1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
 35
 36
 37
 38
 39
 40
 41
 42
 43
 44
 45
 46
 47
 48
 49
 50
 51
 52
 53
 54
 55
 56
 57
 58
 59
 60
 61
 62
 63
 64
 65
 66
 67
 68
 69
 70
 71
 72
 73
 74
 75
 76
 77
 78
 79
 80
 81
 82
 83
 84
 85
 86
 87
 88
 89
 90
 91
 92
 93
 94
 95
 96
 97
 98
 99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
[MUSIC Playing] [MUSIC Armin Van Buuren, "Kjo është ajo  Ajo ndjehet si "] 

[MUSIC - M4SONIC, "ARMËS 2,0"] 

[Duartrokitje] 

Steve Ballmer: Woo! Kjo është CS50. 

[Duartrokitje] 

DAVID Malan: Kjo është CS50. Dhe ky është fillimi, dhe në fund, i Javës 12 për herë të fundit. Ju do të kujtojnë nga Javën 0 që premtuam kjo, se çfarë në fund të fundit çështje në këtë kurs nuk është aq shumë ku ju të përfundojë deri në lidhje me shokët e klasës tuaj, por ku ju, në Javën 12, përfundojnë relative të veten në Javën 0. 

E pra, ne jemi këtu tani në Javën 12, dhe ju mund të shohim mbrapa me dashuri, apo remarkadly, në se sa larg ju keni vijnë kur ky ishte më i keq i problemet tuaja, disa javë më parë. Por e konsiderojnë sa larg ju keni ardhur që nga atëherë. Veçanërisht, në qoftë se në mesin e atyre me asnjë Përvoja e para, vetëm disa javë më vonë, u ju zbatimin e një të dhëna mjaft të sofistikuar Struktura si këtë tabelë hash këtu, apo edhe kjo TRI këtu. 

Vetëm disa javë më vonë, dhe vetëm një javë më parë, u ju zbatimit të kësaj, një masë e butë-up TV të shumta uisng asynchronus JavaScript quan dhe HTTP Kërkesat prapa skenës. Në fund të fundit, duke krijuar një Gjithë app web nga diçka që filloi me vetëm disa shenja të hash. Tani, në të vërtetë ju mund të kujtojnë se 78% prej jush nuk kishte asnjë përvojë të mëparshme, dhe kemi propozuar që ju mund të ndiheni pak i vetmuar në fillim, por kuptojnë që tani ju janë shumë të ndër miqtë dhe mbështetësit këtu. 

Tani, kjo është një traditë në CS50 për të filluar jo vetëm semestrin, por edhe përfundojnë semestrin me pak e tortës. Në të vërtetë ekipi ka qenë në katin e poshtëm prerja atë, dhe marrjen e mostrave tortë, por që pret në vetëm pak kohe. Por unë mendova se do të marr ku ne la off dhe të marrë disa mbylljen sot. 

Ju mund të kujtojnë këtë faqe interneti këtu, unë menduar të vetmen gjë të mirë që unë mund të bëjë po shkruaj këto lloj folks mbi të pasurit miratuar ato kështu në klasë vetëm një çift i javë më parë. Dhe unë do të them të tyre kredi, kam marrë përsëri këtë përgjigje nga ediblearrangments.com. Mirëmëngjesi, zoti Malan. Ne je këshilluar me IT tonë departamenti në lidhje me shqetësimin tuaj. Ata këshillojnë se si i javës së ardhshme, do të ketë një copë toke website aplikuar. Ne e vlerësojmë reagimet. Dhe indeed-- 

[Duartrokitje] DAVID Malan: Dhe me të vërtetë në qoftë se ju shkoni në editablearrangments.com tani, klikoni login, ju janë dërguar me të vërtetë në versionin HTTPS e sitit. 

[Duartrokitje] 

Pra, nuk keni atë, CS50 këtu duke e bërë një ndryshim, një faqe interneti në një kohë. Deri tani, projekti përfundimtar është, natyrisht, gjithçka që pret tani. Dhe të kuptojë se nuk ka çdo numër të përbërësve që ju mund të endje në ky projekt i juaji. 

Në të vërtetë ajo që shumë studentë të bëjë, në qoftë se trajtimin e një projekti përfundimtar web bazuar, do të marrë p vendosur 7-së Kodi i shpërndarjes, CS50 Financave, dhe pastaj do të shqyej nga pjesë të tij që janë të e interesit, apo i përshtatshëm për projektin e tyre të fundit, si duken up funksion, i cili është me siguri shumë specifik për Yahoo Finance. Dhe ata do të shtoni në kodin e tyre, dhe për të ndërtuar në majë të mekanizmit login që ne të ju japin me. Dhe kështu që është absolutisht një vend i madh për të marrë filluar. 

Sidomos në qoftë se gjatë pushimit dhe menjëherë pas kësaj, ju jeni jo vetëm të vërtetë të sigurt ku të fillojë të krijuar diçka që nuk ka tashmë është dorëzuar për ju të paktën pjesërisht. p vendosur 8,2, në qoftë se ju doni të të bëjë diçka me AJAX, ose ju dëshironi të shkruani një skenar që importon një grup të vërtetë të madhe të të dhënave në një bazë të dhënash, përdorimin p vendosur 8 si një model në të cilin ju mund të ndërtuar kodin tuaj, në fund të fundit. Por e kuptojnë, gjithashtu, se ka edhe mënyra njohës për të marrë filluar. 

Një kuadër shumë popullor, që ne jemi tifozë të, është quajtur Laravel. Kjo është një kornizë PHP që shton në thelb në PHP një numër karakteristika që janë tashmë të zakonshme në botë i Ruby dhe Python, gjuhë të tjera programimi që kanë ndërtuar në ta, ose në krye të tyre, Kornizat shtesë. Dhe kështu Laravel do të marrë p set Korniza 7-së, në thelb, dhe të ju jap një të tërë shumë më shumë mjete për kit tuaj mjet. Pra, nëse kurioz, dhe në qoftë se ju dëshironi për të aplikuar jo vetëm mësimet e nxjerra, por të trajtuar disa mësime të reja për projektin tuaj përfundimtar, shikoni këtë dhe të ngjashme lloje të kornizave online. 

Si në lidhje me hosting faqen tuaj te internetit? Ju me siguri mund të vënë finalen tuaj Projekti, në qoftë se duke bërë diçka të web bazuar, në aplikim tuaj CS50, dhe shumica e studentëve e bëjnë. Por në qoftë se ju dëshironi të vërtetë të marrë web të gjithë botën jashtë për një shëtitje dhe të vënë kodin tuaj jashtë atje, të kuptojë se kjo është goxha i hapur këto ditë për blej një emër domain për disa dollarë, për të ngritur DNS emrin e domain-it cilësimet për gjëra të adresave IP. Dhe pastaj në të vërtetë të shtyjë tuaj Kodi për disa server në distancë kështu që dikush mund të vizitoni ju në something.com, ose çfarëdo domain emrin ju ndodh për të blerë. 

Stay tuned në shtëpinë CS50-së faqe në ditët që do të vijnë, ku ne do të postoj disa udhëzime për të bërë pikërisht atë. Nëse ju dëshironi për të ndjekur disa udhëzime, ose në qoftë se ju do të si për të sipërmarrje jashtë në mesi juaj, nuk ka aq shumë kornizat popullore dhe sistemet atje. Shumë prej të cilave janë të lirë, ose super të lirë, ose të paktën të lirë për studentët. AWS, ose Amazon Web Services, është një. Në fakt, kjo është ajo ku CS50 shkon më i Serverat e veta në të ashtuquajturin resë, duke përdorur makina virtuale, servera që nuk janë me të vërtetë fizik. 

Ata janë iluzion i fizik servers, por që ne, dhe ju, mund të ketë kontroll të plotë mbi të. Dhe ne vetëm kishte një seminar, në fakt, nja dy javë më parë në këtë. Parse.com është një super popullor mjet prapa-fund që ju mund të përdorni për të në të vërtetë të presë një bazë të dhënash. Nëse ju nuk doni të kuptoj se, ose ngrihem vet bazës së të dhënave MySQL tuaj, ka kjo dhe të tjera shërbime të lidhura që le të ju të përqëndrohet në pjesën e app tuaj që ju me të vërtetë si, front-fund ose user interface, ose karakteristikat, dhe pastaj transferojmë dikujt tjetër, shpesh falas. Sigurisht për shkallë të studentëve prototipa, shërbime të prapa-fund si email ose bazat e të dhënave që ju mund të kenë nevojë. 

Tani, për autentikim, a FAQ super zakonshme në CS50 po, si mund të vërtetoj përdoruesit? Jo me përdoruesit e tyre emrat dhe fjalëkalimet, por me si Harvard kartat e identitetit dhe këmbët. E pra, të realizuar CS50 ka një shërbim i quajtur CS50 ID, nëpërmjet të cilit ju mund të bëjë pikërisht këtë. Dhe pastaj ata që i keni trajtuar, them, projektet celular, ku ju jeni lloj i ngatërruar në qoftë se ju doni të të bëjë një iPhone app, një telefon i Windows app, një app Android, ose ndonjë Numri i pajisjeve të tjera atje, kuptojë se ka në të vërtetë mjetet që ju lejojnë të shkruani app tuaj, në mënyrë tipike JavaScript, apo disa gjuhë të ngjashme. Dhe pastaj të vendosë atë që të shumëfishtë platformat si iOS dhe Android dhe si, phonegap duke qenë një, Titanium tjetër. 

Pra, nëse ju jeni lloj i konflikt, dhe kuptojnë që ka një grimë e një të mësuarit kurbë të mësuarit vetëm një nga këto Gjuhë, të realizuar ju mund të merr vet të re gjetur familjaritet tuaj me JavaScript jashtë për një shëtitje, dhe të aplikojnë atë atje. Dhe ka shumë më shumë se ju mund të gjeni në tuaj, ose duke u konsultuar TFS tuaja. Tani, ajo që për jetën pas CS50? Vetëm kështu që kjo është tha, të paktën një herë, ju nuk do të jeni të dorëzuar problemin Specifikimet vendosur dhe shpërndarje Kodi në përjetësi, por kuptojnë që ju nuk keni nevojë CS50 aplikim për të vazhduar kodim në Mac OS. 

Kjo është një e mrekullueshme, të dobishme Mjedisi në se është para-konfiguruar që të jetë përfaqësues i një sistemi të mirë Linux. Por ju me siguri mund të përdorni ndonjë Numri i mjeteve të lirisht në dispozicion këto ditë të shkruani kodin në vet Mac tuaj pa lart e një aplikim, ose në kompjuterin tuaj Windows, ose në qoftë se ju jeni running Linux, një numër të mjeteve ekzistojnë edhe atje. Pra, kjo është vetëm një shakullinë Turneu që ju mund të dua të rehatohem me në një pikë. Por tani për tani, le të marrin një shikojmë përpara dhe çfarë mbetet. 

Në veçanti në mesin e ngjarjet historike kurs-së është hackathon CS50. Një epike gjitha nighter, në të cilën ju do të mbërrijë rreth 19:00, ngriti dyqan me laptop, dhe projekt, dhe miq. Dhe pikiatë në finale projekte në një mjedis që duket pak si kjo pas mbërritjes. Ju do të shikoni në këtu, ju do të pastaj të marrë poshtë për të punuar, ju do të ndihmuar nga një shok klase. 

Ju do të kënaq në darkë e parë rreth 09:00, darkë të dytë rreth 01:00. Dhe pastaj për ato ende që është në fund të natës, ne do të ju merr në IHOP. Por gjatë rrugës atje do të jetë një kabinë foto, jo si kjo, dhe me të vërtetë aktuale Anijet CS50 në rrugën tonë për IHOP. 

Tani, CS50 i drejtë, për nxënësit në klasë, kjo është mundësia juaj për të ekspozuar krenari projektet tuaja përfundimtare. Jo vetëm për të tjerët, por në mënyrë tipike 2000 plus pranishmit nga i gjithë kampus, studentë, fakultet, folks që e shohin balona përgjatë Oxford Street dhe eja në. Pra, të kuptojnë se çfarë i pret ka glimpses e projekteve ndoshta e njëri-tjetrit këtu, ku ju do të sjellë tuaj laptopë. Ne do të ngritur tavolina i gjatë në të cilën ju vënë laptop, hip në Wi-Fi, dhe të demo projektet tuaja për kalimtarët. 

Ndërkohë, do të ketë muzikë, dhe kokoshka, dhe karamele, dhe më shumë. Kështu që ju do të keni të mjaftueshme mundësitë për të shoqërohem. Ne do të kemi miq të yni nga industria, rekrutuesit nga ndonjë numri i këtyre kompanive këtu atje vetëm për të biseduar deri nxënësit për jetën pas kolegj, ose praktikantëve gjatë kolegj, dhe si. Ju do të shihni, gjithashtu, se ka një lotari për të incentivize jo vetëm ju të filloj këto chats me miqtë, por edhe për të ftuar tuaj miqtë e vet, ose të bindë miqtë tuaj për të vijnë të parë projektin tuaj. 

Ju mund të ëmbël marrëveshje nga këto pak kartat që do të shpërndahen. Secili prej tyre do të ketë placeholders për pak smiley të përballet stickers. Ju djema si studentët do të të jepet smiley të përballet me stickers. Dhe për të gjithë ata që Ndërmarrjet e deri në ju dhe thotë, hej, çfarë bëtë? Ose ju pyet për një demo e juaj projekt, ju dorëzojë atyre një gjemb. Ata e vënë atë në kartën e tyre. Dhe që kualifikohet ata për çdo numër të shpërblime pabesueshëm, përfshirë ato foto ketu, i cili janë pastaj raffled off në fund të ngjarjes. Kjo është ajo për CS50. Dhe gjatë rrugës, do të ketë mjaftueshëm kokoshka, dhe stresi topa, dhe karamele, dhe madje edhe vitin e kaluar Band Harvard, i cili nuk ishte i pritet, por ishte i pranishëm. 

Nuk do të jetë një kabinë foto atje si edhe, dhe numrat masive të balona si këta të këtu. Pra, shumë në mënyrë, që pa ndryshim stafi provoni për të tërhequr këtë mashtrim në fund e natës, kurrë mjaft punon. Por për ju, në qoftë se ju dëshironi të ftoni miqtë tuaj për këtë event-- 

SAM CLARK: Tani, si ne të vijnë gjatë në ndalesën tjetër të turneut. Ju do të vëreni një distinct-- 

[Qeshura] 

Paraqesë më në. Ju do të vini re një largim të dallueshme nga arkitektura gotike që e pamë në pjesën tjetër të Turneu i kampus Yale-it. Tani, këtu ne jemi në Sanders Theater. Sanders Theater është me të vërtetë një kulturor dhe qendër akademik këtu në Harvard. Fillimi është mbajtur këtu deri 1922. Është e modeluar pas Sheldonian Teatri në Oksford, Angli, si një çështje të vërtetë. Dhe shërben si një vend për shumë ngjarje kulturore, dhe ngjarjet e mëdha akademike këtu. 

Shumë grupe A Cappella të kryer në Sanders, të Crocodillos kryejnë këtu shpesh, ata janë lloj si Wippenpoofs 2,0, pothuajse. Si dhe klasë më i madh në të vërtetë në Harvard, CS50, është mësuar këtu. Kush në turne është i interesuar në shkenca kompjuterike? Çdokush i interesuar? Frikshëm. E pra, nëse ju ndodh që të matriculate në Yale, ju do të vërtetë, të vërtetë duan të jenë duke marrë CS50. 

[Qeshura] 

[Duartrokitje] 

Ju nuk do të vërtetë të jetë në gjendje për të marrë ajo fizikisht brenda Sanders Theater, megjithatë, CS50 do të jetojnë Transmetuar mbi ty në New Haven. Si edhe ju do të keni një të tërë personelit ndihmës, rrjet mbështetje të stafit atje për të marrë CS50, për të mësuar të gjitha për shkenca kompjuterike. Pra, kjo është Sanders Theater. Kjo nuk është e gotik, por ajo është e madhe. A ka dikush ndonjë pyetje para se të lëvizin për në ndalesën tjetër? Vërtet. 

AUDIENCA: A është se David Malan? 

[Qeshura] 

SAM CLARK: Oh, Perëndia im është! Le të bëjmë një selfie. Selfie! Merrni një selfie! Të drejtë këtu, këtu. Këtu, dikush do ta mbajë atë lart. Dikush do ta mbajë atë lart. Si jeni, David? 

DAVID Malan: Përshëndetje, DA 

SAM CLARK: unë jam duke bërë mirë. I kam për të shfletoj atë përreth. Dhe fytyra duck, David. 

[Qeshura] 

Po, ai e pëlqen atë. Frikshëm. Frikshëm. E pra, ne do të lëvizin për në ndalesën tjetër. Ndalesa jonë e ardhshme është Stadium Harvard, ku ne kemi pasur fat të madh në 13 vitet e fundit. 

[Qeshura] 

[Duartrokitje] 

DAVID Malan: Pra, thashethemet janë të vërtetë e vërtetë. Për herë të parë në histori, studentë në Harvard dhe Yale ashtu do të jetë në gjendje për të marrë një kurs i quajtur CS50 këtë vjeshtë që vjen në 2015. Ne do të vënë Asie rivalitetit për gati 100 vjet, dhe në fund të fundit, në vjeshtë 2015, studentët aktuale Yale do të jetë në gjendje të marrë CS50 për herë të parë. Ligjëratat do të me të vërtetë të jetë Transmetuar nga këtu, Pasardhësit tuaja në këtë audiencë, në New Haven, ku nxënësit do të jetë në gjendje që të angazhohen në personi, ose si disa nga ju kanë optimizuar kështu, online jetojnë, ose në kërkesë pas. 

Por ne do të jetë në këmbë up një mbështetje lokale Struktura, i plotë me miqtë e mësimdhënies, asistentë kurs do të jetë kryesor seksione, dhe orarit të punës. CS50 Puzzle Dita do të të mbahet në Cambridge, dhe ne do të ftojë tonë Yale miq në Kembrixh për CS50 Dita Puzzle, si edhe si hackathon CS50. Dhe pastaj në fund të semestrit-së, atje do të të jetë një shfaqje epike si në Kembrixh dhe në Nju Haven e CS50 studentë nga Harvard, dhe Yale njësoj në shfaqje në ato qytete përkatëse. 

Dhe me të vërtetë në qoftë se ju keni ndonjë miq që shkojnë në Yale, ne kemi nevojë për disa TFS dhe CSS kështu mos i dërgojnë në këtë URL këtu. Por ne do të në ndërkohë, të jetë dërgimin e një prej mësimit të vet CS50-it më të mirë miqtë, Jason Hirschhorn, i cili është në lidhje të diplomuar, që ka përfunduar vetëm Teza e tij mbi kryqëzimin e shkenca kompjuterike dhe arsimi. Jason do të punojnë me orar të plotë në Yale, dhe do të jetë në terren atje na ndihmuar për të dalë këtë ide dhe sjellë këto dy universitete së bashku nëpërmjet CS50. 

[Duartrokitje] 

Tani, së bashku me CS50-së Ekipi i prodhimit, unë kishte një rast të hip në makinë me këtë djalë dhe të marrë një vështrim në atë na pret në New Haven. 

[VIDEO Playback] 

[MUSIC - "movin 'RIGHT BASHKU"] 

E drejtë -Movin 'së bashku në kërkim herë e mirë dhe lajm i mirë me miq të mirë që nuk mund të humbasin. 

-Kjo Mund të bëhet një zakon. 

-Opportunity Troket dikur le të arritur jashtë dhe të kap atë. 

-Yeah! 

-Together Ne do të kapur atë. 

-We'll Autostop, autobus, apo taksi e verdhë atë. 

-Cab Atë? 

-Movin 'E drejtë së bashku, i shpenguar dhe i zbukuruar të lirë. 

-Getting Ka gjysmë fun vijnë ndajnë atë me mua. 

-Movin 'E drejtë së bashku. 

-We'll Mësojnë për të ndarë ngarkesën. 

-Ne Nuk kemi nevojë për një hartë të mbajmë këtë shfaqje në rrugë. 

-Hej, Fozzy, unë dua që ju të nga ana e majtë në qoftë se ju vijnë në një pirun në rrugë. 

-po, Sir. Nga ana e majtë në pirun në rrugë. Kermit? 

-Unë Nuk besoj se. Movin 'e drejtë së bashku, ne kemi gjetur një jetë në autostradë. 

-Dhe Rrugën tuaj është rruga ime. 

-Pra, Besoni navigacion time. 

Yjet -Movie me makina bie shumë në sy, dhe jeta me lart poshtë. 

-We're Ndërhyrjen që bëri të qytetit të madh. -Yeah. Stuhia është e drejtë. A duhet ajo të bie borë? 

-Jo, Unë nuk mendoj kështu. 

-Movin 'E drejtë së bashku. 

-Footloose Dhe i zbukuruar të lirë. 

-Të Jetë i gatshëm për kohën e madhe 

-A Është ai gati për mua? 

-Movin 'E drejtë së bashku. Movin 'e drejtë së bashku. Movin 'e drejtë së bashku. Movin 'e drejtë së bashku. -Maybe Ju më mirë të shmanget. -po, Sir. Oh, shikoni në atë. 

[END rishikim] 

DAVID Malan: Ne do të shohim Yale në 2015. 

[Duartrokitje] 

Pra, tani disa falënderoj yous. Mjafton të them se ka një gjithë familja, si në frontin e dhe prapa kamerave, në këtë klasë që e bën punën e çdo gjë në fund të fundit. Dhe unë do të doja të pranojmë një pak, dhe pastaj i gjithë stafi nga mënyra e parë e Colton, të cilit EDM ka përshkuar fillimin e ligjëratave për disa numrin e javëve tani. Si dhe të gjithë prodhimit Ekipi, i cili ka qenë duke e bërë çdo gjë të duket kaq e bukur këtë vit. Dan në Kili, dhe Andrew, dhe Cheng, dhe Colton, dhe Ramon, dhe Barry në shpinë, dhe Kenny dhe kushdo që ka qenë përfshirë prapa këtyre kamerave, duke bërë gjithçka e mundur. Për Gabriel, si dhe, tonë kreu shokët e mësimdhënies. 

[Duartrokitje] 

Nëse ju nuk e keni tashmë di, Gabriel në të vërtetë gjetur CS50 nga rruga e Videot ekipi i prodhimit s. Në të vërtetë në rritje deri në Brazil disa vjet mbrapa, ai zbuloi se të gjithë e Material CS50 ishte online, dhe ai ra mua një shënim lloj i kërkuar në qoftë se ai mund të jetë në gjendje të përkthejnë atë në Portuguese për shokët e klasës e tij. Dhe me të vërtetë ai e bëri, në fund të fundit, pedagog për disa 50 studentë, shokët e klasës e tij, në shkollë të mesme. Ndjekur nga 150 studentë të ardhshme vit, dhe mrekullisht baba i tij ishte në fakt filmuar gjithë gjë kështu ju mund të gjeni Gabe s leksione të CS50 në Brazil online, si dhe. 

Dhe tani Davon këtu, Davon këtu ka qenë duke kursin, dhe ka qenë duke e bërë çdo gjë të drejtuar në mënyrë të efektshme, dhe pa të ne nuk mund të menaxhuar ekipin që ne tani kemi. Dhe pastaj sigurisht, Rob Bowden. 

[Duartrokitje] 

Rob qenë tani me Sigurisht disa pesë vjet, pasi iu afrua më i paedukuar mjaft vit me një interes në marrjen e përfshirë në klasë. Dhe pastaj u bë TF asistent kokë, dhe pastaj Shef TF, dhe pastaj preceptor. Dhe tani, besoni apo jo, rol shumë të shquar e anëtarit të Shtabit Teknik, që në botë kompjuter në të vërtetë mbart me vete peshë. Dhe kështu që shfaqje është në të vërtetë për qëllim të jetë i lidhje më të lartë të Rob. 

Allison, natyrisht, kush ka qenë në krye Pjesët tona zyrtare mbi kamera dikur një javë, dhe duke u siguruar ka një burim në dispozicion online për studentët të cilët janë në gjendje për të akorduar-in në person. Dhe pastaj, sigurisht, një TF, që unë mendoj ka qenë në çdo orë të vetme të zyrës këtë vit, duke përfshirë edhe këta këtu, këto këtu, ata si edhe këtu. Dhe me të vërtetë [? Zamila,?] I cili ka ecur gjithkush përmes problemit Kursi-së vendos, dhe pa të cilët, ne mund të nuk presin, unë guxoj të them, aq shumë. 

Dhe pastaj së fundi, Cheng këtu, i cili është i njohur për shumë më tepër se këto elefantët, të cilat kanë qenë të shfaqeshin jo më shumë se çdo leksion. Në të vërtetë Cheng kohët e fundit mori së bashku me ekipin e CS50 së prodhimit për të vënë së bashku këtë thank ju për të gjithë ekipin, me anë të një segment të vogël ne e quajmë, Cheng On The Street. 

[VIDEO Playback] 

[MUSIC Playing] 

-Kjo Është Cheng Cheng me mbi Street. Dhe sot, unë jam këtu në CS50-së Quiz Një Nota Partia, ku anëtarët e stafit të CS50 janë mbledhur për klasën quiz një. Unë nuk do të vërtetë e konsiderojnë atë një parti, por ju merrni ide. Unë do të jetë duke u bërë atyre disa pyetje për përvojat e tyre këtë semestër, dhe ndoshta disa teknik pyetje, atëherë ne do të zgjidhim ato. 

-Unë Nuk mendoj se unë jam i gatshëm për këtë. 

-Ajo Është OK. 

-OK. -Si Shumë bit janë në një byte? 

-4, 8. 

-Çfarë Bën qëndrim PHP për të? 

-PHP? Protokoll Hypertext. 

-A Është kjo një protokoll, edhe pse? -Unë Nuk e di. A është kjo? 

-Eh, Eh. Sirenë. 

-Unë E di se P qëndron për PHP. 

-Pra, Ku e bën atë të ndaluar? 

-Ajo Nuk ndalet. 

-Ajo Ka për të ndaluar në diku. -Jo, Kjo nuk ka. -Acronyms Thjeshtojë në një fjalë. -Jo, Mm-mm. [? Recouragin? ?] -Kjo Është një pyetje serioze. [Qeshura] Çfarë vjen më pas në këtë sekuencë të numrave? 2, 4, 8, 16, 32, 955. 

-Unë Menduar ju ishin të do të thotë 64, por OK. -Çfarë Është numri i ardhshëm në rend? -CS50. -Kjo Nuk është edhe një numër. -Unë Nuk kam dhënë. -None Prej jush kanë të drejtë. Ju lutem, të shkojnë prapa në klasifikim. Çfarë është 2 në fuqinë e 64? -Oh, Jeez. Unë duhet të dini këtë. 

-Unë Nuk e di. -OK. 

[Qeshura] 

-Si Shumë topa stresit bën atë marrë për të mbushur Sanders Theater? 

-Too Shumë. 

-Ju Nuk mund të ketë shumë e shumë të theksuar topa. 

-amide Unë e drejtë? Çfarë është përgjigje e saktë? -Nuk Ka asnjë përgjigje të saktë. -I'm I sigurt ka. -Kjo Varet nga madhësia topin e stresit. A e dini se kush Rob Bowden është? 

-po. Ai ka flokë më të mirë këtë vit se ai e bëri vitet e mëparshme. Pra, kjo ishte pak e vështirë duke njohur atë, por kam arritur atë. 

-A Është ai djalë tifoz? 

-Yeah. -OK. Yeah, unë si ai. 

-Tani Që ju përmend atë, Unë kam një pyetje për ju. 

-Të Gjitha të drejtë. 

-Çfarë Është e shtyp Rob Bowden-it stol? 

Max -Ajo. 

-Çfarë Është shtyp i tij max stol? -Ju. 

-Thank Ju aq shumë për të CS50-së TFS, AK, prodhuesit, designers, studiuesit, dhe të gjithë të tjerët që i është i përfshirë të dy para dhe prapa kamerave këtu në CS50. Ne me siguri nuk do të mund ta bëjë këtë pa ju, dhe ne nuk mund të presim për të mirëpritur të reja anëtarë të stafit. -Everyone Në këtë tabelë, mund të marrim një përqafim? 

-Thank Ju. 

-Thank You very much, stafin. Faleminderit për t'u bërë i stafit. Kjo përfundon intervistën tonë. Faleminderit për të qenë në stafin këtë vit. 

-Thank Ju aq shumë. 

-Thank Ju. 

-Jo, Jo, ju faleminderit. 

-Did Të bëj një punë të mirë apo çfarë? 

-Ju Bëri mrekullisht. Kjo ishte Cheng, me Cheng në Street, dhe kjo ishte CS50 2014. 

-Çfarë Ka ne flasim për? Ne vetëm e kishte këtë bisedë. Kjo nuk është një lodër. 

[MUSIC Playing] 

[END rishikim] 

[Duartrokitje] 

DAVID Malan: Pra CS50 është në të vërtetë tani rekrutimin për TFS, asistentë të kursit, Prodhuesit, designers, dhe çdo numër të roleve të tjera që mundësuar kjo për të shkuar në prapaskenë. Dhe tani, për diçka pak të veçantë. Siç e dini, Colton ka futur EDM tij në klasë, por sot ai mori band së bashku dhe CS50, para se të sjellë disa studentë up në skenë, unë ju jap Colton, Gabe, dhe Taylor. 

[MUSIC Playing] 

COLTON: Feel rrugën time nëpër errësirë. I udhëhequr nga një zemër rrahje. Unë nuk mund të them se ku udhëtim do të përfundojë. Por unë e di se ku të fillojë. 

Mundohuni të më tregoni se unë jam shumë i ri për të kuptuar. Thuaj unë jam kapur deri në një ëndërr. Jeta do të kalojë më nga nëse Unë nuk e hapë sytë e mi. Kjo është në rregull me mua. 

Pra zgjoheni mua deri kur kjo është e gjitha mbi. Kur unë jam i mençur dhe unë jam më i vjetër. E gjithë kjo kohë unë isha duke gjetur veten dhe unë nuk e di unë ishte e humbur. Pra zgjoheni mua deri kur kjo është e gjitha mbi. Kur unë jam i mençur dhe unë jam më i vjetër. E gjithë kjo kohë unë isha duke gjetur veten dhe unë nuk e di unë ishte e humbur. 

Unë u përpoq që mbante Pesha e botës. Por kam marrë vetëm dy duar. Shpresoj se unë merrni shans për të udhëtuar në botë. Unë nuk kam ndonjë plan. Uroj që unë mund të qëndrojë përgjithmonë ky i ri. Mos kini frikë për të mbyllur sytë e mi. Jeta është një lojë i bërë për gjithkush dhe dashuria është një çmim. 

Pra zgjoheni mua deri kur kjo është e gjitha mbi. Kur unë jam i mençur dhe unë jam më i vjetër. E gjithë kjo kohë unë isha duke gjetur veten dhe unë nuk e di unë ishte e humbur. Të gjithë! Pra zgjoheni mua deri kur kjo është e gjitha mbi. Kur unë jam i mençur dhe unë jam më i vjetër. E gjithë kjo kohë unë isha duke gjetur veten dhe unë nuk e di unë ishte e humbur. A nuk e di unë ishte e humbur. A nuk e di unë ishte e humbur. 

[Duartrokitje] 

DAVID Malan: Po vjen këtë vit për CS50 Fair, muzikë live si. Pra tani, mundësia jonë e fundit për pak e pjesëmarrjes së publikut. Për këtë ne kemi nevojë për gjashtë studentët dhe tre stafi. Le të shohim këtu, OK, ju jeni praktikisht duke kërcyer nga karrige tuaj. Ejani në dorë. 

OK. Si në lidhje me ju dy së ​​bashku mbi këtu, eja lart. Dhe si për ju dy dhe ju një, vijnë më lart. Le të rritet Ekipet pak. OK. E drejtë atje. Come on. Vërtet. Ju, eja poshtë. Kjo do të jetë e vështirë. 

OK. OK. Fine, eja poshtë. Shihemi në disa minuta. Në rregull, kështu që eja mbi këtu. Ne jemi duke shkuar për të marrë dy më shumë karrige dhe le të bëjë Nick, dhe Alison, dhe ky student i Yale gjatë këtu, dhe Rob Bowden, eja lart. Ndërkohë, nëse Cheng mund të bashkohet me mua në skenë. 

Nëse ju djema do të donte për të formuar dy ekipet e studentëve, si dhe një ekip i stafit. Dhe Cheng, në qoftë se ju mund të shpërndani këto kryeson këtu, unë do të merrni bordi gati. Kjo është tepër i vështirë. OK. Bëni rrugën tuaj për një karrige atje. 

Ejani në më shumë. Eja poshtë. Dhe unë mendoj se studenti do të Yale të jetë duke luajtur për ekipin e stafit. Excellent. Ne duhet të ketë karrige të mjaftueshme, me shpresë. Nëse jo, ne do të kap një tjetër. Ku nuk kemi nevojë për të? Mbi këtu, eja mbi. Dakord. 

Cheng GONG: A kemi nevojë për më shumë personel? 

DAVID Malan: Jo, jo. Ajo do të jetë dy ekipet e studentëve dhe një ekip i stafit Harvard / Yale. Në rregull, kështu që ne kemi këtë Tradita e luajtur rrezik, apo me të vërtetë, vetë versioni ynë i rast rreziku ku ne vetëm të bëni pyetje dhe të presin Përgjigjet. Por pyetjet që ne jemi duke shkuar për të pyetur nuk janë shkruar nga ne, ata janë shkruar nga ju. Ju mund të kujtojnë një vend të Forma e gjatë për Problem Set A. 

[Qeshura] 

Unë duhet të pranoj, shumica e tyre nuk arriti të përfundonte në një quiz. Ne morëm ndoshta 500 pyetje duke i kërkuar, çfarë është HTML? Çfarë është HTTP? Çfarë është CSS? Pra ata nuk ishin tamam më sfiduese e pyetjeve, por kemi kaluar nëpër qindra dhe qindra pyetjeve të mostrës në vijim. 

Pra Cheng këtu ka mirësi ofruar për të drejtuar bordit. Ne do të shkojnë përpara këtu dhe e quajnë këtë Ekipi Një, Ekipi Dy, dhe Ekipi Tre. Dhe le të themi se Ekipin Tre ka fituar hedhje, kështu që ju djema do të shikim në majtë tuaj ose mbi ju, i bie një javë, dhe vini një sasi dollarësh. 

Ne atëherë do të kërkoj pyetje, dhe Cheng do të japin ju, apo zbres nga ju pikat e kërkuara. Ekipi Tre, çfarë do të dëshironit? Unë jam duke dëgjuar një shumë të Javës 0 këtu. 

[Qeshura] STUDENT 1: A mund të marr ndonjë? DAVID Malan: Çdo kategori, çdo shumë. STUDENT 2: Java 0, 500. DAVID Malan: Ju jeni vënë më shumë menduar në zgjedhjen pyetjen se kam shkruar në zgjedhjen e tyre Në rregull, kështu që çfarë keni thënë? OK. Dhe pastaj i parë dore që shkon deri vullnetit të konsiderohet ai që ka buzzed në. Çfarë është dallimi në mes Variablat globale dhe lokale? Unë pashë Ekipi Dy. STUDENT 3: Global-- nuk kemi vetëm flisni në mikrofon? Globale është për të gjithë Shtrirja e programit, ndërsa lokal është e përcaktuar vetëm brenda një pjese të izoluar. DAVID Malan: Le të bëjmë një vështrim. Ne jemi duke shkuar për të mbajtur ju në përgjigjen se shokët e klasës tuaj dha. Nëse ju klikoni në Teksti, FUSHËVEPRIMI në të gjitha shkronja kapitale. 

[Qeshura] DAVID Malan: Unë mendoj se ne jemi duke shkuar që të ketë për të marrë këtë fjalë për fjalë. Pra, ne nuk jemi duke shkuar për të dhënë ato pikë. Ne jemi duke shkuar për të presin saktësisht çfarë shokët e klasës tuaj dha. Pra, për fat të keq, ne jemi në minus 500, por ju jeni ende në kontroll. Por ju jeni ende në control-- tani ju jeni në control-- mirë, nr. Ju jeni ende në kontroll. 

STUDENT 2: OK. DAVID Malan: Ju jeni ende në kontroll. Yeah, le të shkojë për 500 përsëri. OK. Jave 1, 500, Cheng. Cilat janë llojet e të dhënave dhe madhësive të tyre? 

[Qeshura] 

DAVID Malan: Oh, unë pashë një dorë mbi këtu për herë të parë. Rob Bowden. 

Rob Bowden: Një char është 1 bajt, një të shkurtër është dy bytes, një int është 4 bytes, një kohë të gjatë është 4 bytes, një kohë të gjatë të gjatë është 8 bytes, një yll char është 4 bytes, një yll int është 4 bytes, një yll i gjatë i gjatë është 4 bytes. DAVID Malan: Cheng, çfarë është përgjigje e saktë? Rob Bowden: Oh, noton dhe të dyfishtë. DAVID Malan: Ju la jashtë pjesa e fletës referencës, por unë mendoj se ne duhet jepni atij për 500. Rob Bowden: Po. STUDENT: Ky është i njëanshëm! Rob Bowden: Çfarë jeni duke folur për? 

DAVID Malan: Është OK pikat went-- që është e drejtë, Ekipi One. Unë nuk jam një gjyqtar i mirë, me sa duket. Në rregull, ne jemi duke shkuar për të shkuar përpara. Ju djema keni kontroll. Yale nxënës. Ne do të bëjmë Javën 4 për 500 pikë. Unë mendoj se kam parë Ekipi Tre. STUDENT 1: Ju liruar kujtesën. DAVID Malan: Ju liruar kujtesës? Të liruar atë. Ne do të jap atë për ju. Në rregull, One Ekipit dhe Tre janë të lidhura, Ekipi Tre ka kontroll. Çfarë kategori do të ju pëlqen? 

STUDENT 2: Java Dy, 500. 

[ALARM DITA E DYFISHTE] 

DAVID Malan: Amazing. STUDENT 2: Çdo gjë? DAVID Malan: Ju merrni për të zgjedhur shumën tuaj. STUDENT 1: Pse jo? STUDENT 3: Po. STUDENT 4: Të gjitha në të. STUDENT 2: 500. DAVID Malan: 500? STUDENT 2: Po. DAVID Malan: 500, Daily dyfishtë. STUDENT 3: Jo, ju nuk mund të. DAVID Malan: Cheng? Nuk ka! 

[Brohorisnin] 

DAVID Malan: 500 dhe kontrolli i bordi. Ne have-- 

Rob Bowden: Pra një të dyfishtë ishte një po ose jo pyetje? 

[Qeshura] 

DAVID Malan: Ne kemi kohë për një ose dy pyetje më shumë në të vetëm në rast rreziku. OK. Ekipi Tre. Javën 0, për 100. Çfarë ekip po ju? STUDENT 5: Jam Dy. DAVID Malan: OK. Ekipi Dy. 

STUDENT 5: Ju përdorni bllok Opinioni në MIT Scratch për të thënë, hello, botën. 

[Qeshura] 

DAVID Malan: Minus 100. Në rregull, një më shumë pyetje në Single rast rreziku. Ju djema janë ende në kontroll. 

STUDENT 2: Java 3, 100. 

DAVID Malan: Java Tre, 100. Çfarë është the-- Rob Bowden: Ekipi Tre. DAVID Malan: Ekipi Tre? OK. Ne jemi duke shkuar me Ekipit Tre. STUDENT 3: Rasti më i mirë skenar, apo kohë të drejtuar? Sepse rastin më të mirë Skenari është kjo është në rregull. 

DAVID Malan: Le të shohim çfarë përgjigje e saktë është. 

[Qeshura] 

DAVID Malan: Në rregull. Le të lëvizin për të dyfishtë rast rreziku. 

ALEX Trebek (REGJISTRIMI): Ky është rast rreziku. 

DAVID Malan: Dopjo rast rreziku, në këtë rast rreziku të dyfishtë ne kemi kategoritë e Javë 5, 6, 7, 8, dhe 9. 

STUDENT 3: Ku ka shkuar pikat tona? Ku ka shkuar pikat tona? 

DAVID Malan: Ne jemi të shkuar për të rregulluar manualisht. Ka ne do të shkojmë. Ekipi Dy kishte 2000? OK. Në rregull, kështu që tani ne tossed monedhë përsëri dhe ne jemi duke i dhënë kontrollin në ekip Dy. Shkoni përpara dhe zgjidhni tuaj kategori dhe sasi. 

STUDENT 2: Ne do të shkojnë Java 6, 1000. 

DAVID Malan: Java 6, 1000. Si nuk rafte rritet? Ekipi Dy. 

STUDENT 5: Ju shtoni një Funksioni i ri në Fushëveprimi. 

DAVID Malan: Add a Funksioni i ri për Fushëveprimi. Ajo rritet. 

[Qeshura] 

DAVID Malan: Në rregull, por ju jeni ende në kontroll. 

STUDENT 5: Në rregull, dikush tjetër të vini. 

STUDENT 6: unë do të marr. DAVID Malan: Kjo është e gjitha relative. Edhe pse ne priren për të nxjerrë rafte si u rritur, ju do të kujtojnë se adresat vërtetë rritet në një drejtim të ndryshëm. Por vetëm e nevojshme për të bërë Rob i lumtur atje. Në rregull, Team Dy. 

STUDENT 4: Java 8, 1000. 

DAVID Malan: Java 8 për 1000. Vërtetë apo e rreme, është HTML një gjuhë programimi? A ka një tjetër gjyqtar që mund të vendosë? 

Rob Bowden: Kjo ishte e gjitha mua. 

DAVID Malan: Në rregull, Rob e ka quajtur. 

Rob Bowden: Nuk është, në mënyrë të rreme. DAVID Malan: Rob thotë false, dhe përgjigja është jo. [Qeshura] Cheng GONG: Prisni, prisni, prisni. Prisni, prisni, prisni. 

DAVID Malan: Në rregull, Yale nxënës? STUDENT 2: Ajo ishte një e shkruar keq pyetje, ai tha i vërtetë apo e rreme, dhe pastaj ajo ishte një pyetje. Unë kundërshtoj. DAVID Malan: E njohur. Ne kemi kohë për një më shumë Dyfishtë pyetje në rast rreziku. Ekipi Dy. 

STUDENT 6: Java 9, 1000. 

DAVID Malan: Java 9 për 1000. Cila është diferenca midis identitetit dhe klasës? Ekipi Tre? Ekipi Tre. 

STUDENT 3: Ju mund të aplikoni për të ID vetëm një lloj i gjë në HTML, por ju mund të aplikoni klasë shumë e shumë gjëra të ndryshme. 

[Duartrokitje] DAVID Malan: OK. Ne do të jap atë për ju. Pra, në qoftë se ne të vazhdojë të Final rast rreziku, Unë mendoj, Ekipi Tre vetëm fiton, e drejtë? Pra, le të bëjmë një pyetje më shumë. Një pyetje më shumë, Double rast rreziku. 

Pra, të paktën ne mund të pull-- se nuk do të të ndihmojë. Kjo mund të ndihmojë Ekipi One. Në rregull, kush është në kontroll? Jo mua, me sa duket. OK. Ju djema. Po, ju sapo mori atë të drejtë. 

STUDENT 2: Java 9, 200. 

DAVID Malan: luajtur Well, Java 9, 200. Çfarë simbol të bëjë të gjitha PHP-- 

STUDENT 2: Rob. 

DAVID Malan: Rob? Rob Bowden: tag Cash. [Qeshura] DAVID Malan: Në rregull, le të vazhdojë. Le të vazhdojë në Final rast rreziku. Le të ketë të gjithë dalë me një përgjigje, dhe ne do të duhet të shkruani atë në këtë shqip e letrës si kemi luajtur disa muzikë. Dhe pastaj ne do të pretendojë si kjo ishte duke shkuar sipas planit. 

Në rregull, kështu Final rast rreziku kategori është Java 12. Ju të gjithë keni për të decide-- Unë nuk t'i kam sjellë stilolapsa, nr. Pena, ju lutem. Falemnderit. Në rregull, në rregull. Nuk ka më shumë lapsa, ju lutem. OK. Pra Ekipi Njëra është në 0, Team Dy eshte 0, dhe Grupi tre është në 2. Ju mund të bast deri në $ 2,000. Pra, le të shkojnë përpara dhe të bëjë bast tuaj. Wagers poshtë. Dhe tani Cheng është duke shkuar për të zbuluar pyetjen, atëherë luajnë disa muzikë derisa ne ta shtyrë. 

[Rrezik TEMA Playing] 

DAVID Malan: Në rregull, le të të fillojmë këtu me Ekipit Tre. Ju wagered 1,000 $ dhe përgjigje? 

STUDENT 1: 955. 

DAVID Malan: 955. Ekipi Dy wagered këtu. STUDENT 7: $ 2,000. DAVID Malan: $ 2,000 dhe përgjigja juaj ishte? STUDENT 6: 955. DAVID Malan: Ekipi Tre wagered $ 2,000, dhe përgjigja juaj ishte? Rob Bowden: 955. DAVID Malan: 955, e cila është e saktë. Që do të thotë fitues tonë sot, unë mendoj, është ende vetëm Ekipit Tre, e drejtë? Ekipi Tre merr të lojës! 

[Duartrokitje] 

DAVID Malan: Kjo pra, është ajo për CS50. Ju falënderoj aq shumë për ekipin CS50-së. Thank you so much! Thank you so much për të tonë miq në kohën e Harvardit. Kjo ishte CS50. 

[Duartrokitje] 

[MUSIC Playing] 

DAVEN Farnham: Dhe tani Deep Mendime, nga Daven Farnham. Sa jam unë duhet të kuptoj se MySQL, në qoftë se unë nuk mund edhe të kuptoj se dhuratën time? 

[Chuckling]