Gjuha: Kujtojnë se çdo gjë nën kapuç e një kompjuteri është i ruajtur duke përdorur bit. Dhe bit, nga ana tjetër, mund të përdoren për të përfaqësuar numrat. Dhe numrat, nga ana tjetër, mund të përdoren për të përfaqësuar karaktere. Në fakt, ekziston një konvencionale mapping ndërmjet këtyre numrave dhe letra, i quajtur ASCII - Kodi standard amerikan për Informacione shkëmbimi. 

Tani me C, rezulton se ne mund të shohim kjo ekuivalencë, sepse ne nuk vetëm ints, kemi edhe chars, të dyja i cili, në fund të ditës janë të përfaqësuara si numrat dhe, nga ana tjetër, bit. Pra, le të shkruaj një program të thjeshtë që thjesht tregon mua se çfarë hartës është ndërmjet numrave dhe shkronjave, duke e mbajtur në mendje se 65 është një kapital A dhe 97 është një rast më të ulët një. Le të fillojmë. 

"Përfshijnë standarde I / O dot h." "Int void kryesore. "Dhe tani unë do të doja të iterate mbi të gjitha shkronja kapitale shtypjen nga numerike të tyre dhe ekuivalentet e karakter. Pra, për këtë, unë do të përdorë "për" loop. "Për int i merr - dhe tani, në vend se të fillojë të zakonshme 0, pse nuk mund të fillojë në një vlerë Unë e di që të jetë i rëndësishëm, si 65 për kapital A? Le të bëjnë këtë, aq gjatë është i është më pak se - um - 65 plus 26, sepse unë e di se ka janë 26 shkronja në alfabetin. Dhe pastaj në çdo përsëritje të këtij loop, më lejoni rritje i me 1. 

Tani, në çdo përsëritje të këtij loop, çfarë unë dua të bëj? Do të doja të shtypura nga çfarë tanishme numër është i dhe çfarë char përkatëse është. Tani, për të arritur këtë, unë mund të hedhin, kështu për të folur, int për një char në ndjekur rrugën. "Print f% i është% c backslash n" Në Me fjalë të tjera, unë dua të them, kjo numër është ky karakter. Kështu që unë duhet të vihet në prizë dy vlerave të kësaj vendin e mbajtësit për të shtypura f, kështu Unë do të bëj i presje, presje - 

Tani, unë nuk kam një të ndryshueshme ose c një char, por unë kam një numër. Dhe unë e di se numrat mund të jetë plotësisht në letra, unë thjesht duhet të tregoni kompjuter për të bërë këtë. Dhe kështu që unë mund të hedhin i nga një int të një char, thjesht duke specifikuar në kllapat që unë do të të vërtetë si për të kthyer atë në një char. 

Le të mbyllë tani këtë deklaratë, të shpëtuar fotografi, dhe përpiloni këtë program. "Bëjnë ascii 0 dot çaj ascii 0." Dhe shumë shpejt të shtypura atë në ekran si kjo hartë ndërmjet numrave dhe ekuivalentët e tyre karakter. Në fakt, në qoftë se unë lëviz back up, I pari shih se 65 është A, 66 B është, dhe nëse I lëviz përsëri poshtë, 90 është Z.