn ingenieur op het team dat is overtuigende visie over waar het product zou moeten gaan? Je kunt beter in staat zijn om een ​​verhaal te vertellen. 

En in het algemeen, dat doe ik niet denk dat mensen naar buiten komen van de school goed thuis in het vertellen van verhalen. Anderzijds, als Harvard football manager, Ik moest opstaan ​​elke team meal-- luisteren up, everbody-- en maak aankondiging voor de coaches. En ik moet je zeggen, dat een manager is niet een verheven, vereerd positie. Tenminste, het was niet 40 jaar geleden. Ik weet zeker nu is het heel anders, omdat het hele systeem veranderd. Maar je zou er opstaan ​​en je zou zeg, hoe kan ik dit verhaal vertellen? Wat moet ik echt aan de hand om aan te kondigen? Wat ga ik doen? Zelfs leren speeches-- geven Ik was erg verlegen als een kind. En omdat het een Harvard Football Manager voor mij was als deze enorme, transformerende ervaring. 

De laatste les die ik geleerd op Harvard is-- niet letterlijk, maar figuratively-- het is krijgen in het gewicht kamer. Het gewicht kamer in de sport is waar je in vorm te krijgen. Je bouwt nieuwe spieren. Je bouwt nieuwe flexibiliteit. Je leert nieuwe dingen te doen omdat je nieuwe mogelijkheden. 

In het leven, moet je verblijf in het gewicht kamer. U moet evolueren, blijft bouwen nieuwe vaardigheden, het leren van nieuwe dingen. En dat is makkelijk om te zeggen, maar veel mensen niet doen. Je zou kunnen zeggen, OK, goed, mensen die in de tech-industrie gaan alle doen-- niet waar. 

Ik geef je gewoon opgeven één grote transformatie wat er gebeurt in de wereld van vandaag. De meeste mensen die mijn leeftijd leerde een vorm van computer science waar je een programma schreef die heeft ingangen en gaf je uitgangen die waren juist of onjuist. De meeste moderne programmering zegt, geef me een stel inputs en ik ga statistisch raden over wat er kan hier interessant zijn. 

Dat is een heel nieuwe vaardigheid. En als je mensen die vinden, laten we zeggen, 10 of 15 jaar van de universiteit, ze denken niet op die manier technologisch, zelfs tot op de dag. En dus is de need-- of het nu in je carrière of in uw leven-- voor mij aan Harvard, ik leerde Math A? Heeft Math A bestaan ​​nog steeds als een cursus? Het pre-calculus. 

Het volstaat te zeggen, omdat ik dacht van mijzelf als een aantal super wiskunde vent, Ik moest leren om concepten te nemen en eenvoudig uitleggen. Ik leerde pre-calc, iets Ik had vijf jaar eerder gedaan. En het opbouwen nieuwe skills-- Ik wijs om de ervaring van doet dat op Harvard. 

Beyond Harvard-- ja, er waren nog een paar dingen te leren. Ik weet dat dit de beste instelling, absoluut, in de wereld. Ik was bij de Boston Globe vandaag praten over Harvard, nummer één in alles. Ik bloeden Harvard. Maar ik eigenlijk geleerd een paar dingen nadat ik uit Harvard. 

De eerste boodschap die ik zou zeggen is in het leven, U wilt uw eigen quarterback zijn. Zie het speelveld. Veel mensen willen krijgen kortzichtig gebonden in een ding, en ze hebben een harde tijd een stap terug. Omdat CO van Microsoft is dit verbazingwekkende, prachtige kans. Het blijkt, iedereen in de wereld wil je vertellen wat te doen. En ze zullen je onderwijzen. 

U wilt leren over elk gebied van de technologie? Zolang je niet gedragen als een betweter dit alles, zal iemand u te onderwijzen. En je hebt een unieke mogelijkheid om te zien in grote lijnen over het veld technologie. Op dit moment ben ik de uitgaven veel van mijn tijd het bestuderen van de overheid en de economie. 

Het blijkt dat het aantal van plaatsen waar je kunt eigenlijk lees over de totaliteit van de overheid in de Verenigde Staten is bijna nul. Wat is de totale doorgebracht in regering in dit land, en wat doet het word besteed? Er is geen overheid rapporteren over dat onderwerp. 

De beste site toevallig uit enkele willekeurige blogger die ik ontmoette, wie ik vind het geweldig, trouwens. Maar ik vond hem via onze Bing zoekmachine, niet verrassend. 

[Lachen] 

Dat is mijn enige plug voor vandaag. Ik ben nog steeds een shareholder-- maar het zien van het veld. In het leven, het is altijd goed om het te zijn eerste persoon om iets te bereiken. Het blijkt dat de man die wint is de man die het deed afgelopen. Dus het is altijd het beste om een ​​nieuwe te verzinnen idee, wees de eerste om iets te doen. Maar uiteindelijk gaat het om het plegen van succesvol zijn en te blijven op iets. Het is een soort van een uitvloeisel van zijn hardcore. 

En zeker, er zijn velden van het succes van Microsoft, zoals het verkopen van grote ondernemingen, waar toen we begonnen op dat in de jaren '80, mensen zeiden, je nooit zult doen. Dat is alles wat IBM's werkterrein. En vandaag, dat zou 70% bedragen of 83% van Microsoft de winst komen omdat we gefaald op iets voor 20 jaar, maar we hield vol. 

Uitvloeisel van ideeën matter-- het is moeilijk om een ​​tweede idee hebben. Als je echt de studie van de tech-industrie, de meeste tech bedrijven hebben een idee, en zolang het idee hot, zij blijf warm en dan verdwijnen ze naar zwart. Als je kijkt naar alle bedrijven die belangrijk zijn in de technologie waren toen ik naar Microsoft in 1980 alleen IBM is nog steeds rond. En ik zou kunnen zeggen dat het niet een tech bedrijf meer. 

En mijn grote droom voor Microsoft is dat het zogezegd, een twee, drie, of vier trick pony. Ik zei ergens dat ik dacht Apple en Microsoft waren geweldig omdat ze waren twee trick pony's, en iemand dacht dat ik bashing Apple. Nee, dat is mijn ultieme compliment. 

Iedereen die twee goed-- als je kunt hebben heb een idee, ik denk dat je bent geweldig. Als u twee ideeën, je bent lionized in de geschiedenis voor uw succes. Het is echt interessant. 

Optimim-- Colin Powell kwam om te spreken een jaar op onze executive retraite nadat hij hoofd van was geweest de Joint Chiefs of Staff. En hij heeft dit citaat dat ik gekomen ben om lief te hebben. "Optimisme is een kracht multiplier." En vooral onder technische mensen en echt slimme mensen, de chique, elegant, koel ding om te doen is cynisch en sceptisch te zijn en uit elkaar te halen dingen. 

Ik weet dat het nooit zou gebeuren in CS50, maar je ziet dat onder bepaalde soort hoog IQ technische mensen. En toch, optimisme is een kracht multiplier. Dus hoe gaat het op brute wijze realistisch en optimistisch? Het is heel, heel belangrijk. 

Ik dacht dat dit na een tijdje bij Microsoft. Verkopers bij Microsoft zijn van nature optimistisch, waarschijnlijk overal. Vertel ons waar te gaan en we 're gonna run! En ik weet dat we gaan slagen! Omdat mensen willen geloven. Engineers, zeg je, hier is waar we heen gaan om te gaan, en het eerste wat ze zeggen is, oh, kom op. 

[Lachen] 

Dat is niet goed. Dat is niet de juiste manier om te gaan. Maar ik heb found-- en deze macht logenstraffen mijn fundamentele optimism-- dat de ingenieur optimist is soms een beetje anders dan de verkoper. Terwijl de verkoper zegt gewoon, waar te gaan, op te laden, de ingenieur graag zeggen, de wereld al geschroefd up, maar ik kan het bevestigen. Dat is een ingenieur het optimisme van mij. Everything's-- maar ik kan het bevestigen. 

Luck-- dit is de ene dat is echt niet altijd spelen goed onder de Harvard jongens. Het blijkt dat zo slim als je bent, zo bevoorrecht als je zijn te zijn op een plek als dit, en zo hard als je werkt, geluk is nog steeds te zijn een factor in je leven. Of je nu Bill Gates, Mark Zuckerberg, of de man in de maan, geluk is belangrijk. Het is echt. 

Waarom is dat belangrijk om te weten? Want het betekent dat je beter als wat je aan het doen bent. Je kunt maar beter niet dingen gewoon doen omdat het je succesvol zal maken, want je gaat een beetje geluk nodig om jezelf zo succesvol als je te maken toch wilt zijn. Dus iets waar vinden je passie wint, waar je echt tevreden bent. En dan understand-- ik weet dit. 

Ik denk dat ik echt getalenteerd man. Ik denk dat Bill is een genie. Ik denk dat Paul Allen is geweldig, inzichtelijke vent. En ik zeg, jongen, hoe gelukkig we waren. Apple-- ik heb gezien hun succes, en toch, hoe gelukkig ze waren in vele dimensies. We zijn een bedrijf dat gaf ze $ 500.000.000 toen waren ze bijna failliet in '97 - samenvloeiing factoren. En toen deed ze grote dingen mee. Maar geluk factoren altijd in. 

En dan last but not least, omdat Ik denk dat ik ongeveer uit de tijd, alles in de wereld-- en dit komt van een man met een echte bias-- alles is een technologie probleem. Innovatie en technologie is de hartslag die leidt tot vooruitgang in de wereld. 

Ik las dit boek in de laatste zes maanden. Het heet Ongelijkheid, Kapitaal in de 21e eeuw door een Franse econoom genaamd Piketty. Het was een beetje controversieel. Het blijkt, als je kijkt bij de Amazon statistieken, nauwelijks iemand klaar met het boek. Het leest als een soort socialistische tirade in het einde. Maar het heeft allemaal grote analyse in het begin. 

Maar een fundamenteel punt hij maakt, terugkijkend loop van duizenden jaren van de geschiedenis, is de bbp-groei is slechts een functie van drie dingen. Dus de verbeteringen in leven zijn functie van groei en innovatie bevolking. Dat is het-- bevolking groei en innovatie. 

Vandaag de dag, de hot-technologie, de besturingssysteem van innovatie, is de informatica. En als ik denk dat David graag om te zeggen, ik ben Steve Ballmer. Dit is CS50, de belangrijkste klasse zult nemen aan de Harvard. Dank u. 

[Applaus] DAVID J. MALAN: Steve is zo vriendelijk liet een enorme hoeveelheid tijd hier om vragen te nemen. We hebben twee microfoons hier. We hebben twee microfoons op het balkon. Dus je wordt aangemoedigd om te voldoen Gabe en Davin en anderen hier als je zou willen de eerste te zijn en ten tweede om deze vragen te stellen. Steve Ballmer: Of je kunt schreeuwen. Ik heb gehoord dat is standaard protocol in deze klasse. 

DAVID J. MALAN: Des te beter. 

Steve Ballmer: Dat werkt ook. 

DAVID J. MALAN: Onze eerste vraag dan door Gabe hier. 

Publiek: Hoe was het om voor u het maken van deze beslissing om uit te vallen en ga naar Microsoft? Want natuurlijk er was veel onzekerheid. 

Steve Ballmer: OK. Het is 1980. Ik ben aan de Stanford Business School afwerking tot mijn eerste jaar. Bill Gates noemt als ik probeer te beslissen wat te doen voor een vakantiebaan. Hij zegt, hey, kijk, hoe gaat het? Yeah. Ja, oh, je nog niet klaar bent. Yeah. Jammer dat u niet beschikt over een tweeling. We konden soort gebruik maken van een ondernemer hier in de buurt. Dat was het veld opgelopen. 

[Lachen] 

Ik dacht erover na, en Ik zei, nou ja, te schieten. Ik denk dat ik hem kon vertellen. Dus ik belde hem de volgende dag terug en zei, nou ja, misschien praten we. We moeten praten. En mijn instincten waren eigenlijk gelijk. De meest risicovrije beslissing die u ooit zult maken is de beslissing om te stoppen met school. Nee, waarom? Ik zeg dat het voor een reden. 

Colleges laat je terug in laat vallen. Al mijn vrienden, professors-- oh, je niet gaat doen. Je gaat aan het werk gaan voor McKinney of blah blah blah-- Ik kan me niet herinneren die had ik aanbiedingen van-- Brownstone Consulting Group. 

[Lachen] 

En ik zeide: Ik zou kunnen gaan deelnemen aan deze vriend van mij die heeft deze kleine start-up. Nou ja, wat weet je over die plek? En ik zei, het is de wereldleider op het gebied in iets genaamd software. En ik had een paar programma's geschreven, maar het is niet alsof I-- ik niet CS50 nemen. De enige programma's die ik had geschreven was voor AM115 of iets dergelijks. Het was een wiskundige modellering klasse. 

En ze keek me wel grappig. En ik vertelde mijn moeder en vader. Mijn vader was een immigrant. Mijn vader ging niet naar school. Mijn moeder ging niet naar school. Mijn vader was een immigrant uit Zwitserland. De enige universiteit hij echt gegroeid up hoorzitting over was Harvard. Zelfs toen ik ging naar Stanford Business School, hij bang dat ik maakte was een fout, want het was enige plek ongehoord om hem. En ik zei, ik ga afhaken. En dit bedrijf is de wereldleider op het gebied in software voor personal computers. En mijn vader zei tegen mij, wat is de software? Nou, dat was geen onwetende vraag in 1980. Het zou nu grappig lijken. 

En mijn moeder vroeg me een nog meer vooruitziend vraag, dat is waarom zou een persoon ooit een computer nodig? Want vergeet niet, we zitten in een tijd van kamer-en kleinbedrijf computers. Maar ik zei, kijk. Ik maakte een deal met Bill dat zei Als het niet werkte, kon hij me ontslaan of ik kon terug in laten vallen Stanford aan het eind van de zomer. 

Na een maand, heb ik besloten dat ik had gemaakt een vergissing gaat Microsoft. Ik was eigenlijk de boekhouder voor een 30-persoons bedrijf. Ik vertelde Bill waren we met 30 mensen. We moesten voegen 18. Hij zei: je gaat failliet deze plaats, Steve. Ik heb je niet gevraagd te stoppen met Stanford om failliet Microsoft. 

En we hadden een enorme strijd. We waren goed in. 

[Lachen] 

En toen zei hij, kom op. We gaan uit eten met mijn vader. Soort Bill's vader van een eng uitziende dude-- niet echt, maar hij is 6'7 ". 6'7 "ziet er niet uit dat tall meer ofwel aan mij, maar dat is een Clipper ding. 

Maar goed, ik ging door mijn shtick voor Bill en zijn vader. En dat is waar Bill uitgevonden wat ik denk dat was het thema voor het bedrijf. Hij zei, je snapt het niet, Steve. We gaan naar een computer te zetten op elk bureau en in elk huis. 

En ik neergestreken. Ik bleef. Stanford zou nog wel me terug. Het blijkt, tot op deze dag, Ik kon gaan afmaken mijn MBA. Het is gewoon niet zo riskant een propositie, omdat deze grote scholen laat je de tijd nemen af, in tegenstelling te laten vallen uit hun geheugenbanken. Het blijkt, ik ben nog steeds een Stanford aluin, Ook als het gaat om alumni geven. 

[Lachen] 

[Applaus] 

DAVID J. MALAN: Een andere vraag van Ian op de mic hier. 

Publiek: Dus je hebt een serie gemaakt van opmerkingen over netneutraliteit, bijzonder te spreken tegen het, het meest recent in een tweet. En dat is een bijzonder impopulaire mening bij veel jonge mensen en tech mensen, dus ik vroeg me af of je zou kunnen uitwerken dat in misschien wel meer dan 180 tekens. 

Steve Ballmer: Yeah. Nou, ten eerste, ik heb niet maakte veel reacties. Ik maakte een kleine tweet gisteren, omdat ik soort vervelend was op de vliegtuig en had niets te maken. Dus ik getweet. En jongen, deed dat tweet krijg meer aandacht dan ik ooit had verwacht. 

Maar kijk, ik kan het uitleggen. Wat is netneutraliteit over? Ik ben niet helemaal zeker. Maar het is niet per se over het houden van beneden de prijs van internet. Concurrentie blijft beneden de prijs van internettoegang. Netneutraliteit is slechts beslissen wie er gaat betalen. Als de aanbieders die het maken van geld op de internet-- de Googles, de Netflixes-- de Tondeuse, bijvoorbeeld, als we gaan over de top met de Clippers uitzending, we zouden ook een te zijn breedband content provider. We kijken naar dat bij de Clippers. 

Maar door te zeggen dat je niet kunt differentieel rekenen voor het verkeer, wat het zegt is alle consumenten moeten een hogere prijs betalen voor de mensen die het nodig de diensten die daadwerkelijk meer kosten. Dus als je kijken Netflix, er zijn twee benaderingen. U kunt uw buurman vertellen wie niet kijken Netflix, ha, ha, ha, ha. Je betaalt meer, ook al heb je niet kijken Netflix, dan ik. Of u kunt laten de markt concurreren in verschillend geprijsd. 

Ik denk dat we gaan krijgen betere service, meer prijzen opties, en een betere algemene gaan door het hebben van concurrentie tussen breedband providers dan door het reguleren van de prijs. Dus dit, voor mij, gaat niet over lage prijzen ten opzichte van de hoge prijzen. Het is over het laten van het vrije ondernemerschap het probleem versus denken op te lossen een paar denkers in DC kan uitvinden gecompliceerde prijsstelling en tarifering regelingen die superieur in zijn het creëren van kansen dan de markt. 

Uiteindelijk, wat we echt willen is meer investeringen in breedbandinfrastructuur dat leidt tot betere service tegen lagere prijzen. Ik ben met u op dat. Ik ben 100% in op die. Ik ben het maken van een verklaring in termen van hoe ik denken dat de wereld zal best dat te bereiken. En ik voel me duidelijk in mijn na te denken over dat. DAVID J. MALAN: Up next, onze microfoon door Anton. Steve Ballmer: En ik zal zeggen dat ook al weet ik dat we waarschijnlijk zal wind up-- als we gaan over de top met onze Clippers tv-uitzending, zullen we de wind meer moeten betalen en onze klanten zullen meer betalen en we zullen een beetje minder te maken winst, maar iedereen zullen lagere prijzen voor krijgen fundamentele breedbandtoegang. Publiek: Bedankt voor uw tijd. Wat doe je het meest van hou over het bezitten van de Clippers? Who's-- zwaaien je hand so-- 

Publiek: Hier boven. Steve Ballmer: Oh, hi. Publiek: Wat is er, Steve? Steve Ballmer: Het leek op God. Ga je gang. 

Publiek: Voice van een godheid. 

Steve Ballmer: Wat wil ik graag beste over het bezitten van de Clippers? 

Publiek: Ja, precies. 

Steve Ballmer: Ik weet het niet. Drie maanden in, ik kan vinden de badkamers nu in het stadion. Dat is mijn niveau van verfijning. Er is een heleboel dingen die leuk zijn geweest. Het blijkt dat het nog leuker om na te denken over het team dynamiek en horen over die van de coach dan ik dacht. 

Piekeren over de ventilator ervaring in de arena-- Ik didn't-- het nummer je was spelen voordat dit begon, Ik weet niet de naam, maar ik moet de naam van je te krijgen. Ik zat te denken, dat is een geweldig nummer. We konden echt gebruiken dat lied voor pomp ups coming out op het moment outs. 

[Lachen] 

Nee, serieus. Je zou kunnen zeggen dat het my-- Ik ben nog steeds Ik een "We Will Rock You" soort kerel. Maar we hebben 150 bezittingen in een basketbalwedstrijd. En laten we zeggen dat ten minste de helft van hen, we iets wilt doen aan houden de menigte bezig. Hoe doe je dat? Hoe doe je dat orkestreren soort drukke omgeving? Wat wilt u doen op de Jumbotron? 

De technologie basketball-- ongelooflijk. Elke MBA arena heeft nu zes camera's in het plafond dat het nemen van foto's van de actie. En er eigenlijk zijn start-ups die hebben machine learning-technologie die kijkt naar de video en karakteriseert de actie zodat het gebruikt computers te beslissen dat was een pick and roll versus een pick en pop met Chris Paul en Blake Griffin. Dat was een blitz door Jamal Crawford. En elke arena is uitgerust met deze technologie. 

En literally-- het is een bedrijf 'Second Spectrum. En een van de belangrijkste jongens is een 6'9 "Hooper van MIT die nooit basketbal gespeeld na de universiteit, maar hij is de machine doen leren algoritmen over visie erkenning op basketbal spullen. Dat is al soort van plezier. De in de arena, het denken over over de top en welke doen de economie kijken like-- blijkt er is veel van mooie leuke dingen. 

Het is veel ingewikkelder zaken dan het is groot. Microsoft, hebben we 100.000 mensen. We hebben ongeveer 130 bij de Clippers. En toch, de breedte van de problemen die we krijgen om na te denken over goed actually--, Het is niet 1000 keer minder gecompliceerd. Het is waarschijnlijk 500 keer minder gecompliceerd dan Microsoft. 

DAVID J. MALAN: Volgende vraag van Gabe's mic hier. PUBLIEK: Oh, hi. Mijn naam is Larson Ishii. Ik schrijf voor Clips Nation, dus ik was gaat verder met de Clippers vragen. Maar ik was van plan om te vragen over de manier waarop u bent waarin de rest van technologie. Ik heb gezien dat jullie nog een groter deel van de statistieken binnen games, zoals met de vier factoren produceren de kans op overwinning binnen het spel, dat denk ik niet alle andere teams aan het doen zijn in de competitie op dit moment, dat is echt geweldig. 

Dus ik wil gewoon weten hoe, van je wiskunde achtergrond, je bent het opnemen van meer van de technologie en statistische kant in het spel van basketbal in wat is scène als meer dan opkomende gebied, en als dat kan helpen bij het oplossen van de Clippers ' kleine voorwaarts probleem op dit moment. Steve Ballmer: Met een beetje edge op het einde van die question-- [Lachen] Wat we doen recht noq-- en de tech is gewoon niet helemaal er-- is voor elke spel, produceren we een paar van speelt die eigenlijk wel wat key spelen van de vorige keer dat we speelden een tegenstander, en het toont statistisch wat de waarschijnlijkheid was van het succes en de verwachte punten, afhankelijk op de beslissingen die de speler maakt. Zo zie je de jongens op het veld. Chris is met de bal. Als hij gooit het naar Blake Griffin, 30% kans. Op deze, zou hij een 40% kans hebben maken van een mand met een verwachte twee punt of drie schot punt schot. En we gebruiken dat aan te tonen. 

Wat u wilt doen, natuurlijk, is krijgt het zo terug komt real time. Dus we kunnen een toneelstuk te nemen die net gebeurd en hebben de visualisatie op basis van de data die is coming out van de sensoren gebeuren realtime zodat fans kunnen echt bijhouden hoe verbazingwekkende snelheid en de beslissing waardoor op die snelheid. 

Maar we werken onze weg naar dat. Het ding dat we dat gedaan hebt eigenlijk krijgt veel belangstelling is het ding noemen we onze Clipper Tron toepassing. Je gaat gewoon naar www.clippertron.com terwijl je zit in de arena, en je kunt kiezen uw favoriete speler. Je kunt een soort van een play-- een pick pick en roll, een blitz, een dit en dit. En we gaan gooien de markeren op de Jumbotron. We voegen nu, Twitter en Facebook-integratie. Dus zetten we je naam. Wij zullen uw foto toe te voegen. En we zullen de toneelstukken zetten dat u opgehaald en we can-- mensen houden van zichzelf zien op de Jumbo-- kus cam, al dat soort dingen. 

Tenminste, nu, we laten mensen gooien basketbal actie. Uiteindelijk, ik wil in staat zijn om het te doen bij mensen thuis. Dus met je telefoon, je naar Klipper Tron, en we zullen het overgeven levend in de uitzendingen hebt op TV-- dus sommige van de stuff we spelen met. 

DAVID J. MALAN: Een ander mic door Dan Bradley. 

PUBLIEK: Steve, na zijn contract met de Lakers is up, zou u overwegen ondertekening van Jeremy Lin als back-up voor Chris Paul? 

Steve Ballmer: Ik steun Doc Rivieren 100% in zijn beslissing maken over onze basketbalteam. Mijn taak is om te ondersteunen, vraag dan een veel vragen en ondersteuning. Hoe is dat voor niet het beantwoorden van uw vraag? 

[Lachen] 

[Applaus] 

Ik ben wel naar de Laker-Clipper spel in LA vorige week, week voor het laatst. Ik ben blij om twee dingen te melden. Eén, Jeremy Lin speelde goed. En twee, we schopten hen. 

Publiek: Dus ik ben Bobby. Ik ben uit LA, voor het geval u jongens moeten stagiaires deze zomer. Nee, ik ben gewoon een grapje. [Lachen] 

Maar seriously-- 

Steve Ballmer: Bobby, sballmer@clippers.com, voor het geval u een stage deze zomer. 

[Lachen] 

Geluk, kans, profiteer ervan. Je moet het agressieve instinct voeden. Ga je gang, Bobby. Lopen mee, hoewel, babe. 

Publiek: Dus u had uw 33 op uw eerste examen of wat dan ook. Maar kun je ons wat meer over andere vertellen voorbeelden van het falen in je carrière bij Microsoft of in je leven en wat je hebt geleerd van het en hoe je reageerde, et cetera? Steve Ballmer: Yeah. Ik ben grappig. Ik denk niet actually-- het blijkt, ik kreeg een B-plus op de test met de 33, omdat het de vijfde hoogste rang in de klas. Hoewel ik doen om golf te spelen met een jongen in LA die me herinnert hij kreeg 50 op de test en sloeg me. Hij herinnert zich dat aan deze dag. 

Dus relatief alles is. Ik ben een man die zo optimistisch, op een manier, ik denk dat ik nooit falen. Ik heb nog niet gelukt. Ik zeg zijn eerste, maar plegen laatste te zijn. OK. Nou, dat gaat niet goed. En je kunt het zien in Microsoft gedrag. Mensen gebruikt om te zeggen dat we niet krijgen dingen goed tot de derde versie. Ik weet niet of te nemen dat als een kritiek of lof. Get it right begin is goed, maar committeren aan het krijgen van dingen recht. 

Dus ik heb zeker gehad tegenslagen, of het was op school. Zeker wanneer we en IBM splitsen manieren, dacht ik Ons bedrijf wil waarschijnlijk gaan van het bedrijfsleven. Dat was ongeveer 1990. Zeker, ik heb te horen gekregen vele malen dat we nooit slagen in de enterprise business. Ik kreeg te horen dat je niet kunt doe een start-up video game. 

Ik was geen zoekmachine verteld ooit zal slagen versus Google. Er is nog meer van een element van waarheid aan die ene dan ik zou willen. 

[Lachen] 

Ik kreeg te horen dat het mobiele apparaat markt wordt opgesloten, dat geloof ik niet. Het is deels omdat ik geloof in de kracht van innovatie en de kracht niet alleen voor mensen veranderen en verbeteren van zichzelf, maar dat de dingen veranderen in de tijd. En zolang je bereid bent, zoals ik al zei in mijn talk-- als je in het gewicht kamer bent geweest en je hebt de capaciteiten en vaardigheden om iets te doen en je verblijf in het spel, dan moet je bereid bent om te nemen en beslag leggen op het volgende idee. 

Het is een beetje hetzelfde als zeggen, hey, kijk, we weten niet hoe om te the-- ik sloeg zal basketbal niet nemen. Ik ga voetbal nemen. Mensen weten niet hoe om te verslaan de Patriotten of de Seahawks. Maar dat betekent niet dat je niet stoppen training, het uitwerken, het opbouwen van vaardigheden. Je blijft werken aan je game plan, maar je bent altijd het bouwen van uw vaardigheden en capaciteiten. Dan kunt u optimistisch dat mislukking zal leiden tot succes de volgende keer. DAVID J. MALAN: Waarom doen we niet neem een ​​paar meer vragen en laat enige tijd voor hallo op het einde? Belinda? PUBLIEK: Hey, thanks zo veel voor uw komst. Dus ik van grote waarde Veel van de dingen die je zei, en ik denk dat drie dingen in specifieke echt resoneerde met mij. Eén, schat je tijd. Twee, zie het veld. En drie, ook je passies te verkennen. 

Dus de manier waarop ik het zie, is het probleem is dat de tijd is zo eindig en dat we zulke beperkte tijd. En verken je passies lijkt mij meer diepte-based, terwijl het zien van het veld is zeer breed gebaseerde. Dus genomen in de context van Ook het verwerven van nieuwe vaardigheden, hoe ga je je tijd prioriteren? En speciaal voor jou, toen je zei u een budget gecreëerd voor uw tijd, hoe heb je beslissen wat belangrijk was en wat zou je tijd waard zijn, eigenlijk? 

Steve Ballmer: OK. Laat Twee stories-- laat ik beginnen als student aan Harvard. Ik smeek elke senior die ik ken doen wat ik deed, omdat ik dacht dat het echt werkte. Toen ik een senior, interviewde ik met 35 verschillende bedrijven op de campus. 

Ik ben op zoek naar mijn zoon te krijgen om dat te doen. Hij is een senior. Ik heb geprobeerd om vrienden te krijgen van mij wiens kinderen gingen om Harvard-- mensen doen dat niet. Maar waarom was het zo goed? En toen kreeg ik een kans om te sniff 35 verschillende bedrijven, 35 verschillende culturen. Ik ging terug en bezocht. Ik kan je vertellen hoe het voelde om te draaien een cheque verwerkingsruimte bij Mellon Bank. Ik kan je wat vertellen zou hebben gevoeld als naar Minot, North Dakota en handel graan voor Cargill. Ik kan je wat vertellen zou hebben gevoeld als een kleine start run up verzekeringsmaatschappij in Cleveland-- Progressive Verzekering, die nu is, natuurlijk een belangrijke speler. Ik herinner me al die bezoeken. En ik denk gewoon dat als je het veld wilt zien, je hebt kansen wat krijg ik zou doen roepen snelle weinig ervaringen die zijn echt nuttig voor je naar beneden om je passies. 

Wat zou ik zeggen als een CEO ik deed is blokkeerde ik twee soorten tijd. Een daarvan was de tijd dat ik zou doen wat onze mensen in een bepaald land wilde dat ik te doen of onze ingenieurs in een bepaalde productgroep wilde dat ik zou doen. Dat betekent dat ze me te vertellen over dingen Ik ben niet per se geïnteresseerd in. Maar ik kan altijd helpen de sales rep met een verkoop. Hey, de baas is hier, blah blah blah. Maar ik ben aan het leren, leren, leren, leren. 

En dan heb ik ook expliciet wordt geblokkeerd over noem het een totaal van 20% van mijn tijd waar mensen konden niet inplannen. En toen kon ik het gebruiken voor het lezen, het verkennen. Maar ook de tijd om te verkennen moet worden geblokkeerd. En tijd om anderen te laten opvoeden U moet worden geblokkeerd. 

En ik denk dat dat een deel van de manier waarop U kunt doorgaan met het veld zien en vervolgens de ontwikkeling van de soort passion-- dus gewoon een paar gedachten. 

DAVID J. MALAN: Last vraag van Davin's mic. 

Publiek: Hoi, ik ben J. Paul Meyer. Over je jaren bij Microsoft, welk product of huur of wat het ook is ben je al de meeste enthousiast over of je het meest opgewonden over? 

Steve Ballmer: Het is een beetje hetzelfde als vragen die van je kinderen je het best bevalt. En het is een soort van situationele, timewise. Je kijkt naar Windows 1.0 als het ging out-- Ik kan een regel code niet schrijven, maar ik was de ontwikkeling manager voor Windows 1.0. Dat is natuurlijk mijn favoriet product en aan het eind van de dag, het is de ruggengraat van Microsoft. 

Anderzijds, bij zeggen slick en interessant, Ik zou waarschijnlijk wijzen op Excel. Leven veranderen voor mij, zou ik waarschijnlijk wijzen op Surface Pro 3 en de pen en One Note. Ik heb eindelijk het ding I echt willen om mijn werk gedaan. Ik kan echt papierloos. Ik heb echt mijn leven in de cloud. 

Voor mij, het inkten is zeer belangrijk, want als je bent presenteren de man van iemand aan, kun je niet daar te zitten en te typen. Als u wilt tekenen en annoteren, markup, kun je niet typen. Dus ik zou zeggen: Surface Pro 3. Als ik thuis was met mijn familie, omdat ik drie jongens van de juiste leeftijd, Ik zou zeggen, nou ja, natuurlijk, het was de Xbox 360 en de Halo spel. Mijn 15-jarige nog steeds van mening dat het het alleen zinvol werk Ik heb in mijn loopbaan. 

[Lachen] Drie weken geleden, zegt hij tegen me, Papa, ik ben erg teleurgesteld Je verlaat Microsoft. Ik was bezorgd over dit. Aaron. Ik weet niet of je nog kunt krijgen me de nieuwe Halo's als ze naar buiten komen. 

[Lachen] 

Dus schoonheid is een beetje in het oog van de toeschouwer, maar ik zou waarschijnlijk wijzen op de Surface Pro 3 in de moderne dagen en Windows 1.0 in het historische dagen. DAVID J. MALAN: Nou, laat me wrap up met een beetje iets we hebben nog nooit eerder gedaan. Maar wij namens CS50 TFs en Tas zou graag je maakt een erelid van personeel CS50's als u zult ons hebben. 

Steve Ballmer: OK, absoluut. 

[Gejuich en applaus] Nice! 

DAVID J. MALAN: En voor iedereen hier, u bent allen van harte uitgenodigd voor een speciaal evenement dat President Drew Faust, Dean Cherry Murray, en Steve Ballmer zal als gastheer van morgen bij het I-Lab aan 12:00, waarvoor er zal een puzzel jacht zijn die is de binnenkant van dit pakketje u zult worden ingeleverd op de weg out, waarvoor er fabelachtige prijzen, waaronder een aantal Xboxen en ook een paar van de Clipper tickets. 

Steve Ballmer: Clipper / Celtic tickets voor het spel hier op 29 maart, bezoeken van eigenaars zetels. Concurreren. [TOEJUICHENDE] Steve Ballmer: Bedankt, iedereen. DAVID J. MALAN: CS50, dit was Steve Ballmer. 

Steve Ballmer: Dit is CS50!