[Παίζει μουσική] 

DOUG LLOYD: OK. Ας μιλήσουμε για το πώς να χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών του Linux. Τώρα, ο CS50 IDE, ή σε Πράγματι, ακόμη και μια συσκευή CS50, αν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, ή παίρνετε μια παλαιότερη έκδοση του CS50, Είναι μια μηχανή που βασίζεται σε σύννεφο η οποία τρέχει Ubuntu, η οποία είναι μία από τις πολλές γεύσεις του λειτουργικού συστήματος Linux. Το λειτουργικό σύστημα Linux είναι ευνοείται από τους προγραμματιστές, επειδή είναι απλά πιο δροσερές, έτσι δεν είναι; 

Πολλές σύγχρονες διανομές Linux έχουν γραφικές διεπαφές χρήστη, το οποίο καλούμε και τα γραφικά περιβάλλοντα, G-U-Ι, να επιτρέπουν την εύκολη πλοήγηση ποντίκι-based, το οποίο είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με, αν είστε Windows ή Mac χρήστη, κινείται γύρω από το ποντίκι σας, διπλό κλικ σε εικονίδια, και ούτω καθεξής. Ακόμα και αν, ως προγραμματιστής, και ακόμη και αν η IDE περιέχει τη δυνατότητα να κάνετε κάποια Graphical User πράγματα, κλικ, και σύροντας, και όλα αυτά, θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σας παράθυρο τερματικού αρκετά συχνά. Και μπορείτε να κάνετε πολλά από τα ίδια καθήκοντα που μπορείτε να κάνετε με ένα ποντίκι με εντολές στο πληκτρολόγιο. Και θα πάμε να μιλήσουμε λίγο τι ορισμένες από αυτές τις εντολές είναι τώρα. 

Τώρα, μπορεί να χρησιμοποιούνται αυτές οι εντολές σε οποιοδήποτε λειτουργικό βασισμένο στο Unix σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει Linux, αλλά επίσης περιλαμβάνει το Mac OS. Εάν ανοίξει το τερματικό στο Mac σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ακριβείς εντολές. Τα Windows διαθέτουν επίσης Command Προτροπή, αλλά κάποιες από τις εντολές είναι ελαφρώς διαφορετικές, έτσι αυτό δεν λειτουργεί πραγματικά, επειδή τα Windows δεν είναι ένα σύστημα βασισμένο στο Unix. 

Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά αυτών των εντολών του Linux. Το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα πάρα πολλά είναι ls. Αυτό είναι ένα πεζό l, που ακολουθείται από ένα το πεζό γράμμα s, η οποία είναι μικρή για τη λίστα. Και ποια είναι η εντολή list που κάνει είναι να σας δίνει μια ανάγνωση όλων των αρχείων και τους φακέλους στον τρέχοντα κατάλογο σας. Έτσι, μπορείτε να δείτε ό, τι μπορείτε για να πάρει από εκεί που σήμερα είναι. 

Έτσι έχω ανοίξει εδώ το IDE CS50. Και Πάω να zoom-in σε ένα δευτερόλεπτο για να σας δώσει μια πιο προσεκτική ματιά, αλλά εδώ είναι η γενική εικόνα του τι είναι η IDE μοιάζει. Στα αριστερά, μπορείτε να δείτε έχουμε ένα δέντρο αρχείο, το οποίο είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με, διπλό κλικ, και αρχεία και φακέλους, και όλα αυτά τα πράγματα. Έτσι ώστε να είναι ακόμα εκεί στη συσκευή CS50. Στο κέντρο στην κορυφή είναι όπου είστε πρόκειται να γράφει τον κωδικό σας, μία φορά κάνετε κλικ σε ένα αρχείο. Και στο κάτω μέρος, εμείς έχουν ένα παράθυρο τερματικού, η οποία είναι όπου μπορούμε να εκτελέσουμε Αυτές οι εντολές τερματικού. 

Πάω να zoom-in και το κεφάλι πάνω εδώ, απλά για να σας δείξω ότι, στην πραγματικότητα, δεν μπορώ κάντε κλικ σε αυτά τα αρχεία και φακέλους. Με τόση σαφήνεια, όπου σήμερα είμαι, έχω δύο φακέλους, που ονομάζεται pset0 και pset1, και τρία αρχεία, που ονομάζεται Γεια σας, μία που ονομάζεται hello.c, και μία που ονομάζεται hello.txt. 

Έτσι, ας προχωρήσουμε προς τα κάτω στο τερματικό παράθυρο και να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά. Γι 'αυτό ακριβώς μίλησα, και πάλι, για το γεγονός ότι έχουμε τρία αρχεία και δύο φακέλους στον τρέχοντα κατάλογο. Αν ήμουν τύπου LS, η οποία και πάλι είναι η εντολή στη λίστα τα περιεχόμενα του τρέχοντος κατάλογο, και στη συνέχεια πατήστε Enter, κοίτα τι βλέπω, γειά σου, hello.c, hello.txt, pset0 και pset1. 

pset0 και pset1 είναι χρώματος μπλε, για να δείξει να σας πω ότι αυτά είναι κατάλογοι ότι θα μπορούσαμε να περιηγηθείτε σε. Και θα μάθουμε λίγο λίγο για το πώς να πλοηγηθείτε σε καταλόγους σε ένα λεπτό. Και κάθε άλλο πράγμα είναι χρώματος μαύρου, αν είναι ένα αρχείο κειμένου ή ένα πηγαίο κώδικα αρχείο, και το πράσινο, αν είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο. Έτσι ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να τρέξει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται, γεια σου. Αυτό είναι ό, τι το πράσινο εκεί μέσα. Αλλά βασικά, πληκτρολογώντας το εντολή ls επέτρεψε Θέλω να δούμε ό, τι υπάρχει στον τρέχοντα κατάλογο μου, η οποία ταιριάζει με αυτό που βλέπουμε εδώ, στην γραφική απεικόνιση του ίδιου. Η επόμενη εντολή που 'll Πιθανόν να χρησιμοποιείτε αρκετά Είναι cd, πεζά γ, δ πεζό, η οποία είναι μικρή για τον κατάλογο αλλαγής. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ό, τι ήμουν μιλάμε για ένα δευτερόλεπτο πριν, η οποία είναι να περιηγηθείτε ανάμεσα καταλόγους με την εντολή γραμμή, σε αντίθεση με διπλό κλικ σε φακέλους. Έτσι, αν πληκτρολογήσετε cd και, στη συνέχεια, το όνομα ενός καταλόγου, μπορούμε να μπει σε αυτόν τον κατάλογο. 

Παρεμπιπτόντως, γνωρίζω ότι το όνομα του τρέχοντος καταλόγου είναι πάντα τελεία και το όνομα του καταλόγου ένα επίπεδο πάνω στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, αυτό είναι το όνομα του φακέλου στον του φακέλου στον οποίο μας είναι, τελεία, dot-- ή σε ποιο φάκελο μας είναι, είναι τελεία, τελεία. Και αν είστε περίεργοι για πάντα το όνομα του καταλόγου σας, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ΑΜΕΑ, το οποίο ανέρχεται για την παρούσα κατάλογο εργασίας. Θα ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά τώρα, με τον τίτλο πίσω στον IDE CS50. Έτσι είμαι πίσω στο χώρο εργασίας μου τώρα. Και εγώ θα zoom-in και πάλι για το τερματικό, έτσι μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε μετακινείται στην IDE. Έτσι, Πάω να απαριθμήσει η περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι, ακριβώς για να τροχιστεί μας για το πού βρισκόμαστε. Έτσι, αν τύπου LS, το οποίο είναι για τη λίστα και πάλι, Βλέπω ότι μπορώ να πάρω για να pset0 και pset1. Αυτοί είναι οι κατάλογοι Μπορώ να πάρω από εδώ. Γνωρίζω ότι, επειδή το IDE παρέχει μένα μια ιδέα από το χρωματισμό τους μπλε. 

Ας πούμε ότι θέλω να μπει σε κατάλογο pset1 μου, επειδή δουλεύω στο πρόβλημα που 1. Μπορώ να πληκτρολογήσετε cd-- πάλι, μικρή για αλλάξετε directory-- χώρο, pset1. Κι αν πατήσω το enter, παρατηρήστε τι συμβαίνει. Δεν μοιάζει με πολλά έχουν συμβεί. Αλλά αν δει κανείς στη γραμμή, τώρα μου λέει ότι είμαι στο ~ / χώρο εργασίας / pset1. Έχω πλοηγείται στο pset1 φάκελο που ήταν εντός του χώρου εργασίας μου. 

Και αν τύπου LS, βλέπω μερικούς διαφορετικά τα πράγματα εδώ, έτσι δεν είναι; Αυτό δεν είναι το ίδιο λίστα που είδα πριν. Έχω πλοηγηθεί σε pset1. Και έτσι τώρα, όταν πληκτρολογώ ls, είμαι να πάρει το πλαίσιο του τι μπορώ να δείτε μέσα από το φάκελο pset1. 

Τώρα, είμαι πρόκειται να πληκτρολογήσετε τον έλεγχο l, η οποία ανοίγει μόνο στην οθόνη. Και Πάω να απαριθμήσει η περιεχόμενα του καταλόγου και πάλι, ακριβώς έτσι μπορείτε να δείτε. Ήθελα απλώς να το κάνουμε αυτό για να ξεκαθαρίσουμε μερικά από τα πράγματα ότι είδατε κάτω από και για να αποφευχθεί αυτό από το να πηγαίνουν πάρα πολύ μακριά κάτω από τη σειρά. 

Τώρα, είπα προηγουμένως ότι, αν θέλω να περιηγηθείτε στον τρέχοντα κατάλογο, Μπορώ να πληκτρολογήσετε cd χώρο dot. Πατήστε Enter. Δεν κάνει τίποτα, σωστά; Αλλάζω καταλόγους στον τρέχοντα κατάλογο. Δεν πρόκειται πάντα για να βρείτε μια ανάγκη για μια ενιαία dot, αλλά θα σας περιστασιακά. 

Ας πούμε ότι θέλω για να μετακινηθείτε ένα επίπεδο. Θέλω να πάρω πίσω στο κατάλογο χώρο εργασίας μου. Δεν μπορώ να πληκτρολογήσω cd χώρο εργασίας, δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος. Και ο λόγος για that-- αν τύπου LS ένα ακόμη time-- είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κατάλογος που ονομάζεται χώρο εργασίας στο εσωτερικό του καταλόγου pset1 μου. Πάω να καθαρίσει μου διαλογή και πάλι με τον έλεγχο l. Θυμηθείτε τι είπα νωρίτερα, ωστόσο, ότι μπορείτε να περιηγηθείτε πίσω με τελεία, τελεία. Αυτό είναι το όνομα της μητρικής κατάλογο. Έτσι, αν πληκτρολογήσετε cd, το διάστημα, τελεία, dot, και στη συνέχεια πατήστε Enter, τώρα δούμε τι συνέβη. Γραμμή εντολών μου μου λέει ότι είμαι πίσω στον κατάλογο ~ / χώρο εργασίας μου. Ανέβηκε ένα επίπεδο, χάρη στην τελεία, τελεία. 

Τώρα, ας πούμε ότι είμαι με τη χρήση ενός λειτουργικό σύστημα που είναι βασισμένο στο Linux, αλλά δεν αναγκαστικά πες μου πού είμαι. Αυτός συμβαίνει να μας πει ότι Είμαι στο ~ / χώρο εργασίας αυτή τη στιγμή, δεξιά στη γραμμή. Αλλά θα μπορούσα να είμαι απόλυτα έχασε σε ένα χάος των φακέλων, και δεν έχω καμία ιδέα για το πού είμαι και Δεν έχω ιδέα πού θέλω να πάρω πίσω στο. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορώ να κάνω. 

Πρώτα απ 'όλα, δεν μπορώ να καταλάβω από πού είμαι, πληκτρολογώντας pwd. Αυτό είναι παρόντες κατάλογο εργασίας μου. Κι αν πατήσω το enter, το μου λέει ακριβώς πού είμαι. Τώρα / home / ubuntu είναι η μακρύ δρόμο για να πούμε, περισπωμένη, το οποίο είναι οικείο σας κατάλογο. Αλλά αυτό μου λέει ότι είμαι σε home / ubuntu / χώρο εργασίας, ή ~ / χώρου εργασίας. 

Πάω να περιηγηθείτε σε κατάλογο pset1 μου και πάλι, και Πάω να δείτε τα περιεχόμενα. Και βλέπω ότι έχω ένα άλλο κατάλογο εκεί, που ονομάζεται extras. Έτσι, Πάω να cd σε έξτρα, και τότε Πάω να καθαρίσετε την οθόνη μου. 

Έτσι τώρα, είμαι αρκετά μακριά μέσα, σωστά; Τι γίνεται αν θέλω να δημιουργήσετε αντίγραφα στο χώρο εργασίας αμέσως; Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Θα μπορούσα να πληκτρολογήσετε cd, τελεία, τελεία, κάθετος, τελεία, dot, να ανεβάσουμε ένα επίπεδο και στη συνέχεια, ένα άλλο επίπεδο. Αλλά αυτό είναι το είδος των ενοχλητικό. 

Έτσι, αν ποτέ θέλετε να πάρετε πίσω στο μόλις μου κατάλογο, περισπωμένη, Μπορώ να πληκτρολογήσετε cd με τίποτα μετά από αυτό. Cd, Enter. Και τώρα, είμαι σε περισπωμένη. Και αν θέλω να φτάσετε στο χώρο εργασίας, Μπορώ απλά να πληκτρολογήσετε cd χώρο εργασίας. Και αυτό είναι το πώς εργάζεστε αλλάζοντας καταλόγους εντός του IDE CS50 ή οποιοδήποτε Linux λειτουργικό σύστημα στη γραμμή εντολών. Εντάξει. Το επόμενο που θα μπορούσε να να έρθει σε πρακτικό είναι mkdir, η οποία είναι μικρή για να κάνει έναν κατάλογο, αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το λειτουργικό σύστημα GUI, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ. Και στη συνέχεια, όταν το μενού περιβάλλοντος σκάει επάνω, επιλέξτε Νέος φάκελος. Αυτό είναι πιθανώς το πώς έχετε κάνει πριν. Αλλά μπορούμε επίσης να δημιουργήσει καταλόγους στη γραμμή εντολών. Έτσι, είμαστε πίσω στο IDE. Θα zoom-in στο τερματικό και δείτε τα περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι, ακριβώς για να μας δώσει ένα πλαίσιο αναφοράς. Ας πούμε ότι, τώρα, έχω τελείωσε την δουλειά της για το πρόβλημα που 0 και το πρόβλημα που 1. Θέλω, λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα νέο κατάλογο για να εργαστεί για το πρόβλημα που 2. Πώς το κάνω αυτό? 

Λοιπόν, και πάλι, θα μπορούσα να κάντε δεξί κλικ στο αριστερή πλευρά εκεί και επιλέξτε Νέος φάκελος και να δημιουργήσει έναν κατάλογο pset2. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει πάρα πολύ. Στη συνέχεια, όμως εγώ επίσης να το κάνετε κατά τη γραμμή εντολών αρκετά γρήγορα, πληκτρολογώντας mkdir, space-- μου δακτυλογραφημένες σε Ν, but-- χώρο pset2. Αν πατήσω το enter και τότε η λίστα περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι, Βλέπω ότι, κοιτάξτε, τώρα Έχω ένα φάκελο pset2. Και μπορώ να περιηγηθείτε σε ότι η χρήση του CD και να κάνουμε όλες οι εργασίες που πρέπει να κάνω για pset2. Παρεμπιπτόντως, εγώ απλά θα σκάσει πάνω εδώ πολύ γρήγορα στο δέντρο αρχείο. Και μπορείτε να δείτε ότι, επίσης, σε η γραφική Explorer αρχείου, μπορούμε να δούμε ότι ο κατάλογος pset2 Έχει επίσης δημιουργηθεί εκεί. Και μπορώ να πλοηγηθείτε σε αυτό, χρησιμοποιώντας το γραφικό περιβάλλον, καθώς και. Την επόμενη φορά και αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να έρθει σε πρακτικό είναι CP, η οποία είναι μικρή για αντιγραφή. Αντιγραφή, σε αντίθεση με όλα τα άλλα εντολές που έχουμε δει στο παρελθόν, παίρνει δύο επιχειρήματα, μια πηγή, η όνομα του αρχείου που θέλετε να αντιγράψετε, και ένας προορισμός, όπου μπορείτε θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο στο. Είναι αρκετά εύκολο να αντιγράψετε ένα αρχείο, οπότε ας το κάνουμε αυτό. 

Έτσι, είμαστε πίσω στο IDE. Πάω να δείτε τα περιεχόμενα του τρέχοντος καταλόγου μου με ls. Τώρα, ας πούμε ότι θέλω για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο της hello.txt. Και πάλι, από το δέντρο για το αρχείο αριστερά, το γραφικό περιβάλλον, Θα μπορούσα να κάντε δεξί κλικ στο hello.txt, δημιουργήστε ένα αντίγραφο, το αντίγραφο επικόλληση. Αλλά μπορώ να το κάνω αρκετά γρήγορα στη γραμμή εντολών πάρα πολύ. 

Ας πούμε ότι θέλετε να αντιγράψετε hello.txt να hi.txt. Μπορώ να cp, το διάστημα, hello.txt. Αυτό είναι το αρχείο προέλευσης μου, έτσι ώστε ο λόγος Πάω να επιλέξουν εκείνη πρώτα. Και τότε θα πρέπει να ονομάσετε το αρχείο προορισμού, hi.txt. Χτύπησα Enter. Κι αν δείτε τα περιεχόμενα του μου κατάλογο και πάλι, υπάρχει hi.txt. Έκανα ένα αντίγραφό του. Και στην πραγματικότητα, αν πήγα σε hi.txt, θα μπορούσα δείτε ότι θα ήταν μια ακριβής επαναλάβει όλα όσα υπήρχε στο αρχείο hello.txt μου. 

Έτσι, αυτό είναι το πώς μπορείτε να αντιγράψετε ένα αρχείο. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να αντιγράψετε ολόκληρο τον κατάλογο; Έτσι, για ένα δευτερόλεπτο, ας ρίξουμε μια ματιά σε ό, τι είναι στον κατάλογο pset0 μου. Αν μου cd pset0 και δείτε τα περιεχόμενα, Έχω έναν κατάλογο που ονομάζεται, δείγμα, και ένα αρχείο το μηδέν, scratch.sb2. Έτσι, αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε. Οπότε ας ξεκαθαρίσουμε την οθόνη, και είμαι πρόκειται να πάει πίσω στον κατάλογο χώρο εργασίας μου για ένα δευτερόλεπτο. 

Ας πούμε ότι, τώρα, θέλω να δημιουργήστε ένα αντίγραφο του καταλόγου pset0 μου. Δεν μπορώ να πω ορ pset0 pset3, για παράδειγμα. Μπορείτε να πάρετε αυτό το παράξενο μήνυμα, παραλείποντας pset0 κατάλογο. Γιατί έχετε αυτό το μήνυμα; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι, όταν Έχετε έναν κατάλογο που έχει άλλα πράγματα στο εσωτερικό του, η εντολή cp πραγματικά δεν έχει απαραίτητα ξέρουν τι να κάνουν με αυτό. 

Πρέπει να ρητά πείτε το Linux, το τερματικό, Θέλω να αντιγράψετε το κατάλογο pset0 και αντίγραφο κάθε φάκελο που υπάρχει μέσα από αυτό και όλα τα αρχεία που υπάρχει στο εσωτερικό του. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αναδρομικά βυθίζονται σε pset0 και να κάνει ένα αντίγραφο του τα πάντα εκεί. 

Αν θέλω να το κάνω αυτό, τι μπορώ να κάνω Είναι CP-r, για αναδρομική, pset0 pset3. Πατήστε Enter. Τώρα, αν η λίστα περιεχόμενα του καταλόγου μου, Βλέπω ότι υπάρχει η pset3 κατάλογο που μπορώ να συνεργαστώ μαζί της. Και αν βάζω σε pset3 τώρα και Στη συνέχεια δείτε τα περιεχόμενα, κοίτα, υπάρχει δείγμα και scratch.sb2 πάλι. Έτσι ώστε να είναι αρκετά δροσερό. Έτσι, αυτό είναι το πώς μπορείτε να αντιγράψετε μια ολόκληρη κατάλογο, και όχι μόνο ένα ενιαίο αρχείο. Έτσι, εάν θέλετε να αντιγράψετε ένα κατάλογο, απλά να θυμάστε να χρησιμοποιήσετε το -r σημαία όταν είστε σε συνεργασία με την εντολή cp. Εντάξει. Έτσι έχω αντιγράψει ένα αρχείο, αλλά Το έχω κάνει κατά λάθος. Και τώρα, θέλω να απαλλαγούμε από αυτό. Πώς το κάνω αυτό? Και πάλι, αν είστε εξοικειωμένοι με μια διεπαφή GUI, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και απλά επιλέξτε Διαγραφή. Και αυτό θα το στείλει για να το απορριμμάτων ή το Recycle Bin. Αλλά στη γραμμή εντολών, μπορούμε μπορεί απλά να πληκτρολογήσετε rm, για αφαίρεση, και στη συνέχεια το όνομα του το αρχείο που θέλουμε να ξεφορτωθούμε. 

Τώρα, RM είναι πολύ προσεκτικοί. Κάνει πολλή διπλού ελέγχου, για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε πραγματικά θέλετε να διαγράψετε το αρχείο. Δεν θέλω να κάνω λάθη, γιατί δεν υπάρχει κανένας Recycle Bin εδώ. Μόλις διαγράψετε ένα αρχείο, θα φύγει. Και πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να τον ανακτήσει. Γι 'αυτό και πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, κι έτσι RM πρόκειται να είναι πολύ προσεκτικοί για εμάς. 

Ας πάμε πίσω στο IDE και να απαλλαγούμε από αυτό το αρχείο hi.txt ότι δημιουργήθηκε πριν από ένα λεπτό με το αντίγραφο. Έτσι, είμαστε στο IDE. Και εγώ δείτε τα περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι, ακριβώς για να μας δώσει κάποιο πλαίσιο. Θέλω να πω, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει hi.txt, η οποία θα δημιουργηθεί πριν από λίγο. Τώρα, θέλω να απαλλαγούμε από αυτό. Πώς μπορώ να το κάνω; 

Και πάλι, μόνο Rm. Έτσι μπορώ να πληκτρολογήσετε rm hi.txt και πατήστε Enter. Και υπάρχει RM ον πολύ προσεκτικοί για εμάς και να διασφαλίσουμε ότι πράγματι θέλετε να διαγράψετε αυτό το αρχείο. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να καταργήσετε τακτική άδειο hi.txt αρχείο; Αυτό είναι ακριβώς όπως ένα λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows ή Mac, ότι μπορεί να εξοικειωμένοι με βρεθώ αυτό το κουτί λέει είσαι πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να το κάνετε αυτό. 

Είμαι πολύ σίγουρος ότι θέλω σε αυτό, έτσι Πάω να πληκτρολογήσετε, yes-- ή θα μπορούσατε επίσης να Τύπος y-- και πατήστε Enter. Κι αν δείτε τα περιεχόμενα του μου κατάλογο και πάλι, hi.txt έχει φύγει. Δεν είναι κακό, έτσι δεν είναι; Ας πατήστε Control L, μόνο για να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα πράγματα και να μας πάρει πίσω στο το πάνω μέρος της οθόνης. 

Τώρα, υπάρχει ένας τρόπος για να RM βραχυκύκλωμα, έτσι ότι δεν μας κάνει αυτή την ερώτηση. Εμείς γνωρίζουμε πραγματικά θέλουμε για να απαλλαγούμε από αυτό το αρχείο, και εμείς δεν θέλουν καν να τεθεί το ερώτημα. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Λοιπόν, μπορούμε να καθορίσουμε ένα επιπλέον σημαία, όπως ακριβώς και εμείς έκανε με cp όπου θα μπορούσε να προσθέσει την -r σημαία, να αντιγράψετε αναδρομικά σε έναν κατάλογο. Υπάρχει μια άλλη σημαία για rm, η οποία είναι -F, το οποίο είναι να αναγκάσει RM να κάνει ακριβώς τι είμαστε το λέω να το κάνετε. 

Ας πούμε ότι, τώρα, θέλω για να απαλλαγούμε από το αρχείο hello.txt μου. Δεν θέλω αυτό το ένα είτε. Τι μπορώ να κάνω? Λοιπόν, μπορώ να rm -f hello.txt. Τι νομίζετε ότι είναι πρόκειται να συμβεί εδώ; Έφυγε. Δεν μου ζητήσει ακόμα το ερώτημα. Και στην πραγματικότητα, αν δείτε τα περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι, θα φύγει. Δεν υπάρχει αναίρεση εδώ. hello.txt έχει φύγει, και δεν ήμουν ακόμη και με ρώτησε αν ήθελα να το διαγράψει. Τι γίνεται αν θέλω να ξεφορτωθούν της σε ολόκληρο τον κατάλογο; Ο τρόπος που το κάνουμε αυτό είναι πολύ παρόμοια με την αντιγραφή. Αν θέλετε να διαγράψετε ένα κατάλογο, δεν έχετε μόνο θέλετε να διαγράψετε τον κατάλογο, που θέλετε να διαγράψει τα πάντα στο εσωτερικό του. Και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε -r, να αναδρομικά διαγράψετε ένα κατάλογο. 

Ας rm -r pset2. Δεν είμαι πραγματικά εργάζονται για pset2, ώστε να μπορώ να απαλλαγούμε από αυτόν τον κατάλογο. Χτύπησα Enter. Θέλω να αφαιρέσετε Ο κατάλογος, pset2; Ναι. Κι αν δείτε τα περιεχόμενα του κατάλογο μου και πάλι, θα φύγει. Εντάξει? 

Μία ακόμη παραλλαγή αυτού του θέματος. Γι 'αυτό θα καθαρίσετε ξανά την οθόνη, να θέσει τα πάντα στην κορυφή. Hit ls. Τώρα, θέλω να ξεφορτωθούν του καταλόγου pset3 μου, και ξέρω πραγματικά θέλω να να απαλλαγούμε από τον κατάλογο pset3 μου. Μπορώ αναδρομικά και διά της βίας αφαίρεση του καταλόγου pset3 μου. 

Τώρα, θα πάμε να είναι πραγματικά προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε rm -rf. Όπως μπορείτε να προγραμματίσετε περισσότερα, θα είναι κάτι που απλά κάνει πολύ γρήγορα. Και στην πραγματικότητα, το κάνω όλη την ώρα. Αλλά μπορεί να οδηγήσει σε κάποια καταστροφικές συνέπειες, αν κατά λάθος διαγράψετε το λάθος πράγμα. Έτσι σας θέλω να γνωρίζουν ότι Αυτή είναι μια επιλογή στη διάθεσή σας, αλλά το χρησιμοποιούν με φειδώ, και το χρησιμοποιούν με σύνεση. 

Ξέρω για ένα γεγονός δεν δουλεύω σχετικά με το πρόβλημα που μου 3 πια, οπότε είμαι πρόκειται να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα αρχεία. Και ξέρω ότι δεν θέλω να σας ζητηθεί κάθε φορά αν θέλω να διαγράψετε ένα αρχείο, έτσι Πάω να rm -rf pset3. Μήπως δεν με ρωτούν ακόμη και αν ήθελε να απαλλαγούμε από αυτό. Χτύπησα ls. pset3 έχει φύγει. Έτσι ώστε να είναι όλα παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να απαλλαγούμε από τα αρχεία με rm. 

Η εντολή της γραμμής εντολών που τελευταία είναι Θα αρκετά χρήσιμο για σας είναι mv, η οποία είναι μικρή για κίνηση. Move είναι ουσιαστικά ισοδύναμο με μετονομάσετε. Κινείται ένα αρχείο από μια τοποθεσία σε άλλη, η πηγή προς τον προορισμό. Ας δούμε όπου η χρήση μπορεί να κινηθούν είναι βολικό στο παράθυρο τερματικού. 

Έτσι, είμαι σε pset1 μου κατάλογο, και έχω παρατηρήσει κάτι έχει πάει λίγο λάθος. Δούλευα σε άπληστους το πρόβλημά μου, αλλά κατά λάθος το ονόμασε Greddy. Έτσι, όταν προσπαθώ και να τρέξει μέσα check50, αυτό δεν λειτουργεί πραγματικά. Έχω δύο επιλογές. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ό, τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, η οποία είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του αρχείου. Θα μπορούσα να αντιγράψετε greddy.c να greedy.c, σωστά; Πατήστε Enter. Βλέπω ότι και τα δύο αρχεία υπάρχουν. Και τότε θα μπορούσα να RM, για την αφαίρεση, greddy.c. Που παίρνει απαλλαγούμε από αυτό. Έτσι ώστε θα μπορούσε να λειτουργήσει, αφού επιβεβαιώσω ότι θέλω να απαλλαγούμε από αυτό. Και έχω την αποτελεσματική μετονομάστηκε greddy.c να greedy.c. Μου αντιγραφεί, και, στη συνέχεια, αφαιρείται το πρωτότυπο. 

Αλλά αυτό είναι μια διαδικασία πολλών σταδίων. Και βεβαίως, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει. Ας χτυπήσει Ελέγχου L, ακριβώς για να φέρει πίσω αυτό επάνω, και δείτε τα περιεχόμενα του καταλόγου μου και πάλι. 

Έτσι, ας πούμε, OH, έκανα ένα λάθος. Εγώ πραγματικά πραγματικά ήθελε να αμφισβητήσει την greddy.c αρχείο. Σε μονομιάς, μπορώ να πληκτρολογήσετε μετακινήσετε greedy.c να greddy.c. Πατήστε Enter. Και τώρα, δεν είχα να αντιγράψετε και να το αφαιρέσετε, Απλά ήταν σε θέση να το μετονομάσετε. One-stop shopping. 

Τώρα, υπάρχουν πολλές άλλες βασικά βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με η γραμμή εντολών του Linux. Και εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε πολλά από αυτούς στο μέλλον σε CS50. Αλλά για τώρα, απλά να πάρει τα πόδια σας υγρό με την εργασία με αυτό το τερματικό περιβάλλον, αυτές οι πέντε εντολές θα πρέπει να έχετε αρκετά μακριά στην πλοήγηση γύρω και που εργάζονται με αρχεία στο IDE σας ή με όποιο σύστημα βασισμένο στο Linux το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. 

Αν είστε περίεργοι και θέλετε να κοιτάξουμε μπροστά λίγο σε μερικά από τις εντολές της γραμμής εντολών θα πρέπει να χρησιμοποιούν στο μέλλον, Εδώ είναι μια λίστα με ένα ζευγάρι από τις πιο συνηθισμένες. Είμαι ο Νταγκ Lloyd. Αυτό είναι CS50.