DAVID MALAN: Rendben. Ez CS50. És ez a kezdete a hét hét. Így ma, talán szerencsére, kezdjük az átmenet Az alsó szint világ a C programozási hogy a magasabb szintű világ a webes programozás. És, hogy mi lesz egy pillantást pontosan hogyan működik az internet, amit ezek a gépek, és ezek internets hogy már évek óta használ valójában a motorháztető alatt felé jobb megértéséhez, hogy milyen ez az egész működik, és hogyan lehet hogy ez a munka az Ön számára. A vége felé, miért nem veszünk egy nézd először egy klipet a TV show nevű Numb3rs, hogy lesz nekünk kezdődött hogy pontosan hogyan működik az internet. [VIDEO LEJÁTSZÁS] -Ez Egy 32 bites IPP4 címét. -ip. Ez az internet. 

Magán-hálózat. Ez Amita privát hálózat. Ó, annyira csodálatos. 

Ó, Charlie. 

-Ez Egy tükör IP-címet. Ő hagyta nekünk ügyeljen arra, amit csinál valós időben. [END VIDEO LEJÁTSZÁS] DAVID MALAN: Szóval van egy egész Sok baj van a TV show. Szóval kötekedik egymástól pontosan az egyik első ilyen dolgok és nézd meg, nem tudjuk csomagolja elménk körül. Így az utolsó keret azt a filmet, az a show ez egy van, amely Úgy tűnik, hogy azt sugallják, hogy ez a az, amit néhány hacker használ bejutni bizonyos rendszer. 

De nem. Ha nagyítani erre forráskódot, amely egy nyelv nevű Célkitűzés C amely iPhone apps, iPad alkalmazások, és a Mac OS alkalmazások vannak írva, látni fogod, hogy ez a van valamiféle rajzolóprogram hogy van egy zsírkréta, mint a változó. 

Szóval ezen felül, akkor lehet, hogy észrevették ezt a címet itt. Nos, ez egy a baj. És ez valószínűleg szándékosan választott hogy egy érvénytelen címet, hogy valójában nem vezet valahová ha a TV néző valójában látogat meg. De ez a szám itt, valami dot valami dot valami dot valami az, ami általánosan ismert, mint az IP-cím. És ez tényleg jó segue erre a témára több általában, az úgynevezett IP, internet protokoll. Szóval már valószínűleg legalább hallottam ezt a kifejezést korábban. De mi az az IP, vagy internetes protokoll érti ma? Esély, ha kértünk a a kezeket, a legtöbben valószínűleg azt mondta a szavak IP cím előtt. Szóval, mit jelent? 

KÖZÖNSÉG: [hallható]? DAVID MALAN: Mi az? KÖZÖNSÉG: [hallható]? DAVID MALAN: Még egyszer. KÖZÖNSÉG: A számítógép címe. DAVID MALAN: The címét a számítógép. Szóval ez pontosan így van. Kiderül, hogy minden számítógép az interneten, és ezekben a napokban, minden telefont a zseb és tablettát a hátizsák, van IP-címe, internet IP-címét, amely olyan egyedi cím, amely azonosítja ez az egész internet. Most, hogy egy kicsit a fehér hazudnak, mert a világ valójában kifogyni az IP-címek. 

Így már elkezdte használni privát IP-címeket. De még az, hogy egy pillanatra. De ki tud találni egy IP-cím úgy, mint a postai szolgáltatás utca cím. Már használják a példáját Maxwell Dworkin, a CS épület, amelyekről előzőleg 33 Oxford Street Cambridge, Mass, 02138, USA. Ez az egyedi cím a világon. 

Hasonlóan do számítógépek egyedi címeket. Ők csak úgy történnek, meg egy kicsit más- Számos dot a dot szám Számos dot a szám. És vajon tényleg valaki tudja mi az érvényes tartományon számok az, hogy minden ilyen hash? Igen. 

KÖZÖNSÉG: 0 és 255? DAVID MALAN: Pontosan. 0 és 255 közötti. És akkor is, ha nem tudja, hogy most következtetést levonni, hány bitet használunk, hogy képviselje Minden ilyen számot, akkor? Nyolc nyilvánvalóan azért, mert a a legmagasabb, amire számíthat 255, hogy egy 8-bites érték. Így összességében, az IP-cím 32 bit. Olyan gyorsan továbbítás a matematikai következtetés, hány lehetséges az IP-címek vannak a világban, akkor? 

Szóval ez 8 plusz 8 plusz 8 plusz 8, hogy a 32 bites. És mindig azt mondta, hogy 2. A 32 durván? OK. Én ezt mezőben. Négy milliárd. És beszélgettünk, hogy a héten nulla, ha beszéltünk telefonkönyv őrült oldalszámú kiadványokat. De az a fajta is, hogy van véges számú IP-címek. És bár négymilliárd tűnhet, mint a sok, Mi emberek már fogyasztó jó néhány közülük az egész rendszer és eszközöket, és így tovább. 

Tehát ez valójában egyre nagyobb problémát jelent. Nos, ott szokott lenni a rendszer mögött, akinek mi IP. Például, sok A számítógépek a Harvard egyedi címek indul egy ilyen két érték. MIT, hasonlóképpen, egy előtagot. És sok a vállalatok és az egyetemek saját egyedi előtagot. És akkor a legtöbb ember számára a haza internet kapcsolat és a hasonló, osztozunk néhány előtagot, hogy a Comcast vagy valaki ilyesmi történik a saját. És ez csak azt jelenti, hogy ha a nézett legtöbb számítógép az egyetemen, akkor azt valószínűleg egy IP cím úgy néz ki, mint ez. 

Most, akkor azt is látni néha IP-cím kezdődik, mint ez. Sőt, ha valakinek nőtt fel Internet hozzáférés otthon, és voltál valaha eléggé technikailag kíváncsi piszkálni körül saját számítógép beállításait, akkor valószínűleg inkább láttam egy cím úgy néz ki, mint a ez, hogy kezdődött a 10., vagy 172,6, vagy 192.168, vagy bizonyos variánsait. 

És ez csak azt jelenti, hogy a világ különítenek egy csomó számok hogy magán, ami azt jelenti, tudod használni őket otthon, akkor is használja őket a campus és a vállalaton belül, de nem lehet használni őket Az interneten nagy. 

És így ezek a saját IP volna egy megoldás felé, ügyelve arra, hogy legalább annyira mivel az egész világ érintett, mi nem használjuk, hogy sok IP címet. De legalább, tudjuk, a saját campus, van elég sok annyi IP ahogy mi akarjuk. De kit érdekel? Mi a jelentősége mindezt a tényleges használat az internet? 

Nos, vessünk egy pillantást talán egy egyszerű kép itt. Hadd révén egyaránt a e fel a képernyőn. És bocsásd meg a kézírás itt. De ha arra gondolunk magunkra, mint hogy ez a kis laptop itt valahol az egyetemen, ezekben a napokban van Wi-Fi. 

De tavaly, és ha megtalálni a megfelelő adapter, ez lehet egy ethernet kábel amely hasonlóképpen legyen csatlakozunk valamilyen eszköz. És akkor hívja ezt tetszőleges számú dolog. De én megyek előre, és hívja ezt, most, mi a hozzáférési pont? 

Szóval ez az én laptop. Ez az én AP vagy a hozzáférési pont, és ez néhány vezeték nélküli eszköz, hasonlóan az is, hogy a Harvard már az egész felső és a falak körül campus amelyek villogó fények és hogy az, ami a laptopok használt beszélni vezeték nélküli hogy az a hálózat többi részéhez. 

Tehát valahogy a laptop beszél az, hogy a dolog a falon, az étkezőben, vagy máshol. Nos, eközben, hogy a hozzáférési pont csatlakozik valami mást az egyetemen. És ez talán valami ismert, mint egy kapcsoló. És úgy néznek ki sokkal érdekesebb mint ezek doboz diagramok. 

De valahogy, hogy dolog csatlakozik egy kapcsoló. És viszont, valahogy hogy kapcsoló csatlakozik olyan eszköz, amely valószínűleg a kicsit nagyobb, úgynevezett router. És aztán, közben, Harvard csatlakozik az egész interneten, amely fogjuk felhívni, mert ez itt felhő, keresztül egyes vezetékek számát vagy vezeték nélküli technológia. 

Tehát van egy csomó lépést között én és a világ többi része. És valóban, még belül ezt a képet ide, vannak más szerverek vagy az érintett szolgáltatások. És én csak fog felhívni ezek kissé szórakozottan csak azért, hogy mi Az mozaikszavak előttünk. 

Az egyik az úgynevezett DHCP. És egy másik, egy kicsit érdekes módon a mai, az úgynevezett DNS-t. Tehát ezek olyan szerverek, amelyek valahogy elérhető a számítógép is. Szóval most, most kötekedik eltekintve egy kis zsargon. Így a hozzáférési pont csak ez a vezeték nélküli eszköz gyakran az antennák, amelyek valóban lehet beszélni, hogy a vezeték nélküli. Otthon, akkor nevezhetünk ez az otthoni router. Lehet tenni a Linksys, vagy az Apple, vagy a D-Link, vagy a vállalatok száma. Ez viszont, össze van kötve a kapcsoló valami. Vagy haza, mi az a Wi-Fi készülék valószínűleg összefügg helyette? Mert valószínűleg nem mindezt saját felszerelés. Igen. Kábel modem vagy DSL-modem otthon hogy megvan a Verizon, vagy a Comcast, vagy az egyik fuvarozó. Szóval szerintem az összes ez a komplexitás a támogató egyetemi vagy igazán üzleti, mint a Comcast. És valóban, a dolgok ez az otthoni Valószínűleg ezen az oldalon A kerítés és talán egy ilyen otthon route-- egy Ezek közül kábel modem vagy DSL modemek tudjanak kínálni. 

Tehát egy kapcsoló csak egy eszköz egy csomó adat bubi benne. Sőt, ha úgy emlékszem, hogy a hír jelentés játszottunk a nagy képernyőn Pár héttel ezelőtt, ahol beszéltek shell sokk, és milyen rossz ez? És voltak ezek fényképek kábelek és aljzatok, és a dolgok úgy néz ki, a műszaki? Azok voltak csak buta kapcsolók Csak internet számítógépeket csatlakozót kábeleket őket. 

Szóval ez az egész egy kapcsoló. Nos, ezek az eszközök, hogy egy kicsit érdekes. DHCP. Ha már kidugta körül számítógép otthon vagy akár az egyetemen, lehet, hogy láttam ezt a rövidítést. Tudja valaki, hogy mi az a DHCP szerver? Dynamic Host Configuration Protocol? Nem az a fajta dolog, amit Tényleg le kell írni. DHCP. valaki egyáltalán? Rendben van. Szóval visszatekerés a történetet. Ha a történet itt kéznél az áldás én, amelynek egyedi címet A világ, az IP-cím, hol, hogy jön? A tavalyi, amikor muszáj campus, Ön valóban volt kérni valakit Harvard, mi az én IP-cím lesz. És akkor kézzel írja be a számítógépet. De az utóbbi időben, technológiák létezik, amely lehetővé teszi, hogy dinamikusan, DHCP, kap IP-címet, ha egyszerűen Ön dugót campus vezeték nélkül vagy egy vezeték. Tehát DHCP szerver csak szerver hogy a számítógép egy egyedi IP cím, némileg véletlenszerűen keresztül vagy valamilyen algoritmus. De ha úgy gondolja, vissza a néhány hét vagy néhány év, amikor először nyilvántartásba A számítógép az egyetemen, Ön mondták Harvard engedélyezhetik nekem, hogy adjon nekem egy IP-címet. Most dns kezdenek a kicsit érdekes. Domain név rendszer. Valaki szeretné, hogy a stab hogy mi ez a dolog itt? 

Ez egy vagy több szerverek végre egy viszonylag egyszerű feladat, ami milyen fontos. Igen. 

KÖZÖNSÉG: eltolás URL [hallható]. DAVID MALAN: Igen. Lefordítja URL-ek IP címek és fordítva. Fontolja meg, miután az összes, hogy ha megy a honlapon, beírt valami hasonló facebook.com, vagy google.com, vagy harvard.edu, akkor biztosan soha nem adta valószínűleg egy numerikus IP-címet. 

És lehet gondolni, hogy miért. Vissza a nap, még most bizonyos mértékig, amikor egy telefon hívja a cég, tényleg igyekeznek megvenni maguknak 800-as szám, amely valójában szó benne, mint a 1-800-collect vagy valami ez emlékezetes, mint azt, hogy a az emberek nem kell emlékezni, milyen C-O-L-L-E-C-T ténylegesen kibontásra. Így láttuk ezt heurisztikus a múltban. És valóban, ez az, ami az IP-címek és mit fogunk hívni gazdaneveket vagy teljesen minősített domain nevek tenni értünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy címre szerverek szavak helyett számokat. Szóval, hogyan is valójában látni ezt az átalakulást. Én megyek előre és nyissa ki a programot. Én csak megyek előre és nyit egy terminál ablakot. És én megyek előre, és megmutatja, mi a DNS-kiszolgáló nem. Például, ha azt akartam látni mi az IP-cím a Facebook, Én beírhat egy terminál azonnali mint this-- és meg tudod csinálni ezt is, belsejében a készülék. És ez facebook.com keresést. 

És látom, egy csomó dolgot. Ez az első válasz Harvard DNS server-- az a kép, hogy én már húzott ott. --that a mondani, hogy a Facebook IP cím látszólag ezt. Szóval hadd menjen előre, és másolja 173.252.120.16. És hadd nyit Chrome Mac-emet. És hadd menjen a http: // és paszta hogy az IP-cím, és nyomja meg az Entert. 

És valóban, azon kapom magam, a Facebook. Így valahogy, hogy az átalakítás, Valóban, megtörtént. És ha én ezt megint, hadd do nslookup, www.google.com. Kapok vissza egy csomó válaszokat. És valóban, van különböző módokon hogy a vállalatok alkalmazzák ezt. Néha azt mondják a világ van egy IP-címet. 

De ez egy IP-címet kap megoldott vagy leképezett több szerver. Vagy abban az esetben, a Google, mondják a világban, van egy csomó IP-címek. A laptop szívesen beszélnek kapcsolatba egy ilyen szerver. Tehát minden, ami folyik az a motorháztető alatt. 

Amikor gépel www.google.com Enter a böngészőbe, a böngésző, és kapcsolja be a működési, Mac OS, vagy a Windows vagy Ubuntu Linux, kérje a közeli DNS-kiszolgáló, mi az a tényleges címét ezen a szerveren. Mivel az utolsó eszköz ezen a képen, a router, az egyetlen, amelynek célja a élet az útvonal információkat, a csomagokat úgy mondjam, boríték digitális információk tartalmazó nullák és egyesek tól feladó a cél, a származástól a vevő. 

És így a router útvonalakat dolog. Miért van ez az egész különösen fontos? Nos, vessünk egy pillantást meg, hogy ezt lehet használni. Tegyük fel, hogy van itt A képet Rob Boden. Tehát tegyük fel, hogy szeretnék küldjük a képet Rob Boden a Dan hátul Az előadóterem. 

Szóval vagyok egy számítógép mint a laptop, és Dan valamilyen más számítógép az interneten. És azt akarom, hogy küldjön egy csomag származó információk magához. Ez felveti a kérdést, hogyan tudom valójában ez a csomag út neki. Nos, az emberi értelemben, azt mondanám, Hé, adja át ezt a Dan? 

És akkor, egy csomó Ön valószínűleg add vissza oda-vissza, oda-ig végül teszi az utat át Dan. De ez egy kicsit pontatlan. Számítógépek valószínűleg meg kell egy kicsit módszeres. Tehát valószínűleg, Dan van IP-címe. Szóval mi tényleg azt kell tennie, azt kell hogy, például, egy üres boríték mint ez. És én nem tudom, mi Dan IP-cím. 

Szóval csak fog általánosítani, mint Dan IP. És én fogom fel ezt a az, hogy a területen az én borítékot. Közben, van egy IP-címet. Nem számít, hogy ma mi az. Szóval csak akartam mondani én IP a hátsó sarokban. És akkor, én megyek előre, és tegye ez a kép belsejében ezt a borítékot. 

És aztán, minden van, feltehetően, a routerek az interneten, már előzetes beállítása emberek általában, néha automatizált algoritmusok tudni, hogy ha Dan IP címe kezdődik 1, úgy kell menni, hogy így. Ha Dan IP címe kezdődik 2, akkor kell menni, hogy így. Talán 3 megy így. Talán 4 megy így. És hogy egy kicsit túlságosan. Egyszerű, de ez az általános elképzelés. Mindegyik routers-- és ott talán lehet több mint 30 köztem és Dan. --have valamilyen táblázatkezelő belsejében emlékük, egy adatbázis tábla, hogy csak azt mondja, IP-cím, hogy néz ki, megy így. Az IP-cím úgy néz ki, mint ez, megy így. És így tesz meglehetősen leegyszerűsített döntéseket. 

De kiderül, hogy ezek a routerek csinálni valami több, mint ami potenciálisan. Ezek lehetővé teszik a számítógépek garancia szállítás, legalább nagy valószínűséggel. Szóval lehet, hogy is hallottam, akkor is, ha amit sosem érdekelte vagy kíváncsi mi az, lehet, hogy hallott valami ez a betűszó. Térjünk vissza ide vonatkozó Csak egy pillanatra, és húzza fel ezt. 

TCP Transmission Control Protocol. Egy másik technikai módja csak leírja egy másik technológia hogy használják az interneten. Szóval IP, internet protokoll használják kezelésére. Ez bizonyos mértékben, hogy az világ jött össze, hogy az említett, teszel egy IP-címet itt Dan, és egy IP-címet itt magad, és akkor egy kis információ egy borítékban. 

De a TCP egy másik technológia, együtt használt IP. És valóban, ha valaha láttam ezeket a rövidítések előtt, akkor már valószínűleg látott TCP IP slash, amely csak azt jelenti, az emberek hajlanak arra, hogy őket együtt. Nos, a TCP a fajta jó, mert lehetővé teszi hogy növeljék a valószínűségét hogy az adatok valójában fog kapni tőlem, hogy Dan. 

Tény, hogy az internet egy őrült hely. Nincs garancia arra, hogy ha küldök adatokat így hogy ez fog menni így következő alkalommal. Lehet menni, hogy így vagy úgy. Között a legrövidebb út két pont nem feltétlenül egyenes vagy ugyanabban a sorban. 

Sőt, néhányan srácok lehet hibázni vagy elveszti a fonalat túl Sok boríték feléd. Szóval csak úgy, hogy feladja, és a szó szoros értelmében ezek közül néhány csepp boríték a padlón. És hogy ugyanilyen módon lehet az adatokat lehet esett az interneten routerek. Így csökkenti a esély erre, megyek hogy az én kis biztonság olló vágja itt és Rob a, mondjuk, négy darab, négy szegmensben. 

És most, én megyek előre, és tesz még egy darab információ ezen a borítékon. Fogok mondani valami ilyesmit, 1 4. Tehát most, az én utolsó boríték, a legalább az első, úgy néz ki, mint ez. Én megyek előre és tegye ezt itt. És az idő kedvéért, megyek címke a többiek azonos a 2: 4, 3 4, 4 4. 

Ismét Dan IP-címét a előtte és az én IP-cím A bal hátsó, de én nem tud küldeni csak még. Mert kiderül, hogy az interneten, szerver képes több dolgot. Sőt, mindannyian használhatja a weben egy kicsit, a világháló, http: // bármi. De van más szolgáltatások az interneten. Milyen más szolgáltatások, fajta A felhasználó, fogyasztóbarát szolgáltatások hogy tavasszal az eszembe mellett a böngésző-programhoz? KÖZÖNSÉG: E-mail. DAVID MALAN: E-mail. OK. Jó. Mi van még egy? KÖZÖNSÉG: Chat. DAVID MALAN: Szóval chat, akár ez a Skype, vagy Gchat, vagy valami mint azt. 

KÖZÖNSÉG: Storage. DAVID MALAN: Tehát valamilyen tárolási szolgáltatást, természetesen. Olyasmi, mint a Dropbox, vagy Box, vagy a hasonlók. Szóval van különböző szolgáltatások az interneten. És kiderül, hogy Dan, ha valóban egy számítógép, nem kell külön hogy egy dolog az életben. Ő valójában több dolgot. És valóban, ő is egy e-mail szerver. Ő lehet a web szerver. Ő lehet a chat szerver. 

De úgy tűnik, hogy azt sugallják, hogy Dan tudnia kell előre, mi a ilyen üzenetek tartalma. Ez a weboldal Küldök neki? Ez egy e-mailt küldök neki? Ez egy pillanat alatt üzenetet küldök neki? Tehát szükségünk van még egy darab Ezekről borítékon így Dan, amikor megkapja ezt a borítékot, tudja, melyik programot használja a megjelenítéshez. 

Ez a böngésző? Vajon Google? Vajon Skype? Vagy ez, vagy az Outlook bizonyos másik program összesen? És így, a TCP jön Csak egy ember egyezmény. A világ úgy döntött, néhány évvel ezelőtt társítani egyedülálló egész a legnépszerűbb szolgáltatások. 

Az ember az úgynevezett File Transfer Protocol, FTP, bár ez egy kicsit most kelt. De az egyedi azonosító 21. SMTP a kimenő e-mail, az egyedi azonosító 25 csak azért, mert. DNS, a dolog, amit beszéltünk korábban, használja a szám 53 a lekérdezések. Mint mi az IP címe google.com? 

És most, a jobban ismert Ön Lehet, hogy valahol valamikor láttam a 80-as számú és a 443-as talán. Ezek az egyedi azonosítókat HTTP, amely a nyelv mi hamarosan látni használt A webes forgalom között böngészők és a szerverek. És 443 a biztonságos változatát tartalmazza. 

Tehát az egyik utolsó részletig vagyok megy, hogy én borítékon az, hogy én nem fogok küldje el ezt csak Dan IP. Fogom küldeni azt mondani, : 80, ha az, amit próbálok küldeni neki egy weboldal, a weboldal amely tartalmazza Rob Boden képet. Így fogok tenni az azonos dolog ezen másik borítékot. 

És akkor végül, megyek csepp ezeket le a legközelebbi router, elismerve, hogy ez a router lehet, hogy nem feltétlenül ugyanazon az úton minden alkalommal. Sőt, talán még a első csomag megy így. A második csomag is megy arra. Harmadik packet-- kezdje a marást. --might megy itt. És theory-- nem tarthat. Elméletben, mind a négy említett csomagok kell végül útvonal az utat, azonban hatékonyan vagy nem hatékonyan, egészen a hátsó. 

Ekkor, Dan, amikor átvételét, akkor újra össze őket alapú on-- a vicces dolog, mindannyian tudjuk, mi az eredmény itt lesz. Dan fog kapni egy képet a Rob. De lássuk, hogyan is működik ez ki. Nos, inkább, Dan fog kap része egy kép Rob. Nagyon jó. Mindenki részt ma. Rendben van. Annak érdekében, Dan elkezdi fogadni ezeket csomagok, kérdezzük egy kérdést. Mi van, ha valaki közületek lesz lusta, túlterhelt, rosszindulatú, vagy csak motoros ki, és egy vagy több, a csomag nem teszi a Dan? 

Hogyan Dan tudni fogja, hogy ő nem kap az egyik szegmense a négy Küldtem neki? Csak ösztönösen, mit tehetünk? Igen? 

KÖZÖNSÉG: [hallható]. DAVID MALAN: Pontosan. Mert én már egyedileg számozott őket, és Én meg, hogy hány szegmens van legyen, akkor arra lehet következtetni, hogy a amely, ha van ilyen, a szegmensek ő tényleg hiányzik. És mit mond TCP számítógépek nem, ha a számítógépek, mint a Mac OS, és a Windows és Linux támogatás és megérteni a TCP, amelyet nem, TCP dokumentációja lényegében azt mondja, hogy Dan kell küldeni nekem üzenetet vissza, mondván, hé, David, Én hiányzó csomag száma 1 of 4, vagy 3 4, amelyik az. 

És akkor, az én munkám az, hogy másik képet Rob, amely már a későbbi extrák ma Ha azt szeretné, hogy egy veled, és akkor én is küldje az adott szegmens Rob egészen a hátsó. 

Tehát, mint egyszerű, mint ez a mechanizmus az, hogy az, hogy mi történik szinte bármikor teszel valamit az interneten, különösen az ilyen legnépszerűbb szolgáltatások. Vannak más protokollok, más technológiák mellett TCP hogy a munka egy kicsit másképp. De olyan sok a szolgáltatásaink jellemzően használja ténylegesen hivatkozhat e protokollokat. 

Szóval Dan, vetted a teljes kép ott hátul? Igen. Mi újból Rob hátul. Nagyon köszönöm, hogy a router. Tegyük fel, azt akarjuk, hogy a valóban lásd a routerek között nekem és MIT, mint ahogy azt a srácok voltak A routerek köztem és Dan. 

Nos, ahelyett, nslookup A névszerver lookup, Én ehelyett típusú nyomkövetési útvonal, amely valójában fog tenni, amit mond. És fogok csinálni, és csendes üzemmód dash 1. Ez egy parancssori argumentum hogy csak azt mondja, próbáld ki ezt egyszer, és nem többször. 

És most megyek, hogy írja www.mit.edu. Most, a kimenet viszonylag gyors és rejtélyes. De mi ügyes erről az, hogy minden egyes ilyen sorok lényegében jelentése diák ebben közönség ha te lennél az út köztem és MIT. Mit látsz itt, először, a a domain nevet, hogy én beírtam, vagy teljesen minősített tartománynév nevét, mint a 'helyesen hívják. 

És ez nyilvánvalóan a IP-címét www.mit.edu. A számítógép gondoltam, hogy rám. Ez itt egy ígéret hogy mi csak akkor fog hogy megpróbálja elérni a MIT 30 komló. Ott jobb, ha nem több, mint 30 diák köztem és Dan. És most, minden egyes ilyen sorok jelent szó szerint a router köztem és Dan, szó szerint egy srácok. 

És így ez nem tűnik hogy egy nevet, a domain név. Csak van egy IP. És ez csak 0,662 ezredmásodperc volt kap tőlem, hogy az első router. A következő nem hogy sokkal távolabb. Csak volt egy ezredmásodperc eljutni oda. És most, szerencsére, a dolgok egy kicsit felhasználóbarátabb A nevek, amelyek rejtélyes de egy kicsit többet mondó. 

Ez látszólag egy router a középpontjában Harvard hálózati helyet, csak azért, mert az emberek azt mondták nekünk ezt, a Science Center, SC. És GW csak egy rövidített jelölése gateway, amely szinonimája router. Tehát ez valami rendszer adminisztrátor felső index út Az elnevezése az egyik kiszolgáló A Science Center. 

Közben, hogy a szerver látszólag csatlakozik valamilyen kábel egy másik router, ami beceneve a határon átjáró egy gondolatjel valami, amit ezek a számok azt jelentik. És akkor, úgy tűnik, Harvard van kapcsolat hogy egy másik ezredmásodperc el, hogy valami az úgynevezett északi kereszteződésénél amely egy közös pont peering között nagy helyeken, mint a Harvard ahol sok kábelezés megy és lehetővé teszi összeköttetések a különböző egységek. 

Lépés hat, sajnos, nem rendelkezik érvényes nevet. És Hét lépés lesz érdekes. Fogalmam sincs, mit jelent a legtöbb ilyen. De nem ugrik ki NY rám. És ez mit jelent talán? Ez még csak nem is a technikai. Csak New York. Szóval tényleg, mi a közös emberi egyezmény nem garantált de közös egyezmény a név routerek a természet, a város és a repülőtér kód, hogy ők a legközelebbi. 

Tehát bizonyos valószínűséggel, a router szám hét valószínűleg, sőt, New York-ban. És ez úgy tűnik alátámasztani ez a feltételezés, mert ez hat milliszekundum helyett csak egy vagy úgy, hogy valami itt az egyetemen. De most ezt figyelembe venni, közvetlenül Megabus vagy miegymás, ez eltart négy, öt, hat óra hogy egy ember innen New Yorkba. 

Ahhoz, hogy egy adat, azt mindössze hat ezredmásodperc kap egy csomagot, hogy Dan, ha ő volt egészen a New York-i. Aztán végül, ez nyilvánvalóan a tényleges domain név www.mit.edu. Ők már nyilvánvalóan kiszervezett webszerverek Egy cég, ami azt jelenti, Akamai egy másik cég fut a szerver. És ezért látunk hogy furcsa dolog van. 

Nos, ezt még egyszer. Menjünk előre, és nem nyom út barátunk professzor Nick Parlante Stanford, aki a kiszolgáló úgynevezett nifty.stanfor.edu. Az Enter billentyűt. És most, majd meglátjuk valószínűleg Egy kicsit hosszabb út hogy megy keresztül még néhány városban. Tehát itt ezek a névtelen Harvard szerverek itt. Mi a lényege a Harvard, a határ átjáró Harvard, Az északi keresztútnál, ahol ez. És most, hogy egyre a kicsit érdekes. Azt hiszem, hogy a router nyolcas szám milyen város? KÖZÖNSÉG: [közbeiktatásával VOICES] DAVID MALAN: Chicago valószínűleg alapján ezen alapján ez a dolog itt. És most már talán Salt Lake City, Los Angeles talán itt, majd a Los Angeles, igen, ez valószínűleg az LA az alján. Míg végül, hogy megy Dél-Kalifornia egészen az Észak-Kaliforniában ahol Stanford Palo Alto. Szóval elég jó. És nézzünk még egy lépéssel tovább. Ez látszólag lenne elviszi 82 milliszekundum hogy küldjön egy üzenetet, hogy Dan, ha volt Kaliforniában helyett New Yorkban. Csináljunk valami mint útvonalakat, egy próbálja www.cnn.co.jp a Japán változata a CNN honlapján. És most, mi még mindig Boston úgy tűnik, ebben a pillanatban. 

Egy pár szerverek hat és nyolc nem válaszolnak mert ők is egy kicsit magán. De végül, úgy tűnik, hogy valami érdekes folyik között, mondjuk, lépésről hét és kilenc. Mi valószínűleg között hét és kilenc, és minden bizonnyal között hét és a 17. lépésben? Van egy hatalmas ugrás az időt ez vesz az adatok, hogy egyik Ezeknek a komló, az egyik ilyen útválasztók a másikra. 

Nagy az esélye, valahol Itt van talán, Különösen itt, ott valószínűleg igen nagy mennyiségű víz néhány transz-csendes-óceáni vagy transz Atlanti kábelt ténylegesen szüksége van még több idő adatok kap egy pontot a másik. De ismétlem, elképzelni az órákat lenne szükség a menet Japánba. Itt, néhány 200 ms, boom, az üzenet valójában ott van. Szóval lehet játszani körül ez a készülék, vagy akár Windows vagy Mac OS kissé eltérő parancsokat. Néha kap a csillagok, mint sorokban hat és nyolc, amely csak azt jelenti, a routerek van beállítva, hogy ne hogy az Ön választ a magánélet kedvéért. De általában ez a technika lenne, sőt, a munka. 

Így kiderül, túl vannak más lédús információ lappang eszközök hogy vegye biztosra minden nap. Így például, ha kap egy e-mailt, őszintén ahogy néhányan lehet az utóbbi időben, a kérdéses eredetét, ha soha nem nézett Gmail felület előtt, legyen szó akár A főiskola felület Vagy Ön személyes egy, lehet látni a postaládájába néz ki, mint ez. 

És valóban, ez egy e-mailt Küldtem, malan@harvard.edu, a jharvard@cs50.harvard.edu ma reggel csak így tudtam a képet. De kiderült, minden ezúttal a Gmailben, ott van az a kis háromszög felé a jobb felső sarokban ott mellette a Harvard címer, hogy ha gombra kattint, akkor kattintson megjelenítése Original. És ha ezt teszed, akkor valóban látni egy csomó nagyon ezoterikus információ mint idõpontokat, és IP címek és domain nevek. 

De látni fogod azt, röviden, a fejlécek, hogy ebben az időben már eltalálták minden egyes e-mailt küld és kap. És ezek fejléceket, hogy az emberek használható, számítógép tudós vagy más módon, következtetni, hogy valóban a bizonyos valószínűséggel ahol és akitől egy e-mailt valóban jött. 

Sőt, fogunk beszélni később héten arról, hogy az e-mail maga lehet előállítani programból, amely egy nagyon jó dolog a honlapon azt akarja, hogy küldjön e-mailt a felhasználóknak. De majd meglátjuk, is, hogy milyen triviális az, hogy e-maileket valaki hamisítani valaki másnak, ha valóban tudja, hogyan kell ellenőrizni a fejléceket. És még ez a vesztes javaslatot ezekben a napokban. 

Tehát azt mondta, menjünk fel egy rétegben. Kezdtük IP, amely foglalkozik csomagokat számunkra, ad nekik egyedi címeket. A TCP, amely, a rövid, garantálja a szállítás vagy legalábbis növeli a valószínűségét annak az hozzátéve dolgok, mint a szegmensek, 1 vagy 4, 2. 4, 3: 4, 4 és 4. 

És most nézzük réteg tetejére A másik, hogy a jegyzőkönyv. Mindezek a dolgok jegyzőkönyvek, egyezmények számítógép amelyek előírják, hogy két számítógépek beszélni egymással. HTTP, végül ma is hypertext transfer protocol. És ez a protokoll hogy a böngészők használni beszél webszerverek. 

Tehát, ha húzza fel a böngésző, mint Chrome, vagy az IE vagy a Firefox vagy a Safari, vagy bármi, és írja be valamit mint facebook.com és nyomd meg az Entert, akkor nemcsak a számítógép első lefordítani facebook.com abba, hogy mi? Az IP-cím. Ezután converts-- azt elküldi a üzenet az IP-mondás, adj mai honlapján, vagy adjon nekem a bejelentkezési képernyőn a Facebook. 

Vagy ha már bejelentkezett, hogy nekem az alapértelmezett nézet az én idővonal. Szóval, ez az, amit HTTP mondja. És még köznyelvben, ha én vagyok a web szerver és are-- mi a neved, újra? 

KÖZÖNSÉG: Margot. 

DAVID MALAN: Margot egy web szerver, és én vagyok a böngésző, és egyszerűen szeretnénk letölteni a idővonal származó Margot, margot.com, Azt mondanám, hello, én vagyok David. 

KÖZÖNSÉG: Szia, én vagyok Margot. 

DAVID MALAN: És akkor majd válaszol további információ nekem. Így van ez a hülye ember egyezmény instance-- köszönöm. --Legfeljebb rázta egymás kezét. És számítógépek ugyanezen ötlet ahol a kliens, mint a böngésző, kéri a szervert, hogy tegyen valamit az ő nevében. 

És itt egy kép, például. A bal oldalon a laptop, desktop, bármi, vagy akár egy telefon. És a jobb oldalon van egy nagyon kelt kilátás a szerveren. Ezek jellemzően kisebbnek látszik és szexisebb ezekben a napokban. De a lényeg az, hogy egyszerűen van valamiféle kommunikáció a kliens és a szerver. 

És az ügyfelek abban az értelemben, Az, hogy valaki egy étteremben és a pincér vagy pincérnő, Ugyanez a gondolat a számítógépek. Kliensek és a szerverek, egy tájékoztatást kér, egy válaszol információkat. Most, hogy nem, hogy információ jön vissza? Nos, hogy ezt. Get a fajta alapértelmezett way-- és ez egy szuper egyszerű kifejezés. --that csak diktálja, hogy egy böngésző kap információt a szerveren. 

Más szóval, ahelyett, hogy csak hülye-Ili kiterjedő kezemet Margot, ha én valóban volt egy böngésző, én lenne cucc belsejében egy borítékot, ahogy tettem Rob fotója előtt, a szöveges üzenetet, amely szó szerint azt mondja, valami, mint ez, GET / HTTP / 1.1hostwww.google.com vagy margot.com vagy bármilyen szerver neve lehet éppen. És akkor, pont pont pont, néhány más dolog. 

De szó szerint, belül egy boríték lenne meglehetősen egyszerű szöveges üzenet, mint ezt. Ez kézhezvételét követően, Margot lenne megnyitja, olvassa el a tartalom, és megfelelően reagáljon. Most ez egy kicsit nem-nyilvánvaló ezt a példát. De kap /, mi a perjel Valószínűleg utalva, csak alapul Ön ismerete böngészés a weben, a mindennapi életben? Mi a perjel? 

KÖZÖNSÉG: [hallható]. DAVID MALAN: Egy szekvencia. Nem rossz ötlet, de általában escape szekvenciákat megy a másik irányba. Ez lenne a backslash általában. De nem rossz gondolat. Igen? A mutató. Szintén jó gondolat, de még egyszerűbb, mint az. A home könyvtár. A gyökér a merevlemez, hogy úgy mondjam. A legtöbben nem írja ezt. De technikailag, ha akarta hogy szuper megfelelő ezekben a napokban, akkor megy, hogy valami mint http://www.facebook.com/. 

Most azt mondtam, a legtöbben nem zavarja a gépelés a perjel. És őszintén szólva, a legtöbb böngészők, Chrome benne, nem is zavarja mutató nekünk a perjel ezekben a napokban csak azért, mert szeretnek egyszerű és tömör. De az csak azt jelenti, slash megy a www.facebook.com és kap perjel, a gyökér, a merevlemez, Az alapértelmezett oldalt facebook.com. Használata milyen protokoll? Nos, a 1.1-es verziója a ez a dolog az úgynevezett HTTP. 

A szerver, vagy Margot-- és az úton, nem bánod, hogy én vagyok a te ezekben? OK. Így vagyunk most jó. Tehát Margot válasz most egy boríték a saját, belső, amely Hasonlóan szöveges üzenet. Az első sor, amelynek, Ja, én beszélek a HTTP 1.1-es verziója. 200 a státusz kód ami csak azt jelenti, minden rendben van. Van az oldalon, amit keresel. 

Eközben Content-Type: text / html, ez Margot fél-misztikus szóval, amit kért egy internetes oldalon. És ez típus, így speak-- majdnem olyan, mint egy változó értelemben de ez sokkal magasabb szinten most. Az adat típusa szöveg de kifejezetten HTML. A nyelv is hamarosan sor kerül. 

És akkor, ott van valami más dolog. Tehát más dolog, amit szó szerint Facebook válaszolnak. Nézzük ezt is. Hadd menjek előre, és nyissa meg Chrome a laptopomon amit tehetünk a saját számítógépén is. És én megyek előre és nyissa fel www.facebook.com. Az Enter billentyűt. És hogy ezt ismerős képernyő itt. De most megyek, hogy valami mást. Én megyek előre, és menjen a Nézet, Developer. És megy a Developer Szerszámok, amit kellene Van a Chrome a számítógépen, legalábbis a készüléket. Fogom görgetni ezt dolog itt, és te megy, hogy egy csomó A rejtélyes szöveg itt. 

Kiderül, hogy mi Margot betenni Az, hogy a boríték válaszul nekem a nyelv nevű HTML, Hypertext Markup Language. Ez nem egy programozási nyelvet, mert nem tudod, hogy nincs hurok, és feltételek, és funkciók, és hasonló dolgok. Ez egy jelölőnyelv. Abban, hogy különleges szintaxist az úgynevezett tag-ek és attribútumok hogy elmondja a böngésző, mi jelenjen meg a képernyőn, és hogyan kell megjeleníteni. Kell középre? Amennyiben merész arcú? Piros, zöld, kék? Ez egy jelölőnyelv. Az, hogy azt mondja a böngésző mi jelenjen meg a képernyőn. Szóval ez, szó szerint, mind a HTML és, hogy a Facebook-kiszolgáló A köpködés, és hogy Chrome és IE és a Firefox is tervezte, hogy adott szerzők megérteni. 

És valóban, ez a kis Messier, mint ezt. Ha ahelyett, menjen a Nézet, Fejlesztő, Forrás megtekintése, ez valójában milyen Facebook ki üzembe. Valahogy nulla öt A stílus, jobb, ha arra következtethetünk, hogy ez talán nem a legjobb. De őszintén szólva, lehet megúszni mert ha szolgálja ki milliárd weboldalak naponta, akkor tényleg nem akar időt vesztegetni, és bájt, és a pénz végül továbbításában dolgok, mint az új vonal karakterek és szóközök és lapok mert te kiadások sávszélesség fölöslegesen ISP. 

Így valóban, ez azt jelentette, kell minified ezen a módon. De mit csinál a Chrome számunkra az, hogy tart ez a HTML, ami teljesen úgy néz ki, mint a a rendetlenség, és érthetetlen, hogy az emberi, és ez csak a formázással. Elég nyomtat úgy, hogy tudjuk betakar elménket körül egy kicsit könnyebben. De még érdekesebb ez. Ha most kattintson Chrome, nem elemek, hanem a hálózati, Megyek, hogy egy kicsit fakitermelés képernyőn ez fog mutatni nekem A HTTP kérések hogy valóban oda-vissza oda köztem és a Facebook vagy nekem Margot és ha én több mint egy kérés. 

Szóval megyek előre, és kattintson a a reload ikon itt a Chrome-ban. És most, egy csomó dolog repült az alján. Megyek lapozzunk vissza a csúcsra. És most, ezt észre, a Nagyon először felszólítja a böngésző Made volt a www.facebook.com. 

Ez a get mechanizmust, amely csak azt jelenti, ez beszél a szöveges nyelv hogy láttunk példát az imént. Sőt, kiderült, hogy a válasz, hogy a Facebook kaptam 200 rendben van, ami azt jelenti, talált a weboldal kérdéses. 

Ha rákattintok a ebben a sorban, én tényleg látni ezeket a fejléc egy kicsit több tisztán. Ezek több értelme nemsokára. Vegyük észre, hogy a böngésző elküldi a csomó információt, mint a gazda, és módszer, és a cookie-kat. Vissza fogunk térni azokra nemsokára. És végül meg fogod érteni mi az a süti valójában és hogyan hamarosan küldeni őket. 

És akkor mi Facebook küld vissza, ideértve a tartalom típusát szöveg HTML, az aktuális dátumot és időt, az adatvédelmi politika, vagy annak hiánya, és majd végül a cookie-k számát hogy a jelenleg beállított A számítógép is. De majd ugratni azokat szét hamarosan. 

De rövid, minden alkalommal, amikor meglátogatott egy weboldalt, most évek óta, Ön már küld üzeneteket az általam küldött egy borítékban Margot és Dan. És már kapok vissza válaszok, mint ez a Facebook. De egyébként, találd ki, mi van, hogy nyilvánosságra Facebook és a Google, és mindenki más, minden alkalommal, amikor meglátogat egy weboldalt? Mi van a külső minden boríték a számítógép már küldött? Az IP-cím, ugye? Lehet, hogy nem a neved per se, de az IP-címét. És csak, hadd csatlakoztassa a pontok Később, ha a szolgáltatások mint a web, vagy BitTorrent, és az élet, és már regisztrált a számítógépen egy olyan hely, mint a Harvard, valaki tudja, hogy valahol John Harvard IP-címek ezt, pont ezt, pont ez, pont ez. 

És valóban, naplók tartotta mind a campus, mint ez, a Comcast hálózaton, A Verizon, vagy őszintén, a NSA ahogy nemrég tanult, hogy naplózza elég sok mindent hogy csinálsz az interneten. És akkor jöjjön vissza ez a jövő osztály következményeiről szóló, e tervezési döntéseket és a biztonság. 

De az igazság az, hogy valóban Nem olyan sok a magánélet. Minden alkalommal, amikor már sehol látogató az interneten, akkor már mutatja a kezét és felfedve legalább az IP-cím. Olyan ijesztő megjegyzés félre, mit tehetünk azért, hogy embed dolgok, mint a macskák egy weboldal? 

Tehát van egy csomó válaszok jöhet vissza a szerver. És nem fogjuk látni az összes ilyen ma. De a 200 jó. És akkor valószínűleg nem látott az összes ilyen, mint egy emberi előtt. De akkor már valószínűleg látott legalább egy ilyen. Melyik ezek is ismerős? KÖZÖNSÉG: 404 DAVID MALAN: Tehát 404. A fájl nem található. És valóban, fogsz látni ezt programszerűen magad. 404 csak azt a fájlt kért, vágás vagy vágás valami, egyszerűen nem létezik. És egy webszerver tipikusan válaszol 404 eredményeképpen 

Közben Majd meglátjuk, hogy tartalmát, hogy az üzenet vannak ezen a nyelven ismert HTML. És ez egy szuper egyszerű kódrészletet HTML hogy nem csinál semmit, kivéve hello world megjeleníteni a képernyőn. Sőt, látod a tetején egy úgynevezett dokumentumtípus nyilatkozat, amely csak azt mondja, hé, a világ. Ez a fájl tartalmazza a HTML. És akkor, a következő kis HTML hogy fogsz írni, van egy nyitott zárójel, és akkor a szó HTML, majd zárt konzol, majd nyitott fej és közeli konzol. Tehát röviden, most valóban Ehhez még mechanikus. Hadd menjen a készülék, de meg tudod csinálni bárhol hogy van egy szövegszerkesztővel. 

Én megyek előre, és Fájl mentéséhez nevű hello.html. Fogom tedd az asztalon a dolgok szuper egyszerű most. És fogok csinálni Pontosan ezt most láttam. Így doc típusú HTML, nyitott zárójel HTML. És most, értesítés, megyek az ellenkezőjét megelőző jellegű. És szemben, értem ugyanaz tag, hogy úgy mondjam, de kezdődik perjel. És akkor, itt, Fogom mondani, fej, mert kiderül, hogy minden web oldalán van egy úgynevezett fej, amely a dolog, hogy megy a címben bár, az nagyon az oldal tetején. A cím csak lesz helló itt. És most megyek, hogy a szervezet ezen a weboldalon. Így minden weboldal egyaránt a fejét, felső és a test amely a belek az oldal. És itt, én csak lesz mondjuk valami ilyesmit hello world. És fogom menteni a fájlt. Ha most minimalizálása gedit, nézd, van egy kis fájlt az asztalon hívott hello.html. Nos, ez nem a szerveren még önmagában Sőt, ez csak a saját személyes asztal itt. De ha én nyit a Chrome és a hit vezérlés O- van a macska kérdéses. --and megyek az asztalon. 

És én nyit hello.html, ott, Tény, hogy az én szuper egyszerű weboldal. A test oldalam és ez a fehér ablak itt van a test hello world. És a címet a fejét Az oldal a lap is. És fogunk látni hamar, hogy ez szuper egyszerű, hogy nyissa meg a többi oldalt is. Például, én megyek a néhány eloszlás kód ezen a héten, forrás hét, és megyek megnyitása nem a JPEG ami ez a fickó itt. De fogok nyitni image.html, amely végül úgy néz ki, mint ez. De hadd most megnyitni ezt fel gedit, és bemegy Dropbox forrás hét, és image.html. 

A legtöbb ez csak megjegyzések ahogy azt hamarosan látni. De ha azt szeretnénk, hogy Morgó Cat belül E weboldal, elegendő, hogy egy nyitott zárójel, majd a kulcsszó képet, vagy img rövid, majd alternatív szöveg hozzáférhetőség okokból ha valaki a képernyő olvasó vagy valami ilyesmi. Forrás amelyet mi a a fájl neve, cat.jpeg. 

Aztán, mivel ez tag egy kicsit különleges, tesszük a perjel, mint látni fogjuk, belül a címke. De a végeredmény egy web oldal úgy néz ki, mint ez. Tehát röviden, mi leszünk Ennek már több mint idő az internet segítségével és webes oldalak végeredményben konténerek nem csak a buta dolgok, mint képek és linkek és táblázatok, és felsorolások, és a hasonló, hanem, hogy nekünk magunknak A grafikus felhasználói felület, a GUI, Nem ellentétben mit csináltunk mi Breakout. 

De ebben a környezetben vagyunk fog kezdeni a nyelvek, mint a PHP, és a JavaScript, az adatbázis nyelv úgynevezett SQL, a kliens-oldali script nyelv hívott JavaScript valóban létre a dinamikus felületek, de Egy sokkal, sokkal jobban ismert környezetben. De addig, hadd köt ma egy pillantást, mint ígérte, hogy mi folyik valójában a motorháztető alatt az internet maga. 

Előírják a mai hogy az internet használható át a dolgokat mint weboldalak HTTP-n keresztül hasonlóan ráztam Margot kezét korábban. De van sok más szolgáltatások a TCP és az IP hogy magától értetődőnek hogy a munka mint látni fogjuk itt ebben a filmben, hogy majd minket, hogy a végén ma. 

[VIDEO LEJÁTSZÁS] 

-az Első alkalommal a történelem, az emberek és a gépek a közös munka, egy álom megvalósítása. A összefogó erő, amely tudja, nem a földrajzi határokat. Tekintet nélkül faji, vallási, vagy színes. Egy új korszak, ahol a kommunikáció valóban összehozza az embereket. Ez a hajnal a Net. 

Szeretné tudni, hogyan működik? Kattintson ide, hogy kezdje el utazás a hálóba. Nos, pontosan mi történt amikor rákattintott a linkre? Te kezdted a információáramlást. Ez az információ utazik le a személyes e-mail szobában amikor Mr. IP csomagok is, címkék azt, és elküldi azt az utat. 

Minden csomag korlátozott méretű. Az e-mail szobában el kell döntenie, hogyan ossza az információ és hogyan csomag is. Most, a csomagot kell egy címkét fontos információt tartalmazó, mint például a feladó címe, vevő cím, és az a fajta csomag van. 

Mivel az adott csomag megy ki rá az interneten, ez is kap egy címet A proxy szerver, amely különleges funkcióval mint látni fogjuk később. A csomag most indult rá a helyi hálózat vagy LAN. Ez a hálózat csatlakoztatására használható a helyi számítógépen, routerek nyomtatók, et cetera az információcsere belül a fizikai falak, az épület. A LAN egy szép ellenőrizetlen hely és, sajnos, a balesetek megtörténhet. 

Az autópálya a LAN csomagolt minden fajta információt. Ezek az IP csomagokat, Novell csomagok, Apple Talk csomagokat. Mennek szemben forgalom, mint máskor. A helyi router beolvassa a kezelésére, és ha szükséges, felemeli a csomag egy másik hálózatra. Ah, a router. A szimbólum az ellenőrzés a látszólag szervezetlen világ. 

Ott van egy szisztematikus, nemtörődöm, módszeres, konzervatív, és néha nem egészen fel a sebességet. De legalább, ő pontos a legtöbb esetben. 

Mivel a csomagok elhagyják a router, teszik az utat a vállalati intranet és irány a router switch. Egy kicsit hatékonyabb, mint a a router, a router switch játszik a gyors és laza IP csomagokat, ügyesen routing őket az út mentén. A digitális Pinball Wizard, ha úgy tetszik. 

-Itt Vagyunk. Itt jön egy másik. És még egy. Nézd meg ezt, anya. Itt megy. Hoppá. Körül a hátsó. Hey. Ott. Ott. Át a bal oldalon. Át a jobb oldalon. Át a bal oldalon. Át a jobb oldalon. Meglesz. Itt megy. Lő. Ő pontszámok. Ez lesz. Hé, várj. Hé, vigyázz. Itt jön egy másik. Ó, itt vagyunk. 

-Mint Csomagok érkeznek helyükre, ők felvette a hálózati csatoló, készen kell küldeni a következő szintre, ebben az esetben a proxy. A proxy sokan használják vállalatok egyfajta középső ember annak érdekében, hogy csökkentse a terhelést saját internet-kapcsolat és biztonsági okokból is. Mint látható, a csomagok mind a különböző méretű, attól függően, hogy azok tartalmát. 

A proxy megnyitja a csomagot, és úgy néz ki, hogy a web-címét vagy URL-jét. Attól függően, hogy a cím elfogadható, A csomagot küldött az interneten. Vannak azonban néhány címek, amelyek nem találkozik jóváhagyásával a proxy, azaz, vállalati vagy kezelésére vonatkozó iránymutatásokat. Ezek röviden foglalkoznak. Mi lesz semmi ilyen. Azok számára, akik tenni, ez az útra. 

Következik, a tűzfal. A vállalati tűzfal két célt szolgál. Ez megakadályozza, hogy néhány igen csúnya dolgokat az interneten bekerülését az intraneten. És ez is megakadályozza bizalmas vállalati információk küldését ki rá az interneten. 

Ha a tűzfalon keresztül, a router felveszi a csomagot és helyezi rá a sokkal szűkebb út vagy sávszélesség, ahogy mi mondjuk. Nyilvánvaló, hogy a sor nem elég széles ahhoz, hogy mindet. Most lehet, hogy csoda, hogy mi történik az összes olyan csomagot amelyek nem teszik az út mentén. Nos, amikor Mr. IP nem kap visszaigazolást hogy egy csomagot már érkezett meg időben, egyszerűen küld egy csere csomagot. 

Most már készen állunk be a az internet világában, a pók web az összekapcsolt hálózatok amelyek átfogják a teljes világon. Itt, routerek és switchek között kapcsolatokat hozzanak létre hálózatokat. Most, a net egy teljesen más környezetben mint megtalálja az védő falak a LAN. 

Ki itt, ez a Wild West, rengeteg hely, rengeteg lehetőséget, rengeteg dolog, hogy vizsgálja meg, és helyre kell mennem. Köszönhetően a nagyon kevés vezérlés és szabályozás, új ötleteket talál termékeny talajra, hogy álljon A boríték a lehetőségeik. Hanem azért, mert ez a szabadság, bizonyos veszélyeket is leselkednek. 

Soha nem tudhatod, mikor megfelel a rettegett ping a halál, egy speciális változata a normál kérelem ping amely néhány idióta találta ki elrontani gyanútlan házigazdák. Az útvonal a csomagokat veszi át talán műhold, telefonvonalak, vezeték nélküli, vagy akár tengerentúli kábelt. 

Nem mindig a leggyorsabb vagy a legrövidebb útvonal lehetséges, de akkor oda, végül. Lehet, hogy ezért néha az úgynevezett világszerte várakozás. De amikor minden zökkenőmentesen, akkor lehet megkerülni a világon öt ször a csepp egy kalap, szó szerint, és mind a költségek egy helyi hívás vagy kevesebb. 

Vége felé a hely, találunk egy tűzfal. Attól függően, hogy a perspektíva, mint egy adatcsomagot, A tűzfal lehet bástya a biztonság vagy rettegett ellenfele. Minden attól függ, melyik oldalán állsz tovább, és mi a szándékai. 

A tűzfal célja, hogy hagyja csak azokat a csomagokat, amelyek megfelelnek a kritériumoknak. Ez a tűzfal működik portok 80 és 25. Minden kísérlet be más portok zárva vannak a vállalkozások számára. 

25-ös port használják mail csomagokat. Míg a 80-as porton a bejárata csomagokat az interneten, hogy az interneten szerver. Bent a tűzfal, csomagok átvizsgáljuk alaposabban. Egyes csomagokat teszi könnyen át a vámon, míg mások meg csak egy kicsit kétes. 

Most, a tűzfal tiszt nem könnyű becsapni, például amikor ez a ping A halál csomag próbálkozás hogy álcázza magát a normál ping csomagot. Mozgás mentén. Ez rendben van. Nem probléma. Szép napot. Hadd innen. Viszlát. 

-A Azokat a csomagokat, szerencsés elég ahhoz, hogy ilyen messzire, Az út majdnem vége. Ez csak egy sorban a felületen hogy vegyék fel a webszerver. Manapság, a web szerver futhat sok dolgok, egy mainframe, a webkamera, A számítógép az asztalon. Miért nem a hűtőszekrény? 

A megfelelő készülék fel, akkor találja ki ha a hozzávaló A csirke Cacciatore vagy ha a bevásárlás. Ne feledje, ez a hajnal a Net. Szinte minden lehetséges. 

Egyenként, a csomagok kapott, kinyitotta, és kicsomagolását. A bennük található információk, hogy az Ön információkérés, küldi tovább a weben szerver alkalmazás. 

A csomag maga újrahasznosítják. Készen áll, hogy újra használható, és tele van a kért információt, címzett, és küldje el annak vissza hozzád. A lap múlt a tűzfalak, útválasztók, és keresztül az internethez. Vissza a vállalati tűzfalon. És rá a felületet. Készen áll, hogy a kínálat a böngésző A kért információkat. Hogy ez a film. 

Elégedett erőfeszítéseiket és bízva egy jobb világban, a megbízható adatcsomagokat lecsúsznak boldogan a naplementébe egy másik nap, tudva teljesen ők szolgált gazdáik is. Nos, nem az, hogy a happy end. [END VIDEO LEJÁTSZÁS] DAVID MALAN: Ennyi CS50. Mi lesz a jövő héten. 

[MUSIC - Katy Perry, "sötét ló"]